Container + leuke dag voor Dario + autoverzekering

Maandag zijn we dus naar Taylor International gereden om onze douanedocumenten te overhandigen en om de papieren te tekenen waarmee we hen toestemming gaven om in onze naam alles verder aft e handelen. En zaterdag komt onze container toe! Aanvankelijk wou men dat vandaag laten doen, maar Erwin heeft weer een gesprek met een recruiter vandaag, en dus kwam zaterdag beter uit.
Nu moet ik dus nog eens grondig de lijst van dozen bekijken die in onze container zitten, om te bepalen wat naar welke slaapkamer moet, wat in de basement geplaatst mag worden, wat in de garage, de keuken, … En de overschot (en dus ook die enkele meubeltjes die we over laten komen hebben) gaan nog tot het einde van het jaar in de opslag bij die verhuisfirma. Zij vragen daar een schijn van een prijsje voor, in tegenstelling tot de honderden dollars per maand die we hier in self storage zouden moeten betalen. Enige ‘nadeel’: het wordt in grote kratten gestoken, en die worden in een geklimatiseerd warehouse geplaatst. Je kunt er dus niet meer tussentijds aan, tenzij je extra handelingskosten gaat betalen. Maar he, die spullen die we denken nodig te hebben, die laten we in ons huis. En de rest is voor als we verhuizen naar een huur- of koopwoning. Momenteel kan ik dus niets doen met tafelkleedjes, handdoeken, Tupperware, decoratiemateriaal, lakens en dekens, potten en pannen, kampeermateriaal, een tuinstel enz. Alles wat we nodig hebben is immers in de huis aanwezig.

Dario had gisteren een wel heel erg leuke dag op school:
– tijdens het eerste lesuur wiskunde was hij als eerste aan de klas. De leerkracht kwam naar hem toe, en zei dat hij een dikke proficiat verdiende omdat hij de enige van de 3 wiskundeklassen was die een perfecte test had afgelegd!
Dit is natuurlijk heel goed nieuws, want volgens semester is het de bedoeling dat hij naar grade 12 Advanced Functions zou gaan, maar dan moet hij op grade 11 Functions natuurlijk wel goede punten behalen. Een deel van wat ze nu leren is voor Dario wel herhaling. Er zijn sommige stukken die zij nu (nog) niet doen, en die hij ook al leerde (bv. om de functies om te zetten in grafieken, dus werken met de grafische rekenmachine). Maar anderzijds zien ze binnen die functies dan weer wel dingen die hij nog niet eerder gezien heeft (ik geloof iets met vermenigvuldigen of zo, maar eerlijk gezegd ken ik daar weinig van)
– toen hij in het lokaal van Entrepreneurship kwam, riep de leerkracht plots 3 namen van leerlingen af, en zei dat ze moesten gaan rechtstaan. Dario’s naam was er ook bij, en vol verbazing vroeg hij zich af wat hij mispeuterd zou hebben… De leerkracht zag de verbazing op Dario’s gezicht en zei “Don’t worry, this is good!”. Toen ze rechtstonden vroeg hij de klas om een applaus te geven voor deze 3 medeleerlingen. Wat is namelijk het geval? Aangezien sommigen bij de aanvang van deze les nog geen break gehad hebben, mogen ze snel een snack halen en die dan nog opeten tijdens de eerste minuten van de les. Afspraak is dus wel dat ze dan alles netjes opruimen. Indien de lkr 3 keer een opmerking geeft omdat ze de klas niet netjes achter laten, mag de ganse klas een hele maand geen snack eten tijdens zijn les. Woensdag hadden leerlingen hun spullen dus niet opgeruimd, en Dario en 2 meisjes van zijn klas hadden dat opgemerkt dus zij hebben dat dan snel opgeruimd bij het verlaten van de klas. De lkr had dat gezien, en nu moest de klas hun dus danken door dat applaus omdat zij er voor gezorgd hadden.
Die man heeft wel zijn manier om dingen duidelijk te maken. Want een eerdere les waren sommigen gewoon te lang weggebleven (toen ze hun snack gingen halen). Dus besloot hij om de deur op slot te doen, zodat ze buiten moesten blijven wachten. En ondertussen zei hij dat hij een test af ging nemen van de andere leerlingen.
Vraag 1: Welke dag is het vandaag?
Vraag 2: Wat is de meest dominante kleur van het gras buiten?
Vraag 3: Welk is jouw lievelingsgetal?
De aanwezige leerlingen scoorden dus een 3/3, ROFL! En diegenen die te laat waren een 0/3.
In een maatschappij waar punten dus echt zeer cruciaal zijn (want die bepalen of je toegelaten wordt tot een goede universiteit of niet +je kunt er studiebeurzen door krijgen), is dit dus een zeer efficiënte methode, veel doeltreffender dan het laten schrijven van een straf of het laten nablijven.

Maar de lol was nog niet over! Toen we thuis kwamen van school stond er een grote doos voor de deur, van Amazon Canada. Dario is namelijk een grote fan van Halo (Xbox), en er kwam nu een speciale editie uit van Halo Reach. Als je een pre-order plaatste, dan kreeg je nog een heleboel extra’s. En dat was wat hij voor zijn verjaardag gevraagd had, wetende dat de doos wel maar na zijn verjaardag zou arriveren. Dit was dus De Doos die voor de deur stond.
Gelukkig komt de Xbox dus dit weekend uit de container.

Ondertussen ben ik er ook in geslaagd om een autoverzekering af te sluiten.
Sommige maatschappijen willen je niet eens verzekeren omdat je een nieuwkomer bent. En de prijzen van een autoverzekering zijn hier ook ontzettend hoog in vergelijking met Belgie.
Enerzijds heb je hier in Ontario een deel dat de maatschappijen verplicht moeten in hun polis steken (dat gaat dan vooral over lichamelijke schade en zo). En dat kan je dan zelf aanvullen indien je ook de auto zelf wilt laten verzekeren. Elke provincie heeft zo zijn eigen regels. Bijvoorbeeld in BC of New Brunswick zou de basisdekking veel lager zijn qua bedragen (dixit de makelaars), maar die premie kost dus ook maar de helft van wat we in Ontario betalen.
De prijzen laten eigenlijk allemaal vrij dicht bij elkaar. We betalen nu voor een Chevrolet Equinox LT van 2005, een All Wheel Drive met 3.4l motor en V6, iets van een $ 3,500. Daar zit dan inbegrepen een beperkte verzekering voor de inboedel van ons huis (kost iets van een $ 15 per maand en de korting die je daarmee kreeg op je autoverzekering was een stuk groter dan de kostprijs van die verzekering). We zijn verzekerd bij State Farm. Bedoeling is dat we over een half jaar terug gaan ‘shoppen’, en hopelijk wat korting krijgen.

Advertenties

8 thoughts on “Container + leuke dag voor Dario + autoverzekering

 1. Slimme leraar!!
  Moet zeggen dat ik de premie wel erg hoog vind hoor Elke.
  Weet niet of dat in Canada zo veel duurder is, maar wij betalen hier voor 3 auto’s 160,- per maand. State Farm is hier ook een bekende verzekerings maatschappij.
  Moet wel zeggen dat ik destijds de schadevrije jaren verklaring van de NL verzekering hem doorgegeven. Al werkte dat niet helemaal het zelfde als hier ik kreeg er wel wat korting voor.
  Ook toen we later onze Amerikaans rijbewijs nummers doorgaven, kregen we meer korting.
  Dus zou zeker over een half jaar gaan shoppen hoor!

  • Als ik van andere Belgen/Nederlanders hier in de GTA (en in Barrie) hoor, dan is dit een vrij normale prijs… En ja, die schadevrije jaren konden wij ook bewijzen, maar dat telt voor hen blijkbaar maar gedeeltelijk mee, zolang je hier nog geen driving record hebt. De jaren die je schadevrij hebt gereden in de USA, die tellen ten volle mee.

 2. Ik ben een tijd niet op de weblogs geweest en ben nu weer helemaal bijgelezen. Een beetje laat maar alsnog van harte gefeliciteerd met jullie visa en aankomst in Canada. Goed te lezen dat het allemaal voorspoedig gaat.

  Sue in Orlando, FL USA

 3. Hoi Elke,

  Nu geen zorgen maken over de prijs van je verzekering. Als je inderdaad een half jaar verder staat, kan je opnieuw verder kijken. Je hebt sowieso al genoeg te regelen op dit moment… Wij waren ook bij State Farm in Amerika. En na een tijd krijg je inderdaad allerlei kortingen als je ongevalvrij bent.

  Wat goed dat Dario zich zo snel aangepast heeft!!!

  Je bent op dit moment waarschijnlijk bezig met het uitpakken van allerlei dozen. Veel goede moed wens ik je hierbij.

  Groetjes,

 4. Wow, wat goed om te lezen dat Dario zich zo snel en makkelijk aanpast! En erg motiverend hoe ze op die school te werk gaat! Kan NL/BE volgens mij nog een hoop van leren!

  Fijn te lezen dat het allemaal zo voorspoedig gaat!
  Ik kijk alweer uit naar je volgende bericht!

  Groetjes vanuit het zonnige Londen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s