Oh jee!

Oh jee, daar gaan we weer. Ze weten er de spanning weer goed in te houden, daar in immigratieland…
Er zitten weer wijzigingen aan te komen. Blijkbaar gaat men de lijst van beroepen die in aanmerking komen voor emigratie naar Canada, de zogenaamde beroepen op de POL-lijst (Priority Occupatians List) , weer maar eens inkorten, ergens tegen de zomer.
Deze lijst is al van honderden beroepen ingekort geweest naar 38 (toen wij in die nieuwe procedure gestapt zijn), maar nu gaan er dus nog eens 3 beroepen afvallen. Waaronder deze waarin mijn echtgenoot zich kwalificeerde…
Daarnaast komen er ook nog andere wijzigingen:

Weinig nieuws, maar dat er wijzigingen aankomen is duidelijk. Voor de Skilled Worker categorie betekent dat de visumroute met een permanent goedgekeurd werkaanbod (AEO) wordt aangepast of gaat verdwijnen en de beroepenlijst korter wordt. Beroepen als ICT-manager, financial manager en vocational/college teacher komen op de nieuwe lijst niet meer voor. De bedragen voor het investeerdersvisum worden verdubbeld.”  bron

Tot op heden is het altijd zo geweest dat, indien Canada zijn immigratieregels aanpaste, de mensen die reeds in process waren gewoon verder gingen volgens de oude procedure/eisen. Het zou ook helemaal niet fair zijn als je zo dicht bij de finish er plots uitgezwierd werd. Maar toch, zoiets lezen geeft toch wel een beetje stress.

Laat nou potverdorie die oproep voor dat medisch onderzoek eens snel in onze brievenbus terecht komen!!!

Advertenties

8 thoughts on “Oh jee!

  1. Pffff dat is even schrikken zeg :S
    Hopelijk kunnen jullie doorgaan met de procedure regels zoals ze zijn toen jullie er aan begonnen! Zou anders niet eerlijk wezen.

    Ik duim hier hard door dat die oproep snel komt!

  2. Er worden jullie wel de nodige obstakels in de weg gegooid! Nu dit weer. Nou, ik hoop dat die oproep heel snel komt.

  3. He bah .. dat is voor ons ook slecht nieuws! Mijn HBO studie waarmee ik zal starten in september zal wel weer mogelijkheden bieden misschien.

    Balen voor jullie zeg, dat dit ook weer meer onzekerheid geeft. Ben benieuwd wat dit nu inhoudt voor mensen zoals jullie die al in het emigratieproces zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s