Komt onze huizenjacht ten einde?

Wat dit blog betreft, lijk ik mezelf constant achterna te lopen. Het gaat natuurlijk vlotter als je bv. elke avond voor het slapen gaan een routine hebt waarbij je je schrijfsel op het net plaatst, maar ik heb echt niet elke dag iets te melden dat het vermelden waard is. Of ik wil de dingen eerst nog wat meer laten bezinken alvorens er iets over te schrijven (bv. betreffende onze huizenjacht). Of ik moet eerst de foto’s nog overladen zodat ik die ter illustratie bij het blog kan plaatsen. Zo zijn we afgelopen maandag naar Lake Ontario geweest. Dat klinkt ver, want als Belg reden we wel eens naar zo’n groot water, de Noordzee, maar dan zat je voor 1,5 uur in je auto. Nu rijden we 5 minuten en we zijn er. Maar die foto’s volgen dus nog.

Morgen gaan we twee huizen bezichtigen. Weeral, want we hebben er al heeeel veel bezocht hoor de afgelopen weken, o.a. vandaag nog 3! Maar nu hebben we het idee dat een van deze twee huizen wel eens ons huis zou kunnen worden.
Aan de buitenkant hebben we ze al vaker gezien, maar morgen gaan we ze dus voor de 2de keer binnen bekijken. Samen met John Christiani, onze makelaar  en met Danute en David. ’t Is leuk dat zij mee willen gaan, met 4 (+ onze makelaar) zie je toch altijd weer meer dan met z’n tweeën, en aangezien wij nog niet zozeer vertrouwd zijn met de praktische voor- en nadelen van de huizenconcepten hier, is het toch ook leuk om input te krijgen van een local.

Een huis kopen gaat hier anders dan in België. Wij werken hier met een makelaar die de ‘buyers agent’ is. En hij zal dus onderhandelen met de makelaar van de verkopers, de ‘listing agent’.
In België stap je naar een makelaar, en hij laat jou de huizen zien die hij zelf in portefeuille heeft. Wil je een huis dat niet in zijn portefeuille zit, dan kan hij je niet helpen, dan moet je naar die andere makelaar stappen die dat huis in zijn aanbod heeft. En zo kan het dus zijn dat je uiteindelijk met 5 of 6 of zelfs meer makelaars te doen hebt. In Canada stap jij naar een makelaar en die gaat jou vertegenwoordigen op de markt. Hij put dus niet uit zijn eigen beperkte aanbod, maar heeft toegang tot het ganse aanbod op de markt en gaat dus samen met jou die huizen bekijken (ook al staan ze via een andere makelaar te koop). Dat is wel handig natuurlijk! Telkens er dus een huis op de markt komt dat aan onze eisen voldoet, krijgen we een update mail van John. Soms zijn er dat meerdere per dag, sommige dagen dus geen.

De huizen die we nu op het oog hebben zijn heel erg verschillend van elkaar, met elk hun plus- en minpunten. Idealiter zou ik dus de keuken en de garage van huis 1 nemen, en die in huis twee zetten. Want huis twee is groter en heeft 4 mooie slaapkamers terwijl huis een er maar 3 heeft. En huis twee heeft een hele leuke tussenverdieping die we als bibliotheek zouden kunnen inrichten. Huis twee heeft ook een ‘basement’ die je bezwaarlijk zo kan noemen en die je dus beter een ‘lower floor’ noemt omdat deze volledige ramen heeft die bijna tot op de vloer komen en waarvan de deur gewoon uitkomt in de tuin.  Terwijl de basement van het eerste huis echt in de kelder ligt.
Voor ons zal het een moeilijke keuze worden… We zullen dus moeten zien welk huis we het liefst hebben, om daar dan een bod op te doen. En als dat niet aanvaard wordt, moeten we beslissen of we dan voor het andere huis gaan, of gewoon verder blijven zoeken.

Maar vanavond gaan we eerst genieten van een ijshockeywedstrijd. We zijn uitgenodigd door Martijn en Amanda, waar we in april reeds op bezoek gingen. Ik ben benieuwd!

Maar hier alvast wat fotootjes om jullie in de huizensfeer te brengen:

HUIS 1: de voorgevel

 

Het huis heeft een formal dining and formal living room. Maar het heeft ook een family room, die naast de keuken ligt.

HUIS 2:

Dit is de family room van huis nr. 2:

Die ruimte hier boven, daar zouden we onze bibliotheekhoek van kunnen maken.

En hieronder is de basement. Die zouden we (op termijn) volledig willen laten afwerken, zodat we enerzijds een deel hebben dat echt als bergruimte zou dienen, maar anderzijds dus dit deel hebben waar we ook een mooie ruimte van kunnen maken, bv. voor Dario, waar hij vrienden kan ontvangen en zo.

Advertenties

7 thoughts on “Komt onze huizenjacht ten einde?

 1. Het zijn mooie huizen!
  Het valt me wel op dat het beiden huizen in wijken zijn. Is dat wat jullie graag willen?
  Er zijn zoveel andere huizen te koop die wat meer op zichzelf staan met een stukje land erbij (en vaak ook nog goedkoper)
  Dat was toen wij gingen emigreren in elk geval heel belangrijk voor ons; ruimte.
  Maar dat is uiteraard ieder voor zich.

  • Angelieke, natuurlijk is het leuk als je een tuin hebt, al hoeft die voor ons niet eens zo heel groot te zijn (we hebben geen groene vingers). Maar… this is the GTA! Duidelijk verschil met die idyllische plaats waar jullie wonen. Dus het is een compromis tussen geen twee keer twee uur per dag commuten en toch niet in een rijtjeshuis zitten. 😉 (voor het werk van mijn man moeten we nu eenmaal hier zitten)

 2. Elk huis heeft zijn voor- en nadelen. ’t Belangrijkste is dat jullie de ‘gulden middenweg’ vinden in het aanbod en jullie er goed bij/in voelen.
  ‘k Had eigenlijk wel andere soorten huizen verwacht, misschien meer in hout afgewerkt langs de buitenkant. Tof dus om eens andere indrukken op te doen van het Canadese leven.
  Prettig weekend.

 3. Neem tijd om te beslissen, jullie gaan er tenslotte toch een hele tijd wonen! Op foto zien ze er allebei leuk uit! Succes bij het kiezen!

  Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s