‘Please note that we are ready to issue your visas.’

De brief der brieven is ontvangen! (per mail)

Dinsdag 12 juni kregen we een telefoontje van onze emigratieconsultant Frans Buysse. Hij zei dat hij goed nieuws had voor ons, en die man had helemaal gelijk!
Onze visa liggen klaar in Parijs!!!

Op dat moment waren we op weg naar onze makelaar, we hadden daar een tussentijds evaluatiegesprek. Frans Buysse had het bericht van de ambassade en de verdere instructies per mail doorgestuurd. Dus eenmaal thuis snel snel naar de computer om die mail te lezen!

Dear Applicant,
    Please note that we are ready to issue your visa(s). 

Dat ging uiteindelijk dus veel sneller dan verwacht, we hadden immers gedacht niets te horen voor half augustus (en dan nog!).
Nu gaan we dus ‘echt’ verhuizen.

Onze voorlopige planning:
– 3 t.e.m. 5 augustus: naar Parijs om de visa sticker in ons paspoort te laten plaatsen (verdomme, die Thalys tickets worden met de dag duurder! Zitten nu al > 300 euro voor 3 tickets)
– half augustus: de inboedel wordt in de container geladen en vertrekt alvast richting  Toronto (deze week zijn een aantal verhuisbedrijven hier geweest, dus volgende week kennen we hun prijzen en kunnen we een beslissing nemen)
– 27 augustus: ook wij stappen op het vliegtuig naar Toronto

We moeten nog even wachten op de goedkeuring van Erwin zijn baas, die momenteel met verlof is. In principe mocht Erwin met ingang van 1 september vertrekken. En hij heeft ook nog 22 dagen vakantie staan, wettelijk gezien mag hij die gewoon opnemen en kan men geen bezwaar maken dat hij dus 26 augustus zijn laatste werkdag doet. Maar diegenen die mijn man kennen, weten dat hij de dingen tot op de laatste moment graag correct doet (en dat siert hem!), dus vandaar nog even wachten met het boeken van het vliegtuigticket tot mijnheer de baas volgende week terug is van vakantie en zijn fiat geeft.

In december stonden we nog voor de Canadese ambassade in Parijs, straks mogen we er dus binnen:

 

(sorry, geen idee hoe ik die foto gedraaid moet krijgen in WordPress…)

Advertenties

9 thoughts on “‘Please note that we are ready to issue your visas.’

  1. Ontzettend fijn dat jullie al zo snel je visum hebt gekregen. Het gaat nu allemaal in sneltrein vaart. Hopelijk kan je man eerder stoppen met werken. Veel succes met het regelen van alles, ’t zal best stressen zijn.

  2. Gefeliciteerd!!!!! Echt fijn dat het nu bijna rond is allemaal! Zo lang gewacht en gelukkig gaat alles nu vrij snel! Heel veel succes met het regelen van alles! En probeer tussendoor te blijven genieten van alles!

  3. HOERA HOERA HOERA !! EINDELIJK !!! wat heerlijk om nu eindelijk te kunnen vertrekken, ik kijk ernaar uit jullie blog in Canada te kunnen lezen al zullen jullie het heeeeeel erg druk gaan krijgen voorlopig. Wij vinden het echt SUPER voor jullie, geweldig !!! Sterkte met afscheid nemen !

  4. Wij gaan op 4 augustus ook in de Ambassade zijn voor de informatiesessie in verband met immigratie naar Canada.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s