Hoe is het weer daar?

Wij genieten hier nog maar, want heel erg lang zal de zomer nu niet meer duren.
Sinds we hier gekomen zijn hebben we elke dat al prachtig weer gehad! Altijd >20 graden, en heeeel uitzonderlijk eens een drupje regen (maar dan meestal niet de moeite om een paraplu boven te halen).
Vandaag hebben we zelfs een van de meest warme 24 septembers ooit beleefd! Toen ik Dario om 14.40u van school ging halen noteerde we 33 graden!!! En weet je wat het morgen gaat worden?… (onvoorstelbaar in Belgie!) -> 15 graden!
Tegen mid volgende week gaan we dan weer wel naar een graad of 20, maar dat is maar 1 dagje, en dan duiken we voor de komende dagen weer richting 15 graden.

Als je het weer hier wilt volgen, dan kan je dat hier doen: The Weather Network
(rechts boven = “search for locations” en daar kan je dan “Oakville, Ontario” invullen).
In principe zouden zou het goed moeten weten, want een van hun kantoren is hier in Oakville. šŸ˜‰

Oktober wordt een drukke maand! Volgende week zijn we uitgenodigd op een wafelenbak in Kingston, de week daarna vieren we onze eerste Thanksgiving in Canada bij Danute & David, en de week daarna zouden we nog naar een party in Guelph moeten. En tussendoor zouden we dan ook nog eens willen afspreken met een ander Belgisch koppel dat in Mississauga woont en waar we in april ook al langs geweest zijn. We hebben al wel telefonisch contact gehad, maar het moet toch nog eens lukken om ook in het echt weer af te spreken.
Druk sociaal leventje hier, hahaha!

Erwin zoekt ondertussen nog verder naar werk. Hij is momenteel op een aantal plaatsen in de running, en op twee bedrijven zijn er al meerder gesprekken geweest. Eigenlijk bij drie, maar dat derde bedrijf heeft momenteel geen senior IT functies, maar zij blijven contact houden.
Vroeg of laat zal hij wel iets vinden. Maar natuurlijk kriebelt het bij hem ontzettend om weer uit de startblokken te schieten.

Tijdens het weekend gaan we naar open-house. Via de Canadese Immoweb (of voor de Nederlanders: het Canadese Funda) speuren we naar huizen die ons lijken aan te staan (en die binnen ons budget vallen, dat is een heeeel belangrijk detail als je in Oakville iets zoekt). Soms hebben die huizen dan een open-house tijdens het weekend. Dat wil zeggen dat je geen afspraak moet maken of niet met een makelaar langs moet gaan, maar gewoon even tussen 14 en 16u binnen mag springen om zelf eens door de woning te lopen.
Dit geeft je natuurlijk een goede indruk dat de huizen, en wat je voor welk budget mag verwachten in welke buurt. We hebben echt al paretjes van huizen gezien, maar als je er dan beter over nadenkt, dan zouden ze wel schitterend passen in zo’n boekjes over binnenhuisinrichting, maar komen ze eigenlijk helemaal qua indeling niet overeen met hoe wij ons leven graag inrichten.
Soms gaat het razendsnel met die huizen: ze staan dan niet eens een week te koop! Vooral niet als de prijs redelijk scherp staat, of als ze in een super trendy buurt liggen (en in die mees trendy buurt, zijnde Oak Park, staan dus veel van die prachtige huizen die we dan toch niet zo praktisch vinden).
We leren dus weer heel veel bij.
Huurhuizen gaan momenteel iets trager. Mogelijk wijken we daar tegen het einde van het jaar naar uit. We zien nog wel.

Morgen gaan we naar de Ontario Universities’ Fair in het Metro Convention Centre (downtown). Hier komen alle universiteiten uit Ontario zich voorstellen, met voordrachten en informatiestanden. Samen met Dario gaan we daar eens op verkenning gaan, want het aanbod aan vervolgstudies is hier ontzettend groot en zo totaal anders dan in Belgie. We kunnen ons dus maar beter op tijd voorbereiden!
Over enkele weken is er een soortgelijk initiatief van de ‘colleges’. Vergelijk dat met de hogescholen in Belgie. Zij het dan dat je na sommige bachelor studies aan een college hier naadloos overgaat naar een Master.

Advertenties

7 thoughts on “Hoe is het weer daar?

  1. Leuk Elke dat je je weblog zo goed onderhoud. Geniet maar lekker van het weer, ben erg benieuwd hoe de winter straks bevalt, zoals ik al eerder schreef. Leuk ook dat je foto’s hebt toegevoegd. Ik ben erg benieuwd naar foto’s van jullie huis en omgeving!

    Groetjes uit het regenachtige Nederland šŸ˜‰

  2. Lekker weertje he! (en ik zat de hele dag in een verplichte klas, balen). Ongelooflijk voor september, en dan moet je maar denken dat het waarschijnlijk pas weer in juli 2011 zo warm zal zijn haha.
    Je blijft wel druk bezig!

    • Dat herinner ik me nog, Petra! Al heeft Dario momenteel een boon voor de universiteit van Waterloo en voor University of Ontario Institute of Technology…

  3. Wat heerlijk dat het nog even van dat mooie weer is, ik ben ook erg benieuwd hoe je zo’n lange, koude winter zult ervaren. Leuk om je foto’s te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s