Destination Canada – Goed of slecht nieuws?

Zaterdag zijn we naar Destination Canada geweest. Van 11.00 tot 13.30u luisteren naar Franse toespraken leerde mij dat mijn passieve kennis van het Frans in betere toestand was dan ik zelf had gedacht.

Qua werkgeverscontacten wisten we dat er niet echt iets tussen zat voor manlief, het grootste aanbod was nogal technisch/uitvoerend van aard.
Maar dat neemt niet weg dat de dame die hij sprak bij RIM (Research in Motion, de mensen achter de Blackberry http://www.rim.com/) wel heel enthousiast werd toen ze zijn CV in handen kreeg. Ze besprak het ook kort met een collega, en gaan dit zeker doorgeven aan diegene die zich binnen RIM bezig houdt met de aanwervingen op executive niveau. Dus wie weet horen we hier nog iets van.

Na het bericht dat we vorige week ontvangen hebben van CIO, hebben we nog 120 dagen de tijd om de aanvullende bewijsmaterialen naar de ambassade in Parijs door te sturen. Tijdens Destination Canada hadden we echter nog een heel gesprek met het hoofd van de afdeling Immigratie op de ambassade in Parijs. En daaruit leerden we dat we zeker geen 120 dagen moeten wachten, want dat ze de dossiers afhandelen op een “first in, first served” basis. Dat klonk ons als muziek in de oren. Want in theorie zou dat kunnen betekenenn dat we in januari al een uitnodiging voor onze Medical zouden kunnen krijgen (en in maart ons visum).
Maar we stonden weer met onze twee voetjes op de grond na contact met Femke, onze dossierbeheerder bij Buysse. Zij wist ons te zeggen dat ze wat dat betreft geen staat konden maken op de ambassade in Parijs. Ze hebben al mensen gehad die na 4 maanden reeds hun visum op zak hadden, maar er zijn er ook die 6 maanden na het insturen van hun bijkomende bewijzen nog steeds geen oproep Medical gehad hebben. Ai, zo’n dingen horen we minder graag! 😦

Nu eerst nog wachten op een verklaring van de bank, waarin zij zeggen hoeveel geld er van ons op hun rekening staat. Dat zou ik woensdag moeten krijgen. En dan is  ons dossier volledig…

Advertenties

8 thoughts on “Destination Canada – Goed of slecht nieuws?

 1. Wat leuk dat ik je nu weer via je blog kan volgen Elke! Heel veel succes met jullie emigratie, het moet nu toch echt wel een keer voorspoedig gaan he. Groetjes, Anita (chranimei)

  • Nou, het zal wel effe langer duren dan 4 maanden hoor. We hebben onze aanvraag in september al ingestuurd, moeten ook nog een medische keuring doorlopen (hopelijk rond maart-april), en hopen dan tegen juni-juli ons visum te hebben, dus op een maand of 9-10 in totaal. Idealiter gesproken natuurlijk…

 2. Wat leuk dat jullie gaan emigreren. Ik heb zelf die stap ook gezet en de emigratie-begeleiders hadden het bij mij aanvankelijk ook over die 4 maanden. Uiteindelijk kwam 4 jaar dichter bij de waarheid. Ik heb uiteindelijke 3 medische keuringen moeten doen en 4 verklaringen van goed gedrag in moeten leveren. Officieel door personeelsgebrek bij de ambassade in Berlijn, maar ik hoor dat anderen die wat meer geld meebrachten veel sneller behandeld werden. Uiteindelijk is het toch gelukt en woon ik nu in Alberta. Willen jullie naar Québec?

  • Oei, Arnold, laat ons niet hopen dat we nog 4 jaar moeten wachten! Gelukkig ben je uiteindelijk op je bestemming geraakt.

   Quebec is niet echt onze prioriteit, aangezien we daar, als permanent resident die niet kunnen aantonen dat Engels hun moedertaal is, tegen de verplichting aanlopen dat onze zoon zijn high school in het Frans moet gaan afwerken. Nu kan hij best goed Frans, maar om een studie in het Frans te gaan doen…

   Leuk dat je mijn blog gevonden hebt en er een berichtje geschreven hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s