Keuring / Examen / Afscheidsfeestje / Graspop

Zo, morgen hebben we dus de medische keuring… Beetje spannend toch, ook al ben je 99% zeker dat alles in orde is.

Dario zijn examen zijn vandaag gestart. Frans was zijn eerste vak, en het ging heel goed. Morgen Fysica, maar dat moet hij dus inhalen over twee weken, op de laatste examendag.
Hij is volop bezig met zijn afscheidsfeestje. Zijn vrienden wilden het heel graag bij ons thuis doen (ipv bijvoorbeeld naar de pizzahut te gaan). Dus dinsdag 29 juni komen ze in de namiddag naar hier. Als het goed weer is, dan gaan ze steengrillen. En als het slecht weer is, dan ga ik allerlei broodjes halen bij de broodjesbar. Alhoewel, eigenlijk kunnen ze dan even goed steengrillen. Ik zet twee grote tafels in de garage, en dan doen ze maar! Ruimte zat voor hun.
Ze zijn ook afspraken aan ’t maken wie voor welke muziek zorgt en zo, want hun muzieksmaakt loopt blijkbaar nogel fel uiteen, en het is de bedoeling dat het toch voor ieder wat wils zal worden.

Bij wijze van afscheid hebben we hem ook toegestaan met een paar maten naar Graspop te gaan. Niet dat we daar nou zelf echt wildenthousiast over zijn, hij is tenslotte nog maar 15 jaar. Maar we wisten dat, toen hij versneld door zijn schoolloopbaan liep, we ooit met deze dingen geconfronteerd zouden worden. En ja, we zouden toen “op veilig” gespeeld kunnen hebben, en hem gewoon op leeftijd hebben laten zitten. Maar hij verveelde zich te pletter, had erge symptonen van AD(H)D, leerde totaal geen studiehouding, en kreeg ondertussen als signaal dat naar school gaan gewoon diende om wat vrienden te ontmoeten maar niet om te leren.  Zonder die versnelling zouden we natuurlijk nu niet met een 15-jarige in het 5de middelbaar gezeten, die graag naar een metalfestival zou gaan. Maar hoe zou hij zich dan ondertussen ontwikkeld hebben? Nu hebben we een zeer levenslustige tiener, die graag naar school gaat (deels ook omdat daar zijn vrienden zitten, maar toch ook omdat hij een deel van de vakken leuk vindt). Hij voelt zich goed in zijn vel, heeft vrienden, geniet van het leven… Er gaat geen week voorbij zonder dat hij duidelijk heel gelukkig zegt “Mam, pap, ik voel mij ZO gelukkig!”, terwijl hij een big smile op zijn gezicht heeft en ons een dikke knuffel geeft. Wat  wil je nou nog meer met een tiener?! Dus we geven hem dat vertrouwen, en hij mag gaan. Mam en pap doen wat water bij de wijn, dat hadden we immers zo afgesproken ondertussen vele jaren geleden. Alcohol is uit den boze, maar een concert dus niet. En ik hoop dat hij een hele leuke dag gaat beleven. Wel moeten ze nog kiezen op welke dag ze gaan.

Advertenties

4 thoughts on “Keuring / Examen / Afscheidsfeestje / Graspop

  1. Spannend (maar eigenlijk ook weer niet, jullie weten dar jullie gezond zijn) morgen. Wéér een stapje verder.
    Wat fijn dat jullie zoon zo’n gelukkige tiener is!

  2. Spannend, en alweer een stap verder.
    Het is toch een langzaam loslaten van je kind. Fijn dat zo lekker in zijn vel zit.

  3. Hoewel je weet dat je gezond bent, blijft het toch spannend zon’n keuring. Het weer een stap dichterbij het waarmaken van een droom. Dat blijft hoe dan ook spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s