Application Status

Op 17 november kregen we bericht van het Central Intake Office in Sydney (NS) dat we ons volledige dossier binnen de 120 dagen naar het Visa Office in de ambassade van Parijs moesten sturen.
Dat dossier is vertrokken op 4 december. En dan is het wachten…

Op de website van cic.gc.ca kan je dan, met het Immigration File Number dat we in november ontvangen hebben, je status nakijken via de Client Application Status pagina.

Al die tijd gingen we meermaals per week kijken, maar steeds stond er

Centralized Intake Office Sydney (CIO-S) – Eligibility Review Complete
The review at the CIO-Sydney has been completed. A letter with additional information has been mailed.

Niets om ons zorgen over te maken, liet Femke van kantoor Buysse weten. Het duurde vaak maanden vooraleer men die status een update gaf. We wisten dat ons dossier toegekomen was in Parijs, alleen stond het nog niet officieel zo genoteerd. Als ze einde februari nog niets vernomen hadden, dan zouden zij even contact opnemen met Parijs.

En ondertussen hoopten we dat men ons dossier niet gewoon die 120 dagen ging laten liggen om het dan pas te gaan bekijken, maar dat men op een First in, First served” basis werkte (zoals de “big boss” van het visa office ons gezegd had tijdens Destination Canada), en dat men dus eerder ons dossier zou behandelen.

En joepiedepoepie, sinds gisteren staat er:

 Received by Visa Office
The application and documents have been received by the visa office.

We received your application for permanent residence on September 21, 2009.

 We reviewed your application and sent you a letter on November 17, 2009. Please consider delays in mail delivery before contacting us.

Your application and supporting documents were received by the Paris office. They are pending review.

We transferred your application to the Paris office on November 24, 2009. The Paris office may contact you.

Buysse gaat nog tot volgende week wachten om te zien of er ondertussen nog nieuws is, en anders contacteren ze het visa office in Parijs. Maar vermoedelijk laat dus de oproep medical niet lang meer op zich wachten!!!

Oh ja, ons huis staat sinds 13 februari te koop. Nog geen kandidaten tot nu toe. We gaan er van uit dat het een jaartje zal duren, het is een klein vijvertje waar we in vissen met onze prijs. Maar er mogen natuurlijk altijd wonderen gebeuren.

Advertenties

9 thoughts on “Application Status

  1. Kijk! Dat zijn nog eens opbeurende berichten 😀 ! Is toch een soort van geruststelling dat het ook echt is aangekomen!

    Veel succes met de verkoop van het huis! Ook erg spannend!

    Groetjes , Marcel

  2. Wat spannend! Wat moet dat een kick geweest zijn, om in een keer dat bericht te zien verschijnen:) Ik hoop ook op snel bericht uit Parijs, en een paar mooie kopers voor jullie huis!

  3. Leuk dat het nu echt vorm begint te krijgen, nou maar hopen dat het allemaal gladjes zal verlopen wat betreft timing ivm de verkoop van jullie huis. Ik duim voor jullie:-)

  4. Hoi Elke, helemaal geweldig. Hopen maar dat de medical er snel is. Ik duim voor jullie dat het huis snel verkocht wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s