Dossier compleet

Vandaag bericht gekregen van Femke (onze dossierbeheerder bij Buysse) dat onze laatste dossierstukken toegekomen zijn:
* de verklaring van de bank i.v.m. onze financiële middelen Als je wilt immigreren naar Canada, dan moet je dus aan een aantal voorwaarden voldoen, maar daarnaast moet je dus ook kunnen aantonen dat je een bepaald bedrag aan geld hebt. Voor ons gezin, met 3 personen, wil dat zeggen dat wij moeten kunnen bewijzen dat we $16,580 hebben. Detail: http://www.cic.gc.ca/English/immigrate/skilled/funds.asp
* een recent uittreksel uit het Strafregister dat je aan moet vragen bij de Federale Overheidsdienst Justitie en dat stelt dat je geen veroordelingen hebt.

 De vertalingen hadden we al eerder laten uitvoeren, dus Femke gaat volgende week ons dossier voor Parijs helemaal klaarmaken en voorzien van een begeleidend briefje.

Ondertussen hebben we ook iemand lang laten komen om een Energie Prestatie Certificaat (EPC) op te stellen. Dit is voortaan een document dat je verplicht voor moet kunnen leggen als je je huis wilt verkopen. Persoonlijk vind ik het allemaal een beetje geldklopperij, maar ja, zonder dit ding kan de verkoop niet doorgaan.
Nu moeten we enkel nog eens goed nadenken of we ons huis in januari op de markt brengen, of dat we toch gaan wachten tot we een oproep medical krijgen…

Ondertussen heb ik ook via Inge Roggeman van Vlamingen in  de Wereld (http://www.viw.be/home.htm) navraag gedaan of zij misschien een  Vlaming kennen die dezelfde procedure als ons doorloopt (Federal Skilled Worker visum zonder jobaanbod wegens een job op de POL-lijst in skill level 0). Die kans zal klein zijn, maar je weet maar nooit! En als die persoon dan zijn aanvraag nog voor de onze heeft ingestuurd, dan kunnen we daar kijken hoe snel/traag ze in Parijs zijn…

Advertenties

7 thoughts on “Dossier compleet

 1. Wat goed dat jullie dossier al compleet is! Ik ben heel benieuwd hoe snel jullie een oproep krijgen voor de medical!

  Vinden jullie het ergens niet wat “eng” om jullie huis al in de markt te brengen voor je definitief weet of je mag gaan?

  Ik ga heel hard duimen voor jullie!

  • Marcel, het geeft inderdaad wel wat de kriebels. Vandaar dat we ook twijfelen. Zeker omdat we de verhalen uit het verleden kennen: emigraties die -op het moment van de aanvraag- binnen de 2 jaar rond zouden zijn, maar die uiteindelijk 3 of zelfs 4 jaar geduurd hebben…
   Dus voorlopig denk ik dat we nog even wachten om te zien hoe het verder gaat.

  • Ook bedankt voor je reactie op mijn blog! De opleiding voor HR is een must. Mijn 24 jaar ervaring op opleidingen HR (P&O) zijn niet genoeg op hier in deze branch werk te krijgen. Canada is nogal erg gesteld op “eigen” opleidingen, etc. Aan te raden is om vooraf duidelijkheid te krijgen of ze je opleidingen, genoten in Belgie, gelijkstellen met de Canadezen.

   Succes verder met de prodecure!

   Mario

 2. Het lijkt allemaal zo vlot te gaan! Spannend hoor. Ik kan me voorstellen dat je nog een beetje huiverig bent om je huis te koop te zetten..ik zou dat ook zeker hebben. Straks dan is er vertraging, en zit je zonder huis. Maar succes met de procedure!
  Grts,
  Judith

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s