Niet zo’n positieve (economische) klanken uit Canada

De laatste tijd lees je in de pers best wat opbeurende berichten over Canada. Berichten over een economisch herstel. En als toekomstig immigrant lees je dat natuurlijk wel graag!
Maar… er zijn toch ook wel negatieve berichten te vinden, zoals vandaag op het Bear&Bull van Trends:

– Mijn collega Raphael Cockx is een groot liefhebber van Canada. De meesten gaan er ook vanuit dat Canada het vrij goed doet in deze crisis. Mish’s Global Economic Trend Analysis evenwel heeft het over een enorme vastgoedzeepbel in dit land, en brengt nog meer alarmerend nieuws.
bron: http://blogs.tijd.be/bbb/2009/11/gelezen-in-de-.html

Vastgoedbubbels, daar worden we liever niet mee geconfronteerd! De gevolgen daarvan hebben we immers in de VS kunnen zien. Ik heb er geen idee van of de banken in Canada werkelijk ook zo laks omgesprongen zijn met het verlenen van kredieten aan mensen die eigenlijk niet voldoende kredietwaardig waren. En ja, in vergelijking met de VS kent Canada lagere lonen, maar als ik zo eens goed rondkijk, dan zie ik niet dadelijk de veel lagere huizenprijzen. Oei, toch iets om wat bang voor te zijn?
Op MISH’S Global Economic Trend Analysis lezen we o.a.

The Bank of Canada has already admitted to a real estate bubble in Canada. Mark Carney, head of the BOC, has threatened to manipulate the mortgage market if borrowers don’t come to their senses. http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2009/11/canadian-says-short-canada.html

Dat de huizenprijzen naar beneden zouden gaan, dat kunnen we alleen maar toejuichen! Maar niet als dat heel de economie met zich meesleurt. DAT kunnen we missen als kiespijn.

Meer ook nog op http://www.americacanada.blogspot.com/ http://americacanada.blogspot.com/2009/10/canadian-charts-on-housing.html

Advertenties

3 thoughts on “Niet zo’n positieve (economische) klanken uit Canada

  1. De banken in Canada zijn heel erg behoudend!
    Vervelend als je een lening wilt maar waarschijnlijk wel goed voor de gezondheid van de banken zelf!
    De huizenprijzen zijn inderdaad enorm gestegen de laatste jaren.

  2. De vergelijking met Amerika gaat niet op. Bank systeem is heel anders en veel conservatiever. Vastgoedbubbel…valt wel mee…hang er vana waar je in Canada zit. De media komen helaas altijd met negatieve berichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s