Berend Botje

Gisteren zijn we voor de 2de keer naar een Berend Botje bijeenkomst geweest. Dit is een avond die ingericht wordt door onze immigratieconsultant Buysse. Mensen die via hun bezig zijn met een verhuis naar Canada, komen tijdens die avond samen. Ongelooflijk hoe een diverse groep mensen dat is! Allemaal met een andere achtergrond, uit diverse lagen van de bevolking, jonge koppels met kleutertjes, oudere mensen met kinderen (nou ja, op 21 wil je zo echt niet meer genoemd worden, hahaha) die zich nu plots bedenken omdat ze een liefje hebben, een homo-koppel, alleenstaanden,… De meesten trachten een (tijdelijk) werkvisum te pakken te krijgen. Sommigen hadden er al 3 pogingen opzitten, allen afgewezen! Dat is ook wel triest…

Wij hebben eindelijk eens kennis gemaakt met Natasja, iemand waar ik online al wel contact mee had. Het is dan leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Spijtig genoeg kon haar echtgenoot Andrew er niet bij zijn, die zat in Zwitserland. Wie weet zien we elkaar een volgende keer in Canada. Al zijn zij eerder van plan om naar British Columbia te trekken. Dat is een populaire bestemming, net als Alberta.
Dan was er nog een koppel uit Zichem. Voor hun is het nu echt wel heel erg spannend! Zij hebben een tijdelijk werkvisum gekregen om ginder met de vrachtwagen te gaan rijden. Beiden zijn chauffeur, dus dat is wel zo gezellig om dan samen onderweg te zijn. Want zij zullen weken aan een stuk door onderweg zijn, door Canada en de Verenigde Staten. Op 20 juni vertrekken ze.

Eigenlijk waren er opvallend veel Belgen! Bijna de helft van de groep! Ik had ook gehoopt iemand te ontmoeten die me vorige week contacteerde via dit blog, maar zij bleken er niet te zijn. Volgens Femke hebben ze beslist de procedure toch niet op te starten. Elke, als je dit hier leest: ik hoop dat alles goed gaat met jullie! Misschien was het nu niet het juiste moment? In ieder geval nog veel succes met wat jullie besluiten verder te doen!

Het was een deugddoende avond die Canada gevoelsmatig weer enkele uurtjes dichterbij heeft gebracht.
We spraken nog met Frans Buysse en dossierbeheerder Femke over het verdere verloop van onze procedure. In ieder geval hopen we toch midden september te kunnen vertrekken. Al zou het met wat geluk ook begin september zijn, of met wat pech eind september. Indien we half augustus onze paspoorten nog niet hebben moeten inleveren, neemt Femke terug contact op met de ambassade.

Vorige week, na onze oproep medical, betaalden we de Right for Permanent Residence Fee. In totaal €720. Maar met die koerswisselingen van het moment blijkt dat ik dadelijk nog even €40 extra moet overschrijven op de rekening van de Canadese ambassade. Dat zullen we dan maar eens gaan doen!

*Deze link voor diegenen die niet weten wie Berend Botje is.

Advertenties

2 thoughts on “Berend Botje

  1. Wat leuk zo’n avond met mede lotgenoten! Ik ben wel benieuwd naar dat homokoppel ;-). Zijn zij in Nederland/België getrouwd? Het is maar goed dat in Canada het homohuwelijk ook herkend wordt en daar mogelijk is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s