Canada-stapjes

Vandaag weer wat Canada-stapjes gezet.

Deze ochtend hebben we per post onze blanco strafregisters ontvangen. In het Frans, zodat we dat al niet meer moeten laten vertalen. We hadden al wel een blanco “bewijs van goed gedrag en zeden” afgegeven, maar dat wordt uitgereikt door de gemeente. Als je een stapje verder staat in het emigratieproces, dan moet je de ‘echte’ bewijzen voor kunnen leggen, met name een verklaring afgeleverd door de Federale Overheidsdienst Justitie. En brave menskes die wij zijn, was dat geen probleem. 😉 

Tevens hebben we bezoek gehad van een vertegenwoordiger van Waaijenberg (Mondial Movers). http://www.waaijenberg.nl/ / http://www.mondial-movers.nl/editor/page.php?id=1
Waaijenberg
 Op het internet had ik al een aantal positieve ervaringen over hen gelezen., dus toen we op het Emigratieplein eind september kennis maakten met hen, hebben we een afspraak gemaakt om eens ter plaatse te komen kijken. En viel dat effe mee! Ik kan het nog steeds haast niet geloven, maar onze verhuis zou passen in een 20 foot container!!!
We hadden enkele jaren geleden al wel eens een verhuisfirma laten komen (voor de verhuis naar de VS). En toen zouden we moeite gehad hebben om alles in een 40 foot container te krijgen! Maar ondertussen zijn we ouder en wijzer geworden (tenminste, dat geloof ik zelf graag), en hebben we van heel wat spullen besloten dat we ze toch niet mee gaan verhuizen. En meubilair neemt natuurlijk heel veel plaats in in zo’n container.
Waarschijnlijk komt het ook wel omdat we al een aantal jaren leven met de idee van een internationale verhuis, en dan ga je het belang van bepaalde bezittingen ook veel meer relativeren? Nu zijn we de afgelopen jaren al wel heel streng door onze inboedel gelopen (en heb ik al veel spullen weggedaan). En natuurlijk verhuizen we geen van de 3 slaapkamers, en nemen we ook geen kasten uit de dressing mee. Ook qua fietsen, BBQ, tuinstel, tuingerief en zo laten we alles achter. Net zoals alles wat elektrisch is. Maar we kunnen dus gewoon meenemen wat we dolgraag mee willen nemen, en dat gaat in een 20 foot container! Dat is een hele opluchting!
Nu is het nog afwachten naar de prijs. Daar ben ik natuurlijk ook wel erg benieuwd naar. Zo’n 20 foot container kost in verhouding niet zo heel veel minder dan een 40 foot container. Maar waarom meer meenemen als we niet eens zeker zijn dat we het allemaal wel kwijt geraken?
En natuurlijk zullen we de komende maanden ook nog andere verhuizers contacteren. Dus als er hier lezers zijn met positieve of negatieve ervaringen, of met bepaalde tips: shoot!

Advertenties

6 thoughts on “Canada-stapjes

 1. Hallo Elke,
  Via via ben ik op jouw blog terecht gekomen (zo gaat dat in bloggersland). Wat goed dat jullie nu in het proces zitten om naar Canada te emigreren. Wie weet lukt het jullie om via Canada toch ooit nog eens naar de VS te verhuizen. Heeeeel lang geleden is op deze manier een gedeelte van mijn familie ook in de VS terecht gekomen.
  Heel veel succes met alle voorbereidingen.

  gr, Ineke

  • @ Ineke:
   Leuk dat je mijn blog ook gevonden hebt!
   Op dit moment staan we zowel open voor de VS als voor Canada. Maar het is niet zo dat Canada voor ons als 2de keuze aanvoelt. Dat was tot een jaar geleden nog wel zo, en om die reden hebben we er toen voor gekozen om geen visumaanvraag te doen. Daar hebben we mee gewacht tot we het gevoel hadden dat Canada een evenwaardige maar andere keuze was.
   Maar wie weet waar komen we ooit nog eens terecht!

 2. Je moet de verhuizers zeker tegen elkaar uitspelen, want er kan wel altijd wat af van de prijs. Mijn raad : verschillende contacteren en diegene waarbij je je het beste voelt, met al je prijzen naartoe trekken en zeggen dat je met hen in zee gaat als ze wat van hun prijs afdoen. En dat doen ze!

  • @ Hilde: Bedankt voor de tip. We hadden het kunnen weten…
   Ben dus heel benieuwd naar andere prijzen die we nog door gaan krijgen. Maar dat zal voor na de feestdagen zijn.

 3. Wij hebben toendertijd ook Waijenberg langs laten komen. Omdat wij ook een bedrijf met draaibanken etc. moesten vervoeren kwam de quote uit op ongeveer 60,000.00 (zestig duizend) gulden.( toen was het nog gulden ipv Euro) Dat vonden wij veel te duur!!
  Wij hebben toen eigen containers geregeld voor een aanzienlijk minder bedrag.
  Toen we de huisraad aan het inladen waren viel het me ook op hoe weinig ruimte het eigenlijk innam naar verhouding.
  Goeie verhuizers kunnen dat heel goed economisch opstapelen.
  Denk erom dat je de dozen nummert en een lijst maakt wat er allemaal inzit! Je hebt lijsten nodig bij het invoeren dus moet het ook in het engels. Bovendien is het heel handig voor als je op je bestemming bent. Hoef je niet te zoeken als je iets nodig hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s