About us…

– > Wie zijn wij?
Ikke (1969)
Manlief aka IT-er (in het einde van zijn 40-er jaren) 
zoonlief aka Gamer (5de middelbaar) 
de hond aka Poezz

-> Waarom dit blog?
Toen we elkaar in 1991 leerden kennen, waren we er al snel uit dat we ooit (een tijd) in het buitenland wilden gaan wonen. Door familiale omstandigheden hebben we die plannen zowat 12 jaar in de koelkast gestoken. Tot eind 2003 deze situatie veranderde en wij heel snel besloten dat we dan ein-de-lijk eens werk gingen maken van die Droom van ons. En gelukkig kon onze zoon zich helemaal vinden in die plannen.

 Heel wat bestemmingen passeerden de revue en op de short list kwamen te staan: Australië, Canada en de VS.

Begin 2004 hadden we de knoop doorgehakt. Louter om praktische redenen kozen we toen voor de VS want It-er zijn werkgever gaf aan dat een transfer naar hun hoofdzetel in New Jersey een goede carrièrezet zou zijn.

Het wachten begon, 2004 ging over in 2005 zonder dat we 1 stap verder stonden. Einde 2005 bekeken we het nog eens, en ook al wilden we ons aktieterrein uitbreiden met Canada, het bracht geen zoden aan de dijk, de werkgever had daar geen jobs op manlief zijn niveau.

 En zij die ons kennen, die weten het: gedurende al die jaren kwam de mogelijke verhuis (naar de VS) regelmatig terug ter sprake, maar telkens werd het vertrek uitgesteld. Telkens was er wel iets waardoor ze vonden dat hij nog niet kon vertrekken.

April 2008 bekeken we het nog eens. Australië viel deze keer onmiddellijk af, want we voelden toch niet zoveel affiniteit met dit land en we wilden onze hond niet in quarantaine laten gaan. Op eigen houtje dan maar naar Canada? It-er zijn job stond wel op de Skilled Worker lijst, maar de doorlooptijd was maar liefst 62 maanden voor Belgen!!!  Nog eens 5 jaar wachten? Dan zouden we zonder onze zoon moeten verhuizen, en dat wilden we niet. Dus lieten we Canada weer maar eens voor wat het was. En hoopten we maar verder op een relocation.

De zomer van 2008 trokken we rond in de streek van Vancouver en Vancouver Island, en we moesten bekennen dat het er toch wel heel leuk uitzag… Maar de VS laten vallen en voor Canada kiezen voelde tegelijkertijd ook aan als verraad.

We schrijven inmiddels begin 2009, en De Crisis had toegeslagen. Relocation zou niet meer ter sprake kunnen komen voor 2011…

Emotioneel hadden we ons in al die jaren al zo aan Amerika gehecht! Door de massa kennis die ik al opgedaan had, de vele mensen die we er inmiddels kenden, voelde het daar zo vertrouwd aan. Maar op eigen houtje daar binnen geraken, da’s niet zo simpel. Die Green Card loterij wou ons maar geen geluk brengen… En de economische crisis was natuurlijk alles behalve bevorderlijk voor het vinden van een bedrijf dat mijn man kon sponsoren. 

In maart 2009 kwam Canada weer op de proppen, ditmaal omdat IT-er in de running zat voor een job bij IATA in Montréal. Spijtig genoeg ging die uiteindelijk naar iemand waarvan het gezin al buitenlandse ervaring had. Maar het had ons weer eens aan het denken gezet.

Weer Canada dus… Canada leek altijd maar terug te komen. Want ook vanuit de Amerika-kring hadden de afgelopen jaren al een aantal mensen geopperd om naar Canada te gaan ipv naar de VS. Zij hadden er zelf ook gewoon, en zouden de VS zo weer inruilen voor Canada.

Toen begonnen we het allemaal nog eens op een rijtje te zetten, want het was ons inmiddels duidelijk dat we, als het van manlief zijn werkgever zou afhangen, nog zouden kunnen wachten tot Sint Juttemis! We besloten ons lot in eigen handen te nemen, onafhankelijk van de grillen van een werkgever. Het voelde ondertussen niet meer aan als ‘bedrog’ om Amerika ‘te laten vallen’ voor Canada. Dus we gaan er voor!

CANADA!

 En hoe dat verhaal nu verder gaat, kan je volgen op dit blog.

Wat de timing van onze plannen betreft, dat kan je hier volgen:
https://roots2wings.wordpress.com/2009/10/13/onze-tijdlijn/

Advertenties

6 thoughts on “About us…

 1. hallo canada
  wij ed manon en bas zijn in 2007 verhuisd naar pei canada een klein eiland
  mijn man en ik al jaren verzot op amerika bowlinggreen ky waar vrienden van ons wonen
  naar jaren alles geprobeerd te hebben eb heel wat tegenslagen
  toch besloten canada
  waarom hebbe wij hier niet eerder aan gedacht wat een prachtig land
  wat een rust wat een ruimte
  mijn man is vrachtwagen chaffeur en rijd op canada en de usa
  ik ben een nurce ass en onze zoon bas is ook hier bij ons
  alles gaat hier geweldig fam komt regelmatig over
  ook wij hadden een 20f contener en wat je zegt goed opruimen scheeld de helft hahaha
  ik wens jullie veel succes en hoop nog eens contact te hebben
  groetjes ed manon en bas
  kom gerust op de koffie

  • Manon, ik hoor inderdaad wel meer van mensen die eerst de VS in gedachten hadden, maar die uiteindelijk in Canada belanden. De VS is natuurlijk ook wel meer ‘dominant’ aanwezig op tv, in het nieuws, de kranten, de filmindustrie,… Terwijl Canada daar haast niet lijkt te bestaan.
   In ieder geval fijn dat het ginder zo goed meegevallen is voor jullie. Ik heb al wel gelezen over PEI (een van de Atlantische provincies). Het schijnt er heel mooi en rustig te zijn. Maar ik vrees dat de kansen op werk voor mijn man daar heel beperkt zijn. Maar wie weet als vakantieplekje!
   Bedankt dat je een reactie achter liet! Da’s altijd wel fijn, en zo leer je ook je lezers een beetje kennen.
   Heb jij ook een blog?

  • Hallo Manon, leuk om te lezen hoe jullie het op PEI maken.
   Mijn man en ik zijn Belg en wonen momenteel in Dubai. Maar we dromen ook van Canada. Mijn man heeft een vrachtwagen driving license en hoopt daarmee aan de slag te kunnen daar in Canada. Heb je enig suggestie wie daarvoor te contacteren. Het lijkt me zo`n onoverkomelijke berg van papier en procedures om daar te graken. PEI lijkt me heel leuk: de ruimte en de omgeving!!
   Groetjes, Christine

 2. Pingback: 2010 in review « You can have Roots and Wings

 3. Hoi Elke,

  Beter laat dan nooit, welcome to North America. We hadden jullie blog een hele tijd geleden al eens gelezen en het wilde toen maar niet lukken om de werkgever van je man te overtuigen om hem als expat naar de US te sturen. Wat geweldig dat jullie zelf besloten hebben om naar Canada te verhuizen. Iets waar ook wij jaren geleden over nagedacht hebben. Wij wonen inmiddels alweer 4 jaar in Naples NY (Finger Lakes gebied) zo’n 2 uur rijden van Annemiek vandaan en zo’n 4 uur rijden van jullie vandaan. We wensen jullie veel geluk en plezier in Canada en als jullie eens in de buurt zijn moeten jullie zeker op bezoek komen.

  Ruud & Suzanne Vullers

  • Hoi Ruud & Suzanne, ik herinner me jullie ook nog, van jullie begintijd in Amerika. Het lijkt er op dat jullie inmiddels goed jullie weg gevonden hebben, en gelukkig zijn.
   We willen zeker eens een bezoekje brengen aan Annemiek, vooral omdat ze vaak zo’n mooie beelden laat zien van het Fingerlakes gebied! En wie weet doen we jullie farm dan ook wel aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s