Huis te koop?

Met onze emigratieplannen in het vooruitzicht, denk je natuurlijk ook aan het verkopen van je huis. Want uiteindelijk heb je geen huis in België meer nodig als je in Canada woont. Een heb je die centen weer nodig om een ander huis te kopen (al zijn we van plan om de eerste 2 jaar te huren). Maar de vraag is: wanneer zet je je huis te koop?

De achtergevel van ons huis, enkele jaren geleden.

De achtergevel van ons huis, enkele jaren geleden.

Ondertussen hebben we tuinpaadjes, een balkon dat met smeedwerk afgewerkt is i.p.v. met houten planken, en wat meer aanplanting hier en daar, zodat de tuin volledig prive is nu, zonder inkijk.)

In theorie kan je natuurlijk best wachten tot je het visum daadwerkelijk op zak hebt. Dan pas ben je immers 100% zeker dat je mag emigreren. Maar in de praktijk is het een beetje moeilijk met die uitvoering want we verwachten ons visum tegen juni 2010 en we zouden onze zoon graag de start van het schooljaar mee willen laten maken, dus dat maakt dat we zomer 2010 willen verhuizen. Nu willen we zeker niet het onderste uit de kan halen wat ons huis betreft, maar een huis in deze prijsklasse staat toch wel vaak 6-12 maanden te koop. En ja, da’s allemaal niet erg als je nog familie in de buurt hebt die ondertussen een oogje in het zeil houden wat je huis betreft, en die af en toe de ramen komen wassen en stofzuigen en snoeien en het gras afrijden en… Maar wij moeten het zonder familie doen. Dus dan wil je het huis liefst niet te lang zo laten staan.

Daarom hebben we voorlopig besloten dat we in januari ons huis op de markt brengen.

Met dat doel is er maandag al eens een makelaar langs geweest om het huis te taxeren. Tjonge tjonge, die kwam af met een prijs!!! Ik zou een gat in de lucht springen als iemand die prijs zou willen geven. Nee, dan spring ik zelfs tot op de maan! Zooo duur!!! Dat was wel op voorwaarde dat we ons tuinhuis verder zouden afwerken. Dit is een gemetst gebouwtje van een 25m2, maar er staat maar een voorlopige deur in (een samenklopsel van allerlei platen) en geen raam (dat gat is gedeeltelijk dichtgemaakt met een plaat). We moeten dus laten vloeren, raam en deur er in, muren laten bezetten en een halve vliering er in laten maken. Nou ja zeg, dat kost echt geen tienduizenden euro’s! Trouwens, ik werk niet graag die dingen af. Want voor ons is het een tuinhuisje, maar de makelaar gaf zelf al aan dat een Nederlander het bijvoorbeeld heel vaak ziet als een gastenverblijf. We hebben immers nog een ruim houten tuinhuis in de tuin staan. En een gastenverblijf werk je toch wel gans anders af dan een tuinberging waar je kruiwagen en de grasmaaier in gaan.

Dus de komende weken komen er nog 2 concurrerende makelaars langs, en ook de plaatselijke notaris. Laat die allen maar eens een schatting maken, en dan zien we wel waar we eindigen.

Best wel spannend!

Advertenties

2 thoughts on “Huis te koop?

  1. Oh Elke!!!!
    Wat leuk je blogt weer. Ga je snel in de favo’s zetten.
    Kan ik al jullie aanstaande stappen blijven volgen!

    (enne bedankt voor je berichtje op mijn blog)

  2. Het valt op dat jullie tijdlijn gelijk loopt met de onze we gaan ook ons huis rond die tijd plaatsen en hopen ook in July de plas over te gaan,wij gaan naar Red Deer Alberta om te werken maar we gaan iets kopen in Sylvan lake.leuke blog van jullie,wie weet kunnen we eens afspreken op de beurs in Brussel voor een praatje
    Grt tim en eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s