Destination Canada

Op zaterdag 21 november is er weer de jaarlijkse “Destination Canada” in Brussel.

Canada is recruiting
Canadian employers will be on hand with job offers in a wide variety of fields: aeronautics, hospitality, translation, transportation, computer programming, multimedia…
Canada is opening its doors
Representatives of Canada’s provinces and territories as well as our francophone communities across the country will give participants a taste of the welcome that awaits them and the services that can help them get settled.
Canada is inviting
Through a round table discussion and presentations by the Embassy of Canada, participants will discover the country’s diversity and learn about the opportunities to work temporarily or live permanently in Canada.
bron: http://www.destination-canada-forum-emploi.ca/accueil.php?lang=en

Wij hebben ons CV ingediend, en hebben nu een uitnodiging ontvangen om langs te komen. Een concreet jobaanbod zal er niet inzitten, de vacatures die ze momenteel bij hebben zijn van een totaal ander niveau dan Manlief zijn ervaring van de afgelopen 15 jaar. Maar ons doel is tweeledig:
– ten eerste hopen we er een aantal contacten met potentiele werkgevers te kunnen leggen;
– ten tweede gaan we om info te verzamelen over de verschillende provincies.
We gaan immers over enkele maanden moeten gaan beslissen waar we ons –in afwachting van een job- willen gaan vestigen. Tuurlijk wil je dan een plaats die je wel leuk vindt, maar vooral ook eentje waar je grotere kansen hebt op het vinden van een job.
En we gaan ook eens luisteren naar de rondetafelgesprekken. Wie weet leren we nog wat bij…

Destination Canada

Advertenties

3 thoughts on “Destination Canada

 1. Heeft die beurs voor jullie iets opgebracht? Wij hebben ons ook ingeschreven en wachten nu op onze uitnodiging. (als we geselecteerd worden tenminsten)

  • Steve, ik denk dat die selectie niet veel voorstelt… de mensen die ik ken en die wilden gaan, zijn allemaal uitgenodigd geweest.
   Of de beurs je iets opbrengt, hangt af van je profiel. Mijn man had een senior IT rol (Director IT), en dat soort rollen was daar totaal niet te vinden.
   Verder wilden we ook niet naar Quebec omdat dat moeilijkheden opleverde met de studie van onze zoon (die zijn middelbaar aan ’t afronden is).
   De voordrachten waren allemaal in het Frans, en het merendeel van de jobs is dan ook op Quebec en/of de toeristische of horeca sector gericht. Of bv. als programmeur met kennis van Frans zal je ook wel contacten kunnen leggen. Hangt er dus van af welk profiel je hebt, en wat jij zoekt.
   Oh ja, vertrek op tijd als je met de auto rijdt, want parkeerplaats was ver te zoeken! Alles volzet! Of je mag er enkel met zo’n parkeerautomaat staan, dus elke 2 uur moet je dan buiten gaan, een kwartier wandelen, een nieuw ticket kopen,en weer terug…
   Maar ach, het kost je niet meer dan een (halve) zaterdag, en het is altijd leuk om met Canadese zaken bezig te zijn als je naar ginder wilt verhuizen. Maar ik zou nooit een 2de keer naar daar gaan.
   De voordrachten gingen over hoe de emigratieprocedures in elkaar zitten en zo. Maar dat wist ik allemaal al door te lezen op http://www.cic.gc.ca en van een gesprek dat ik al gehad had met Frans Buysse in Culemborg.
   Heb jij een beroep dat op de lijst van 29 staat, en kwalificeer je je als Skilled Worker? Of moet jij een jobaanbod krijgen om toegelaten te worden op een (tijdelijk) werkvisum? Of ga je een jaar op zo’n jongerenvisum? Of nog op een andere manier?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s