Een leuke rekening + voeten

Wat leuk, al die reacties op mijn blog! Heel wat oude bekenden van mijn vorig blog + nieuwe lezers die hier nu ook een kijkje komen nemen zijn. Fijn dat jullie er zijn!
Hoe dit blog de komende maanden gaat evolueren, dat weet ik nog niet zo goed. Natuurlijk heb ik niet elke dag iets te vertellen over onze emigratieplannen. Maar ik zal nog wel zien wat ik allemaal ga schrijven.

 Deze ochtend vond ik rekening in de brievenbus die me heel gelukkig maakte. Neen hoor, ik ben geen gek mens dat blij is met rekeningen die ze moet betalen, maar met de deze eigenlijk toch wel. Het was namelijk de rekening van de beëdigde vertaler die ons dossier in het Engels vertaald heeft. Dus alweer een stapje dichterbij! En leuk was dat het bedrag minder was dan we gebudgetteerd hadden. Da’s natuurlijk dubbel zo leuk!

Vandaag las ik weer eens iets opmerkelijks over Canada in de krant. Misschien dat jullie je het ook nog herinneren van vorig jaar of het jaar daarvoor. Af en toe zag je toen in de kranten het bericht verschijnen dat er aan de kust van British Columbia (waar Vancouver ligt) een voet was aangespoeld aan het strand… Wel, it ain’t over yet! Er is dus weer een voet aangespoeld!:

 Weer voet aangespoeld op Canadese westkust
Er is weer een voet aangespoeld op de kust van het West-Canadese British Columbia. In twee jaar tijd zijn daar nu al zeven voeten aangespoeld, zei een politiewoordvoerster woensdag. Dit keer gaat het om een voet die is gestoken in een rechter Nike sportschoen

Tot nu toe is slechts een van de sinds augustus 2007 aangespoelde voeten geïdentificeerd. De voet bleek van een depressieve man die vermist werd en vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd.

De overige voeten zijn een paar vrouwenvoeten, een paar mannenvoeten en de rechtervoet van een man. Volgens de politie zijn er geen concrete aanwijzingen dat de voeten met geweld van de ledematen zijn verwijderd. Als menselijke lichamen lang in het water liggen, kunnen ledematen of zelfs het hoofd losraken.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20091029_027

 Toch wel vreemd dat deze voeten dan allemaal aan dat specifieke deel van die grote grote Canadese (west)kust aanspoelen. Zal wel iets met de stroming te maken hebben, maar toch.
Best wel eng, de gedachte dat er zoveel mensen op de bodem van de oceaan belanden… Daar denk je niet aan als je gaat pootje baden…

Als afsluiter een foto uit 2008, toen we Vancouver en omgeving bezocht hebben. Dit is de kust van Vancouver Island. Waar we overigens gelukkig geen aangespoelde voeten vonden:

De kust van Vancouver Island

De kust van Vancouver Island

Advertenties

One thought on “Een leuke rekening + voeten

 1. Hallo,
  Ik kwam nu pas op het idee dat jij dus ook een blog hebt. Spannend hoor, je zit nu in de periode waar ik over schrijf en dat al ongeveer 9 jaar achter ons ligt.
  Wij zijn afgelopen zomer in B.C. op vakantie geweest. Heel erg mooi daar. Toch..toen wij emigreerden wilden we in B.C. gaan wonen, waarschijnlijk op Vancouver Island, wij kwamen door omstandigheden in Ontario terecht. Altijd had ik een beetje spijt…B.C. trok enorm. Toch na de vakantie dit jaar ben ik daar van af. Ik vond het ontzettend druk in B.C. De provincie is natuurlijk heel erg populair! Wij wonen hier ook wel in een druk gedeelte (van Ontario) maar 3 uur rijden en je zit in de rust. Het noorden van Ontario mag er ook echt wel wezen. Ik weet niet of je al echt hebt besloten dat het B.C. wordt? Er is natuurlijk niks mis mee maar als je twijfelt…Ontario is ook erg mooi!
  Trouwens de Oostkust heeft ook weer z’n eigen charme!

  Succes,
  Ik zal je blijven volgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s