Nieuwe doorlooptijden werden gepubliceerd!

Op de website van Citizenship and Immigration Canada (CIC) kan je de gemiddelde doorlooptijden bekijken voor de visumaanvragen. Maar… wij konden dat tot op heden niet, omdat de cijfers van de nieuwe –veel strengere- procedure nog niet bekend gemaakt waren. Er stond dan aangegeven dat ze deze gingen publiceren rond januari/februari, maar dat bleef maar uit. Tot vandaag dus. En dat valt best goed mee:

Achter de naam van het visa office staan 4 cijfers. Dit wil zeggen “30% of cases finalized in… months” en dan gevolgd door 50%, 70% en 80%.

Processing Times at Individual Visa Offices in Europe
Paris:    5 – 6 – 7 – 8
Berlin:  6 – 7 – 8 – 9 

De volledige tabel is hier te bekijken

Parijs handelde het voorbije jaar de dossiers zelfs sneller af dan Berlijn, en dat is wel al een eeuwigheid geleden dat dat nog gebeurde!
Cijfers uit het verleden geven natuurlijk geen garantie naar de toekomst, maar voor zover ik horde zijn dit toch vrij goede barometers.
‘k Heb wel even nagevraagd bij Buysse vanaf wel ogenblik ze beginnen tellen:
     – vanaf dat het Central Intake Office in Canada je dossier voor verdere afhandeling doorstuurde naar Parijs, dan moeten we beginnen tellen vanaf 24 november (= tussen einde april-einde juli het visum hebben). (hm, dan zullen ze rap mogen zijn…)
     – vanaf het moment dat het visa office in Parijs ons dossier als ‘ontvangen’ noteerde => dan mogen we rekenen op ergens tussen juli – oktober.
Ter vergelijking: de mensen in de oude procedure doen er zo’n 4 jaar over…

Advertenties

6 thoughts on “Nieuwe doorlooptijden werden gepubliceerd!

  1. Dat zou mooi zijn, zeg! Het is jullie wel gegund dat het lekker vlot verloopt. Ik blijf nog even duimen!

  2. Fijn zeg, dat jullie nu een beetje een idee hebben over het tijdsverloop. Ik duim dat het vlot gaat/blijft verlopen. Spannend en leuk, de orientatiereis. Ook genieten hoor, niet alleen rondrennen om zoveel mogelijk te zien. Hartelijke groet vanuit Atlanta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s