Moeilijk te geloven… “de laatste”…

Hoe vaak heb ik al niet “de laatste” Oudejaar in België voorbereid? Jaren geleden gebeurde dat nog hoopvol en vol vertrouwen. Vol overtuiging vierden we toen “de laatste”. En met de jaren verdween het vertrouwen, en werd de (wan)hoop groter. En nu ben ik weer bezig met de voorbereidingen van ons Oudejaarsfeestje. Iets wat we al sinds 2004 gewoon met ons 3-tjes vieren. En ja, die gedachten aan “de laatste” komen ook nu weer tevoorschijn. Enerzijds maakt het je blij, want ein-de-lijk gaan we die stap naar de andere kant van de oceaan kunnen zetten. Anderzijds is het ook triest, want we laten hier geweldig lieve vrienden achter die veel meer waard zijn dan familie… Durven we werkelijk denken dat dit de laatste is? Na al die tegenslag van de afgelopen jaren durf je dat bijna niet meer. Er lijkt wel een vloek op die gedachten te liggen. Maar heel voorzichtig, af en toe, springt toch die stille en hoopvolle gedachte aan “de laatste” in onze gedachten. En heel voorzichtig, vooral niet uitbundig, durven we hopen dat het nu Echt zo gaat zijn. Mag dat onze wens zijn voor het nieuwe jaar dat nog slechts enkele uurtjes van ons verwijderd is?…

Advertenties

21 thoughts on “Moeilijk te geloven… “de laatste”…

 1. Het wordt nooit je laatste in Belgie. In je hart is Belgie altijd nog daar, als jullie de champagne in 2010 open trekt op een mooi plekje in Canada.
  Zo tellen wij nog steeds af tot 6 uur en proosten dan gewoon twee keer het nieuwe jaar in. Zo meteen op zijn hollands en strakjes nog een keer op zijn Amerikaans. Dus niks laatste, je krijgt er gewoon 1 bij 😉

 2. Je gevoelens zijn zo herkenbaar en voor ons heeft het zoveel korter geduurd van voor jullie, de frustratie is GROOT.
  Wij wensen zo hard met jullie mee dat dit de laatste Oud en Nieuw in Belgie gaat zijn en jullie de volgende schrijven met sneeuwfoto’s van huis en tuin in Canada ! Dus Happy New Year ! en wie weet sta je over een paar maanden in te pakken !

  • Dank je wel, Bianca. En alhoewel we best ook wel een beetje bang zijn voor de hoeveelheid sneeuw en de koude die op ons af gaan komen, kijken we er ook naar uit.
   Het zal bij jullie ook wel zo geweest zijn, maar dan in omgekeerde richting? Konden jullie vooraf echt heel goed inschatten hoe de hitte aan zou voelen in Texas? Hoe het zou zijn als je daar niet gewoon maar vakantie in houdt, maar als je daar wel je dagelijks werk in moet gaan verrichten?

   • We dachten dat we er een idee van hadden maar de werkelijkheid is toch iets anders 😉 als je buiten moet werken of in een gebouw of container laden met temperaturen van ruim over de 40 graden Celsius, dat is echt afzien en zal nooit goed wennen (hoewel wij er zelfs minder moeite mee hebben dan de locals ha ha) maar al vervloek ik in de zomer de zon en de hitte regelmatig. Ik zou nergens anders willen wonen dan hier. En datzelfde gevoel zullen jullie straks ook hebben, als je iets zo ontzettend graag wilt dan heb je er alles voor over, kou, ijs, zon, droogte, afzien. Want er zijn zoveel momenten dat het het allemaal meer dan waard is.
    Ik hoop zo dat jullie nu snel bericht hebben dat jullie kunnen vertrekken !

 3. Elke, ik kijk er al naar uit om volgend jaar te lezen hoe geweldig jullie eerste Canadese New Year’s Eve is geweest. Het gaat dit jaar vast echt gebeuren!

  Happy New Canadian Year!

 4. Na alle (emigratie)pech die jullie de laatste jaren gehad hebben, moét het gewoonweg in 2010 gaan lukken. Ik wens jullie heel veel succces en hoop volgend jaar om deze tijd een Canadees blog van je te kunnen lezen!

 5. Het moet dit jaar gewoon lukken en dat is mijn wens voor jullie: dat je volgende Oudjaarsblogje in volle gezondheid uit Canada mag komen.

 6. Ik wens voor jullie dat jullie de volgende Oud en Nieuw in jullie eigen huis in Canada zullen vieren. Heel veel succes!
  Het kan ineens heel snel gaan:-)

 7. Goh ik heb je weblog weer gevonden, want ’n spannende ontwikkeling allemaal zeg.
  Ik sluit mij aan bij alle andere commentaren en geloof dat dit jaar julie droom werkelijkheid wordt. Alle goeds voor 2010! Canada here they come!

  • Hallo Sally, da’s lang geleden! Wat leuk dat je ook dit blog teruggevonden hebt!
   Ik lees af en toe ook nog wel op jouw blog hoor, al sta ik ondertussen wel weer wat berichten achter. Maar gelukkig kunnen jullie nog een jaartje langer in Dubai blijven. En dan terug naar Nederland?

  • Dank je wel voor het compliment, Gijs!
   Ik hoop in ieder geval over een tijdje veel meer zinnige dingen ivm de nakende emigratie/immigratie te kunnen gaan vertellen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s