Onze tijdlijn

Na dus al wat aanzetten tussen 2005 en 2008, hebben we in het voorjaar van 2009 echt De Knoop doorgehakt, en hebben we besloten dat we naar Canada willen emigreren.

In dit overzicht ga je de mijlpalen in ons emigratieproces kunnen volgen.

2009
– 12 juni 2009: eerste afspraak bij Buysse.
We hadden online al een eerste check gedaan, en
Erwin scoorde voldoende punten voor een Skilled Worker Visum. Tijdens dit gesprek werd ook vooral nagegaan of Erwin zijn job (qua inhoud) daadwerkelijk op de (verkorte!) NOC-lijst staat van beroepen die sinds enkele maanden nog maar in aanmerking komen voor een aanvraag. Gelukkig is dat het geval. Juiste beroep (noc-0213) en skill level 0 (Management). Dat wil dus zeggen dat we een aanvraag kunnen doen zonder dat we een concreet joboffer moeten hebben.
Wat een extra meevaller is: de procedure zou afgewerkt kunnen worden op 9-12 maanden tijd!
Wat een tegenvaller is: manlief kan geen IELTS-test gaan afleggen voor 5 september, aangezien alle andere testdata al volzet zijn. Dit geeft ons ruim de tijd om alle documenten te verzamelen.
– 2 juli 2009: we brengen ons volledig dossier binnen bij Buysse (behalve dus het IELTS-resultaat)
– 5 september 2009: manlief legt met succes de IELTS-test in Amsterdam af, en behaalde een overall score van 8, wat ons dus 16 punten oplevert. We hadden er maar 14 nodig, dus: JOEPIE!!!!

11 september: ons dossier is vertrokken naar CIO (Central Intake Office) in Sydney, Nova Scotia.
– 21 september: Het dossier is daar toegekomen.

18 november: bericht van CIO dat we ons dossier mogen doorsturen naar het visa office op de Canadese ambassade in Parijs
4 december: ons dossier is per koerier vertrokken naar het visa office in Parijs

2010
24 februari: ons dossier wordt officeel ingelogd in Parijs (we liggen dus niet meer op een anonieme stapel, maar hebben een nieuw dossiernummer waarmee men in Parijs onze gegevens terug kan vinden).
– 1 maart: brief uit Parijs die het bovenstaande bevestigd. Maar waar ook in staat dat we het visa office moeten contacteren als we over 12 maanden nog niets gehoord hebben.
– 2 juni: online kunnen we ons dossier opvolgen op de website van CIC, en daar staan we nu “in process” in plaats van als “in review”, met als datum 26 mei

– 3 juni: we ontvangen onze oproep om naar de medische keuring te gaan
11 juni: medische keuring

– 12 juli: we krijgen bericht dat we onze paspoorten op mogen sturen naar Parijs, ons visum is klaar!

– 3 augustus: we geven onze paspoorten persoonlijk af op de Canadese ambassade in Parijs
– 5 augustus: we mogen onze paspoorten terug ophalen, en de visumsticker staat er in. => wij mogen vertrekken!

– 23 augustus: 2 mensen van Team Allied komt onze inboedel inpakken
– 24 augustus: 3 mensen van Team Allied pakken nog een beetje in, en na de middag wordt de 20ft container ingeladen en vertrekt deze naar Canada

– 27 augustus: one way naar Toronto. En dan met de huurauto naar ons voorlopige huis in Oakville.
WE ZIJN NU LANDED IMMIGRANTS!!!

Advertenties

11 thoughts on “Onze tijdlijn

 1. Hoi Elke,
  Ik had al een reactie geschreven op jou post op onze site, toen ik bedacht dat ik die meteen ook wel op jullie site kon plaatsen.
  Ik had van Ymkje al gehoord dat je het doel van je Emigratie verlegd had. Ik ben erg blij dat jullie inmiddels erg enthousiast zijn. ’t Zou toch vervelend zijn als jullie het gevoel van een “tweede keus” zouden blijven houden. En inderdaad, het Vancouver deel schijnt bijzonder aangenaam te zijn. Vrienden van ons zijn daar jaren geleden naartoe vertrokken en waren erg enthousiast. Jammer alleen dat het contact met hen verloren is gegaan. Internet is de laatste tien jaar erg ontwikkeld. Als ik eerlijk moet zijn is de kans groot dat we dan niet gegaan zouden zijn. Immers, de huidige mogelijkheden van (Skype)contact met de kinderen in Nederland maakt dat het geen onoverkomelijke drempel meer is.
  Succes met jullie avontuur. We blijven het natuurlijk volgen.
  Groet,
  Gert

 2. Pingback: Yes! Yes! Yes! « You can have Roots and Wings

 3. Pingback: 4 december vertrok ons dossier naar Parijs « You can have Roots and Wings

 4. Hallo,

  Ik heb met veel interesse jouw tijdlijn en ervaringen gelezen over jullie emigratie naar Canada.
  Wij zijn een gezin met 2 kinderen van 4 en 7 jaar en spelen ook met het idee om te emigreren naar West-Canada.
  Wij hebben ook reeds de vragenlijst ingevuld van de firma Buysse. Zijn jullie tevreden over Buysse of kunnen we het ook zelf proberen ? Mijn echtgenoot heeft ook aan een paar bedrijven in Canada zijn CV gemaild. Hebben jullie al werk gevonden in Canada ?
  Heel benieuwd naar uw reactie.
  Nieuwjaarsgroeten familie Smekens uit Lokeren (bij Gent).

  • Wij zijn inderdaad heel erg tevreden over Buysse, alsook de 2 andere koppels die inmiddels ook via onze positieve ervaring bij hen terecht zijn gekomen.
   We rekenen er niet op dat mijn man werk zal vinden vooraleer we vertrekken, de economie is ook herstellende ginder, en werkgevers zien je blijkbaar liever komen als je al effectief je visum hebt en zij dus geen inspanning meer moeten doen om jou ginder te krijgen. Gelukkig kwalificeerde mijn man zich zo, zonder jobaanbieding. Maar soms heb je effectief een jobaanbieding nodig om aan het visum te geraken.
   Ik neem nog even prive met jullie contact op.

 5. Hallo,
  Wij zijn een gezin met 3 kinderen van 6, 8 en 11 jaar.
  Wij hebben ook begin dit jaar besloten om naar Canada te emmigreren. We zijn al sedert 2003 bezig met het bespreken van deze mogelijke piste en dit jaar hebben we dan ook de knoop doorgehakt. We hebben telefonisch al eens contact gehad met Dhr Buysse en hij lijkt mij de perfecte partner om onder de arm te nemen. We gaan binnenkort een eerste gesprek hebben en ik hoop dat alles dan wat duidelijker wordt. Wij hopen om naar West Canada te kunnen gaan, nochtans blijkt het voor ons niet zo eenvoudig volgens Buysse omdat we geen diploma’s hebben die betekenswaardig kunnen zijn. Mijn man oefent al jaren een job uit die op de NOC-lijst staat maar is aan die functie geraakt door zichzelf op te werken. Spijtig genoeg blijk je zonder dat diploma niet voor deze aanvraag te kunnen kiezen, ook al heb je jaren ervaring. Maar niettemin zullen we wel een weg vinden.
  Familie Smekens uit Lokeren, jullie wonen vlakbij. Wij wonen in Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas) Misschien kunnen we eens contact met elkaar opnemen om eens af te spreken.
  Ik volg jullie ervaringen met plezier op. Succes aan iedereen !

  • Familie Thieleman, welkom op mijn blog!
   Veel succes met jullie plannen, en dat je dromen mogen gerealiseerd worden!
   Ik stuurde je prive een mail ivm je gewenste contact met de familie Smekens.

  • Familie Thielemans, wij willen graag met jullie eens afspreken om ervaringen uit te wisselen wat betreft emigreren naar Canada. Jullie hebben ons privé mailadres al, maar kunnen jullie ons nog eens een mailtje sturen met jullie privé mailadres aub. Familie Smekens uit Lokeren.

   • Hallo,
    Wij zijn nog niet in het bezit van jullie mailadres. Ik heb een mail gekregen waarin Elke ons laat weten dat ze jullie een bericht ging sturen met onze vraag. Ik vind het heel tof dat jullie zo snel reageren. U kan ons mailen op [mailadres omwille van privacyredenen verwijderd door blogowner/heb beide familie ondertussen met elkaar in contact gebracht]

 6. Pingback: 2010 in review « You can have Roots and Wings

 7. Pingback: Geen goede voornemens « You can have Roots and Wings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s