De warmste en de droogste.

De afgelopen winter leek het wel of we een voorsmaakje kregen van wat ons in Canada te wachten staat. Nou ja, een heel flauw aftrekseltje dan, want daar waar wij in Belgie voor januari een gemiddelde temperatuur kennen van 2.2 graden, is deze in Toronto in diezelfde maand -6.7 en in Ottawa maar liefst -11!
Maar de sneeuw, die hebben we deze winter veel meer dan gemiddeld gehad! En ach, natuurlijk maken we onszelf dan graag wijs dat dit al een beetje Canada-gevoel is.

In Canada hadden ze echter de warmste winter sinds men in 1948 systematisch is beginnen meten. Het was er gemiddeld 4 graden warmer dan normaal. En het was ook de droogste winter sinds ’48.
Dergelijke ‘afwijkingen’ zorgen natuurlijk altijd voor zorgen:
– de Olympische Winterspelen zonder sneeuw…
– de komende lente en zomer is er een verhoogd risico op droogte en bosbranden.
–  ook insecten en virussen gaan zich in hun element voelen…

Global warming?
Ach, deze week lazen we ook dat Antarctica ooit een subtropisch klimaat had. 50 miljoen jaar geleden. En ook op de Noordpool was het toen veel warmer dan nu.
Elders las ik dan weer dat Canada in de top 5 staat van goede landen om te wonen om ‘last’ te hebben van global warming. Het land zou er relatief weinig last van hebben. In tegenstelling tot heel veel eilanden her en der in de Oceanen, die door het stijgende niveau van de zee natuurlijk gewoon gaan verdwijnen. 
Wie vroeg zich ook al weer af waarom wij toch naar Canada willen gaan verhuizen? Wij zijn heel erg vooruitziend. LOL! Het stukje land dat we daar willen gaan kopen gaat ooit misschien nog heel veel geld waard zijn. Voor onze achter-achter kleinkinderen. Die gaan nog heel gelukkig zijn met de keuze van die slimme voorouders van ze, hahaha!

Verder geen nieuws van het emigratiefront.

Met dank aan Ann Badjura voor haar prachtige foto!
http://anninbc.blogspot.com/

Advertenties

5 thoughts on “De warmste en de droogste.

  1. Ik geloof het allemaal niet zo met die “global warming” volgens mij is het vooral De Manier geweest van elke geld tekort komende overheid (dat zijn ze allemaal geloof ik) om -tig vormen van belastingheffingen ” acceptabel” te maken voor de burger. Hier hebben we de koudste winter sinds mensenheugenis en dat is nu ineens ook een gevolg van Global Warming tja uhhh… Milieuvervuiling (de afvalberg) is volgens mij veel ernstiger, want het lijkt wel of tegenwoordig elk koekje/snoepje enz apart verpakt moet zitten in een cellofaantje.

    Koop vooral iets op de top van een heuvel 😉 want GW of niet, als het hard regent is het altijd handig als het water niet onder of in je huis kan stromen, dat zien wij hier wel regelmatig.

  2. Jullie nageslacht zal er zeker weten erg blij mee zijn, ik wou dat mijn voorouders zo slim waren geweest maar nee..;-)

  3. Ja dat is ook weer zo, ik had al bedacht om een speedboot gereed te hebben met genoeg voorraad voor een week. En een helicopter. Wordt wel wat prijzig misschien maarja, je moet toch wat he hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s