Ijshockey – Vervolg huizenjacht

Gisterenavond zijn we voor de eerste keer naar een ijshockeywedstrijd gaan kijken, in het Hershey stadium in Missisauga. Het was een wedstrijd van een jeugdploeg, waarvan de jongste spelers van Dario’s leeftijd zijn. Tijdens het spel hebben we al wat spelregels geleerd van Martijn, en meer en meer werden we meegesleurd in het spel. Het was dan ook heel erg spannend, en de wedstrijd eindigde op gelijkspel, waardoor er verlengingen kwamen waarin de thuisploeg in de laatste 20 seconden van de overtime scoorde!

’t Was ook leuk om Amanda en Jesper nog eens terug te zien, en natuurlijk hadden zij hun kleine spruit Julia ook bij. Wat een schattige en rustige baby! Zij hadden ook vrienden vanuit Nederland op bezoek, en bleek dat die man ooit ook in hetzelfde bedrijf als mijn echtgenoot gewerkt heeft. Maar ze kenden elkaar niet.

 Vandaag zijn we dus twee huizen voor de 2de keer gaan bekijken, samen met onze vrienden David en Danute. De makelaar had eerst een afspraak geboekt in het huis met de walk-out basement. En dit huis heeft echt heel aantrekkelijke punten:
– een hele leuke tussenverdieping/library
– 4 i.pv. 3 slaapkamers
Natuurlijk is een library geen essentieel onderdeel van een huis, maar voor mij als boekenliefhebber is het toch wel heel erg aantrekkelijk. En ja, we zijn maar met z’n drietjes. En we hebben niet de indruk dat we veel bezoek vanuit België moeten verwachten de komende jaren. Waar heb je dan die 4de slaapkamer voor nodig? Trouwens, twee van de vier slaapkamers lagen aan de zijkant van het huis, en de huizen staan daar heel erg dicht tegen elkaar, dus je kijkt uit op een gemetste muur. Maar los daarvan komt er ook nog eens heel weinig licht binnen. Dus is het niet leuk om voor Erwin daar zijn home office in te richten. En vond Dario het ook niet leuk om zo’n kamer als slaapkamer te hebben… Daar sta je dus met een kamer op overschot, en niemand wil ze!

De tuin was klein, met weinig privacy. De keuken viel uiteindelijk toch ook wel klein uit, en een uitweg om meer spullen op te bergen was er dan enkel in de basement, en telkens trap-op-trap-af is ook niet zo leuk.

Het huis is wel heel degelijk gebouwd en zo, maar de minpunten wogen toch zwaarder door dan de pluspunten, en we hadden na nog eens een half uur rondwandelen in dit huis besloten dat we toch maar geen bod gingen uitbrengen.

Dus toen reden we naar het tweede huis. En net zoals die eerste keer toen we er waren, voelde dit zo goed  aan.  Ook Danute en David waren heel erg gecharmeerd door dit huis. Woorden als ‘zeer gezellig’ en ‘heel erg praktisch’ en ‘heel ruim’ en ‘heel veel lichtinval’ en ‘mooie ruimtes’ typeerden de verdere rondgang van het huis.

Dus hebben we vanavond ons eerste bod op een huis in Canada gedaan! Tot morgenavond 22.00u hebben de eigenaars de kans om ons iets te laten weten. Maar we verwachten al wel sneller nieuws, want we weten dat hun makelaar om 10.00u een afspraak met hen heeft.

Er zijn mogelijk ook nog wel kapers op de kust, want er zouden nog 2 andere bezichtigingen zijn dit weekend. Al weet ik niet of je zoiets echt moet geloven, of dat het enkel maar een verkoopstruck is.

In ieder geval hebben wij voor onszelf beslist hoe ver we willen gaan, en over die lijn gaan we niet, dan vinden we wel een ander huis, aanbod genoeg hier, en voorlopig zitten we goed waar we zitten.

Maar spannend is het nu dus wel… Morgen dus misschien meer nieuws!

Advertenties

15 thoughts on “Ijshockey – Vervolg huizenjacht

 1. Spannend zeg, en zo snel al! Ik wens jullie heel veel succes. Ik vond de huizen er beiden leuk uitzien, maar toch kreeg ik vanaf de foto’s ook een lichte voorkeur voor het huis waarop jullie nu geboden hebben. Ik duim!

 2. Inderdaad spannend! Ik hoop, dat jullie het krijgen! Een licht huis vinden wij ook heel belangrijk en dat is hier niet veel te vinden. Het huis van mijn broer in Ottawa is ook zo donker.

 3. Jeetje, ik vond het huis waar jullie een bod op hebben uitgebracht er al heel charmant uitzien in je 1e huizenpost….en nu blijkt dat het ook jullie keuze is geworden!
  Mooi huis hoor, ziet er lekker fris en licht uit.
  Nu hopen dat alles goed gaat komen en jullie straks trotse “owners” zijn!
  All toes and fingers are crossed! ;^)

 4. Ik las ondertussen via email dat jullie de trotse bezitters zijn van jullie eerste huis in Canada, PROFICIAT! Wanneer gaan we vieren ?

 5. Wow Elke, nu al een huis gevonden. Wat geweldig! Ik heb je blog slecht gevolgd vanuit Amerika, maar ben snel bijgelezen nu.

  Van harte gefeliciteerd! Het is echt een mooi huis. Heerlijk, nu kan je je eigen thuis gaan maken. Enne … wij hebben ook een library/kantoor in ons nieuwe huis hoor.

 6. Ciao Elke,

  Dit huis staat toch niet in Gable Drive…….????
  Wij hebben daar vrienden wonen.
  Veel succes met het verder afhandelen van de documenten.

  Tanti saluti.
  Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s