In process

De dag leek niet zo leuk te beginnen:
door de reorganisatie bij manlief op het werk, moeten er honderden mensen ontslagen worden. Daarom waren ze nu op zoek naar mensen die op vrijwillige basis wilden vertrekken. Manlief had zich kandidaat gesteld, maar het zou enkel maar goedgekeurd worden indien er intern een andere kandidaat was die competent was om zijn job over te nemen. Vandaag kreeg hij bericht dat dat niet het geval is. Dus geen vrijwillig vertrek met een hele mooie bonus. Dat hadden we al wel verwacht, maar een mens mag altijd hopen he!

Even later stond de postbode hier met een aangetekende zending: manlief is bij de gelukkigen die bijzitter mogen gaan spelen tijdens de verkiezingen op 13 juni. Ach, nu staan we break even, ik had het al twee keer moeten doen toen we nog in Limburg woonden, hij nog maar een keer. Kan hij nog eens netjes zijn burgerplicht doen vlak voor we het land gaan verlaten. Hahaha!

Deze middag, vlak voor ik onze zoon van school ging halen, logde ik nog maar eens in op ons dossier bij CIC – Citizenship and Immigration Canada. En het klinkt als een cliché, maar ik had echt een voorgevoel dat er deze keer een wijziging in onze status ging zijn. Gisterenavond en deze ochtend had ik al geprobeerd om online te geraken, maar de website wou maar niet laden, ik kreeg telkens een foutmelding. Dus snel snel voor mijn vertrek wou ik toch persé nog eens proberen. En ja hoor, daar waar er bij ons dossier al heel lange tijd stond “received by the visa office”, stond nu plots “In process. Based on review of your complete application package, it has been determined that your application is eligible for processing.
Processing has begun
.”
Ik was door het dolle heen, want dit is goed nieuws, dit betekent dat de oproep medical onderweg is!!!
Het vervelende is dat Buysse op woensdag gesloten is, dus ik kon het niet even navragen bij Femke, onze dossierbeheerder. Dat staat dus morgenvroeg op het programma! Nu ga ik even samen met mijn gezinnetje genieten van dit goede nieuws!

Advertenties

12 thoughts on “In process

    • We hebben gemerkt dat die mensen (en vermoedelijk de ouders) zowel zaterdag als zondag nog gestopt zijn om naar ons huis te kijken. Voorlopig hebben ze nog geen beslissing genomen, zei de makelaar. Maar ze hebben ook nog geen bod gedaan of zo. Ik vermoed dat ze momenteel bij de bank aan ’t uitzoeken zijn hoe ver ze kunnen gaan…

  1. Hi daar,nu pas jullie verhaal ontdekt! en echt wauh…
    laat het jullie goed gaan,ik duim alvast mee
    ik sta werkelijk nog in mijn kinderschoenen wat betreft hoe
    en waar,heb ook een negatief gevoel dat ik hoogstwaarschijnlijk het idee van de States moet laten varen (zoals jullie wel eerder vermelden in jullie blog!)dacht dadelijk ben dan toch niet alleen met dit (maar loslaten is de boodschap zeker!?) Het enige wat ik nu voor ogen heb, is ik wil hoe dan ook weg! Alvast nog enorm veel succes,Noëmie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s