Verslag medische keuring – deel 1

Vandaag, exact 8 maanden nadat we onze aanvraag voor een permanent resident visum naar Canada opgestuurd hebben, zijn we op medische keuring geweest.

Om 10.30u moesten we in Vorst (Brussel) in het Molière Longchamp ziekenhuis zijn, op de afdeling radiologie. Ze zijn hier duidelijk gewoon aan kandidaat-immigranten voor Canada, want al dat papierwerk ging vlotjes. En we moesten aan radiologie 3 x €10 betalen. Waarom? Geen idee, voor de ‘administratieve kost’, denk ik.

Nadat we een paar minuutjes moesten wachten, werd ik als eerste binnen geroepen. Brrr, dat is maar koud als je met ontbloot bovenlijf tegen die koude plaat moet gaan staan voor de longfoto’s. En dat heb ik maar liefst 5 keer mogen doen! Wat bleek: mijn longen zijn blijkbaar heel lang, en aan de basis ook heel breed, en telkens viel er ergens een stukje long van de foto! Dus moest die verpleegkunde elke keer opnieuw proberen.

Nadien was Dario aan de beurt, en enkele minuutjes later Erwin. Bij hen lukte het van de eerste keer.

Dan naar de balie ‘Betalingen’ was. Na het betalen van €75 kregen we onze sis-kaarten terug. Ik informeerde nog even of er nog een rekening achterna ging komen, maar dat zou niet het geval zijn.
Totaal van het longonderzoek: €105

Nadat we in het ziekenhuis rustig op ons gemakje nog even een broodje/slaatje gegeten hadden -het was tenslotte middag- zijn we richting Sint-Lambrechts-Woluwe gereden, waar de praktijk van keuringsarts dr. Yves Balon-Perin gelegen is. Natuurlijk waren we nog veel te vroeg, maar het weer was heerlijk, dus we hebben nog een klein wandelingetje gemaakt, en zijn toen in zijn wachtzaal gaan zitten. Rond 13.40u kwam de dokter vertellen dat hij eerst nog een andere patiënt moest verder helpen. Maar hij gaf ons alvast de bekertjes om onze urine in op te vangen. Waren wij daar gelukkig mee, want we hadden alle drie “hoog water” en we durfden niet naar de toilet gaan, want natuurlijk kan je dan niet een half uurtje laten weer plassen.

Om 14u zaten we dus in het dokterskabinet. Eerst wat algemeen papierwerk. Op vraag van Erwin kwamen we te weten dat hij zowat wekelijks een keuringsonderzoek voor Canada heeft! Dat stemt je natuurlijk ook gerust, want je merkt meteen dat die man heel duidelijk de procedure voor Canada kent.
Er werden de algemene vragen gesteld, zoals of je ooit al in het ziekenhuis opgenomen geweest bent, of je lijdt aan bepaalde ziektes van de lever, longen, kanker,… Wat je rook- en drinkgedrag is,…

Als eerste was Erwin aan de beurt. Eerst werden ogen, oren en keel nagekeken. Dan werd de bloeddruk genomen, werd er naar de longen geluisterd, de hartslag werd opgenomen, een buisje bloed getrokken, even voelen aan de keel en de buik, enz. Dan de weegschaal op en tot slot werd de lengte gemeten.

Nadien volgde Dario (oh, wat is die toch altijd bang als hij een spuit moet krijgen of bloed moet laten trekken!), en tot slot ik.

Ik had ook onze vaccinatiekaarten bij, maar daar heeft hij niet naar gekeken.

Wat de dokter betrof zag alles er ok uit.

Volgende week dinsdag of woensdag krijgt hij de uitslag van het bloed- en urine-onderzoek binnen. Dan mag ik bellen om te horen of dat allemaal ok is, want als dat niet zo is, dan moeten we een nieuw onderzoek uit laten voeren. Maar dat mag dan bij een labo hier in de buurt onderzocht worden. Hij wil geen gegevens opsturen naar Parijs die niet 100% in orde zijn, want ze zijn er ontzettend streng, wist hij te vertellen. Dus als iets er niet goed uit ziet, geeft hij je eerst de kans om een tegencontrole te laten doen. Als hij het namelijk eerst opstuurt naar Parijs, dan gaan er nog zeker 2 maanden overheen alvorens je te weten komt dat je het onderzoek moet overdoen.

Einde volgende week is ook de uitslag van de thoraxfoto’s binnen, en dan mag ik nog eens terugbellen.

Het is een zeer aangename dokter, een rustige man. ’t Is wel grappig, het gesprek verliep afwisselend in het Nederlands, Frans en Engels.

Bij de dokter betaalden we nog eens €180. De rekening van het bloed- en urine-onderzoek volgt later per post.

Totaal voor vandaag: €285

Advertenties

9 thoughts on “Verslag medische keuring – deel 1

 1. Hoi Elke, ik lees je blog regelmatig dus ik zal ook maar eens een reactie plaatsen.
  Wat heerlijk dat het nu echt gaat opschieten voor jullie. Wat hebben jullie lang moeten wachten en wat hebben jullie veel obstakels moeten overwinnen.
  Ik hoop echt dat alles nu heel vlot gaat en dat jullie in September heerlijk in Canada wonen.

  Groetjes Marjon

 2. leuk dat jullie reeds gekeurd zijn. Het zal idd wel raar zijn voor de zoon om zijn vrienden te moeten achter laten. Gelukkig is het nu makkelijk om via mail, skype enz. contacten te blijven leggen.

  Hebben jullie al een woning op het oog in Canada? Begint je man onmiddleijk te werken of nemen jullie eerst nog een maandje vrij?

  Groetjes,
  Elke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s