Canada of Australie?

Neen, we hebben ons niet plots bedacht, we vertrekken niet naar Australie! Maar wel een leuk berichtje in de The Star, de krant van Toronto:

It’s happened again: travellers from another continent arriving in Sydney, N.S [Nova Scotia, een oostelijke provincie], when they’re supposed to be in Sydney, Australia.

Een koppel Italiaanse 20-ers dacht een ticket naar Down Under geboekt te hebben, dus ze keken maar wat vreemd op toen ze plots in Nova Scotia, Canada bleken te staan. In Sydney welliswaar. Maar wel een compleet ander Sydney dan waar zij naartoe wilden.

Verwacht je dit:

Krijg je dit te zien:


 

 

 

 

 

 

 

Tot in 2008 wist ik ook niet dat er een Sydney in Canada was hoor! Maar de afgelopen jaren lees je dergelijke vergissing toch wel vaker. Nu dacht ik dat het dan ging om mensen die hun ticket zelf via het internet geboekt hadden. In een reisbureau zouden ze zoiets toch wel weten?! Niet dus:

The couple’s travel agency in Italy made the error and the couple spent the day trying to correct it, and to see the sights with the help of an Italian-speaking resident to translate.

En zeg nu niet dat de Canadezen niet vriendelijk zijn!:

A local restaurant gave the couple their first-ever lobster dinner and they were given a free room at a Day’s Inn.
Torresi [een van de 2 toeristen] said they have been overwhelmed by the hospitality and warmth of the people. “Oh, yes, very kind, very friendly,” he said. “I think it’s a beautiful place and I see Canadian life, and it’s great.”

Het reisbureau heeft de mensen terug geboekt op een vlucht naar het juiste Sydney. Maar ondertussen hebben ze 2 dagen de kans om van hun verrassende bestemming te genieten.

Mensen die vertrouwd zijn met de emigratieprocedure naar Canada, die kennen Sydney ondertussen allemaal. Je moet immers sinds 2008 je aanvraag sturen naar het CIO (Central Intake Office) in… Sydney, N.S.

Advertenties

9 thoughts on “Canada of Australie?

 1. Ja, hahahahaha, ik las het vanmorgen!
  Zie het al helemaal voor me, ze vonden het daar ook een stuk warmer dan verwacht want in Australië is het nu winter!
  Ik zou er ook gelijk het beste van maken, zeker gezien de gastvrijheid van de Canadezen.

  Groet,
  Louise!

 2. Ontario Canada wort nog wel eens verward met Ontario Californie. Ik denk dat het ook wel eens mis gaat als mensen zelf via internet boeken. Dan moet je wel heel goed uitkijken. Dat stel in Nova Scotia zal wel even raar hebben staan kijken!

 3. Hoi Elke,
  Ik reageer hier ff op jouw berichtje over de verhuizer op het alles amerika forum (sorry, kon daar op de eeen of andere manier niet inloggen). Maar goed, wij hebben voor onze afhandeling vanuit Amerika hier in Belgie met Gosselin samengewerkt en dat is erg goed bevallen. Je moet wel even goed navragen aan je verhuizer welke “afhandelaar” oftewel verhuizer zij mee samen werken in Canada. Toen wij naar Amerika vertrokken hebben we een NL verhuizer gebruikt die echt perfect was (ik ben ff de naam kwijt) alleen de partij die zij gebruikten in Amerika was wat minder en redelijk slordig…..
  Gewoon een tip 😉

  Groeten en succes met de voorbereidingen, zo te horen/lezen gaat het na jaren van wachten dan nu toch eindelijk lukken!
  Sylvia (tegenwoordig in Antwerpen)

 4. Hoi Elke,
  Wij hebben zelfs een immigratie aanvraag gedaan voor onze zoon en gestuurd naar Sydney. Had voor die tijd ook geen idee dat die plaats hier bestond. Zo ook London en Parijs….
  Zijn jullie nou vanuit Oakville naar Ottawa verhuisd? Hadden jullie daar nou ook een reden voor? Ben benieuwd.

  • Neen hoor, we wonen nog steeds in Oakville, en ik heb voor de komende paar jaren niet echt de behoefte om nog eens te verhuizen, want Oakville bevalt ons super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s