Creatieve Blog Award

Zoals gemeld in mijn vorige posting, kreeg ik dus een Kreatieve Blog award via Petra (http://staceyconnor.blogspot.com/2009/11/de-andere-twee.html )

Dit zegt Petra:

3. Elke, omdat zij op een hele andere manier creatief is. Hadden zij eerst plannen om naar Amerika te verhuizen, die helaas niet doorgingen. Zo hebben zij nu een creative manier en ontzettend goed idee gevonden om naar Canada te verhuizen.

 

Reeds enkele jaren ben ik een trouwe volger van Petra’s blog. Ik herinner me nog zo goed de spanning die ze wist te beschrijven toen ze op het punt stonden om  hun prachtige woning in Zeeland te verlaten, om voor enkele jaren naar North Carolina te trekken. En via haar grappige verhalen en mooie foto’s heb ik die streek al veel beter leren kennen, al ben ik er nog nooit zelf geweest. Petra, bedankt voor de award!

 En dit is de handleiding die met de award komt:
1. Plaats de award en het berichtje op je Blog
2. Een bedankje en link naar degene die je de award heeft gegeven
3. Vertel ons 7 dingen over jezelf die wij niet van je weten
4. Kies 7 andere bloggers die volgens jou deze award ook verdienen
5. Plaats een link naar deze 7 bloggers.
6. Laat deze 7 mensen weten dat je ze deze award hebt gegeven

Opdracht 1 en 2 zijn al in orde.
Opdracht 3: 7 dingen over mezelf die jullie nog niet weten… Een aantal onder jullie weten best al heel wat, ze hebben jaren mijn ander blog gevolgd. Maar ik zal nog eens diep in dat deel van mijn geheugen graven dat voor publicatie vatbaar is:
1. In tegenstelling tot Petra die me deze award gaf, vind ik strijken heel leuk en ontspannend. Voor mij is het een moment waarop ik allerlei dingen kan overdenken, heerlijk ongestoord van muziek kan genieten, en het grootste deel van de fictieboeken die ik ‘lees’, geniet ik tijdens het strijken: ik  ben een fan van luisterboeken!
2. Als kind was ik een echte jongen. Mijn hobby’s waren: voetballen, rugby, crossen met de crossfiets, kampen bouwen en met een go-cart rijden. Oh ja, en vissen deed ik ook wel eens.
3. Ik heb ook jarenlang basketball gespeeld. Ik stond meestal “onder de ring”.  Ook mijn man was een basketter (speelde in nationale), maar toch hebben wij elkaar pas leren kennen na onze basketperiode.
4. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was, heb ik de kleinste basketschoentjes gekocht die ik kon vinden, en deze aan mijn man gegeven. Die wist direct hoe laat het was!
5. Ooit stond ik eens met 2 verschillende schoenen aan op een feestje! Neen, ik ben niet het typte trendsetter. Het was gewoon zo dat ik hele mooie schoenen had die ik niet lelijk wou maken door het rijden in mijn auto (soms wordt die hiel dan zo lelijk). Dus droeg ik in de auto andere schoenen. Maar ik was wat laat, en gehaast dat ik was wisselde ik nog van schoenen terwijl ik snel uitstapte en mijn handtas meegraaide. Toen ik half hijgend de gastheer en –vrouw begroet had, vroeg de gastheer zich luidop af of ik een nieuwe trend wou lanceren met mijn schoenen. (oepsie! Snel terug naar de auto om die stommiteit recht te zetten)
6. Ik heb een crimineel verleden. Ik heb namelijk ooit een bewijsstuk van een ongeval helpen verstoppen. Mijn neef en ik moeten een jaar of 8 geweest zijn toen we bij de kruidenier verderop in onze straat snoepjes gaan kopen waren. We moesten de straat terug oversteken, en ik zei dat het nog niet mocht want de groenteman kwam er aan gereden met zijn wagen. Mijn neef schatte het echter anders in, stak over, en ramde de wagen! Overtuigd dat we het nu echt wel vlaggen hadden met die krassen op die mooie groentewagen, reden we er als de hel vandoor, tot achter de schuren van onze grootouders. Daar verstopten we de fiets onder het hooi. Maar ach, tante was een trouwe klant bij de groenteboer, dus enkele minuten later waren ze ons al aan ’t zoeken, en konden we alsnog terug het hooi in duiken. Niemand was boos, de groenteboer was juist bezorgd of mijn neefje zich geen pijn had gedaan!
7. Toen ik moest bevallen kwam ik haast te laat in het moederhuis. Ik had al een hele nacht weeën gehad, en mijn man wou naar het moederhuis, maar ik had nog geen haast. Het deed immers geen pijn, en men zei toch altijd dat weeën pijnlijk of toch minstens ongemakkelijk waren. Ik had alleen maar rare  ‘trekkingen’ in mijn buik. Gelukkig drong mijn man aan, anderhalf uur later hielden we ons zoontje in mijn armen.

Opdracht 4 en 5 volgen hier, en in zal na het plaatsen van dit bericht ook opdracht 6 uitvoeren.

De zeven andere bloggers die ik graag deze award geef, zijn in willekeurige volgorde:
1. Ann in “Beautiful British Columbia” (Canada): http://anninbc.blogspot.com/
Als ik naar haar foto’s kijken, dan droom ik helemaal weg! Je zou niet zeggen dat Ann haar hoofdberoep verpleegkundige is ipv natuurfotograaf!
2. Monique (van Stal Nieuwenoord en Kleurige Molens) (Nederland): http://blog.nieuwenoord.nl/
Ook Monique geniet van het fotograferen. Maar daarnaast hebben zij eerder dit jaar heel creatief een originele (web)shop opgezet waarin ze kleurige molens verkopen (link ook te vinden op haar weblog). Op het blog hebben we zo ook kunnen volgen hoe een deel van hun stal omgebouwd werd tot magazijn en hoe echtgenoot Albert meegeholpen heeft om een markwagen op te knappen.
3. Annemiek in Ithaca, upstate New York (USA): http://www.biego.blogspot.com/ Annemiek is een lieve verpleegkundige met 3 zonen die ook nog eens terug aan het studeren is gegaan. Maar daarnaast maakt ze ook nog tijd voor haar creatieve kanten: ze maakt schilderijtjes, mooie kaarsen, wenskaarten, heeft ontzettend groene vingers, en hun laatste nieuwe project dat ze vorig jaar is begonnen en dat ze dit jaar verder uitbouwen , is het zelf aftappen en maken van maple syrup!
4. Hilde in Zug (Zwitserland): http://www.hildezug.info/ Het kan niet anders dan dat Hilde ook heel creatief is. Ze adopteerden een baby in Belgie, verhuisden naar Engeland, er kwam nog een adoptiebaby bij, ze verhuisden naar Amerika, en ondertussen zitten ze al weer geruime tijd in Zwitserland. En Hilde, die laat heel haar huishouden geweldig draaien. Dat vergt zeker heel wat kunst en vliegwerk. Ralph en Madu zijn echte wereldburgers geworden! (en knappe jongens!)
5. Een schrijver is natuurlijk creatief. En ‘schrijver’, dat is wat ambtenaar Hans geworden is door mijn toedoen (schuld?):
http://inburgerenincanada.blogspot.com/2009/10/schrijver.html
Hans woont met zijn gezin tijdelijk in Toronto, voor de job van zijn vrouw (die overigens ook een award zou moeten krijgen voor de research die zij doet, zie het bericht van 18 november)
6. Angelieke woont dicht bij de Niagara watervallen (Canada): http://hollandersincanada.blogspot.com/ Zij hebben een hele weg afgelegd om tot in Canada te geraken, hebben onderweg best wel tegenslag gehad, maar ze geniet nu van de 2de helft van haar leven in Canada.
7. Tosca in San Antonio (Texas, USA): http://bijonsthuis.blogspot.com/ Tosca is een moeder die altijd klaar staat voor haar kinderen (die ook heel creatief zijn)! Tosca, nog van harte proficiat met je Amerikaanse paspoort!

Advertenties

6 thoughts on “Creatieve Blog Award

 1. Bedankt hoor! Zo creatief voel ik me laatste tijd niet. Leuke weetjes over jou 🙂
  Nou, nu moet ik dan zelf ook wat verzinnen.

 2. Hoi Elke. Ik bedank je ook voor de Award! Ik zal de handleiding ook volgen. Dat zal wel wat langer duren, want ik ken bijvoorbeeld nog niet eens 7 bloggers. Eigenlijk maar twee, waar jij er 1 van bent. Ik zou je ook graag een creative award willen geven, maar je hebt er inmiddels al een. Bovendien wil ik je niet opzadelen, met de inspanning om nog dieper in je geheugen te moeten graven 🙂 Hans

  • Hans, als beginnend schrijver zal men je het niet kwalijk nemen dat je maar 2 bloggers nomineert hoor.
   En je kan het natuurlijk trachten te verpakken als zijnde dat je heel erg kritisch bent en daarom geen 7 geschikte ontvangers vindt. 😉
   ‘k Heb hier op het blog, net onder Haloween, een lijstje van bloggers. Maar ‘k heb ook nog een veel uitgebreidere lijst, met minstens 12 bloggers in Ontario (en een stuk of 7 in de regio Toronto – Waterloo).

  • Hallo Wim en Ingeborg! Leuk dat jullie hier een reactie achter laten. En zo leer ik weer een blog kennen dat ik nog niet ontdekt had.
   Wonen jullie al lang in BC?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s