We hebben het huis!

We hebben het huis! Dat stond zondagavond om 21.58u vast (jaja, hier werken de makelaars ook op zondag!). Maar zoals gebruikelijk hadden we als voorwaarde wel dat we een Home Inspection zouden laten uitvoeren. Daarbij huur jij als kandidaat-koper een home inspector in, en die gaat gedurende ongeveer 2,5 uur door je huis, waarbij hij kijkt naar de structuur van de woning, de elektriciteit, de verwarming, airco, humidifier, de isolatie, de werking van ramen en deuren, enz. Dit kost je een paar honderd dollar, maar het kan je veel ellende besparen. Want wat weten wij nou van al die dingen?
Hij heeft me trouwens een korte handleiding gegeven bij de apparaten i.v.m. gebruik maar ook onderhoud. Maar als ik nadien nog aan iets zou twijfelen, dan mag ik hem gerust bellen. Het hoort bij zijn service dat hij dan eventueel langskomt om het te demonstreren of om ons verder op weg te helpen. Dat vind ik niet slecht! Want ik speel liever op safe, als je zulke dingen fout behandeld, dan kan je snel duizenden dollars kosten hebben.

Besluit was dat het een stevige constructie was en dat het huis in een bovengemiddeld staat was voor zijn leeftijd (9 jaar). Dat hoor je natuurlijk graag.

Wel vond hij dat er nader onderzoek moest komen naar enkele haarscheurtjes in de kelder, die achter de isolatie verdwenen. Maar dan moet je eerst de toestemming vragen van de eigenaar om die isolatie los te mogen maken om daar achter te kijken. De home inspector wou zeker zijn dat er geen vochtinsijpeling in de kelder was, ook al zag je bv. nergens op de vloer sporen van plasjes of zo.

Dus gisteren waren we terug in het huis, samen met de eigenaar, om de isolatie los te maken. We hebben dat op 2 plaatsen laten doen, maar nergens was enig spoor van vocht te zien, en het bleek werkelijk om gewone haarscheurtjes te gaan, wat normaal is bij de werking van beton. Dus ook dat punt was positief afgerond.

Concreet: op 8 november is de overdracht van de sleutel!

Ik heb nog kort met de huidige eigenaar gesproken. Het leek me een lieve man. Hij zei dat de buren echt allemaal geweldig fijne mensen waren, en dat een van de buren ondertussen zelfs zijn beste vriend geworden was. Dus hopelijk valt het dan voor ons ook mee met die mensen.

 Hier nog wat sfeerfoto’s van hoe het huis momenteel is (en neen, we hebben de meubels niet overgekocht!).
Ik had ze mooi op volgorde gezet van hoe je de kamers in het huis tegen komt, maar daar bleek het wordpress systeem zich niet veel van aan te trekken. Maar als je met je muis op de foto gaat staan, dan zie je een nummer en wat uitleg verschijnen.

Advertenties

30 thoughts on “We hebben het huis!

  • Hij heeft gisteren een offer gekregen dat hij sterk overweegt, en in de loop van volgende week volgen er nog 2. Het zal dus 1 van die 3 jobs worden, al gaat de keuze moeilijk zijn want het zijn 3 leuke banen bij 2 verschillende maar toffe bedrijven…

 1. Wow wat een onwijs mooi huis! Prachtige keuken ook!!
  Gefeliciteerd!!

  Fijn te lezen dat alles zo voorspoedig en soepel verloopt! Geniet ervan!

 2. Gefeliciteerd!Met het huis, maar ook met het feit dat Erwin verschillende job offers heeft gekregen.
  Nog meer goed nieuws: Ik hoorde vanmorgen dat Cobs Bakery binnen een jaar een vestiging op Third Line/Dundas opent!!!

  • Dat is inderdaad leuk nieuws! Al werd ik door de klaar-ver die daar altijd op de hoek zit (de man van Oakhaven) doorverwezen naar de Monastry Bakery, die zou nog beter brood hebben volgens hem. Heb jij daar ervaring mee?

  • Het is inderdaad instapklaar. Buiten de unfinished basement dan, maar die laten we nog wel eens afwerken. En misschien moet ik hier en daar nog een schilderijtje kopen omdat er een gaatje in de muur zit (of een pot verf).

 3. Gefeliciteerd!!!!!! Wauw, wat leuk. ik vind het echt een prachtig huis. En dan nog meer goed nieuws hier tussen de reacties, met zoveel joboffers voor Erwin om uit te kiezen. Wauw zeg! het is jullie van harte gegund, en ik wens jullie nogmaals heeeeeel veeeeeeeel geluk!

 4. Gefeliciteerd!!! Wat een geweldig mooi huis, daar zullen jullie vast prettig wonen.
  Heerlijk dat jullie nu binnenkort je eigen plekje hebben, als Erwin nu ook nog één van die banen kiest zijn jullie helemaal klaar voor een nieuwe start.

 5. Geweldig, wat een kast van een huis zeg en het ziet er piekfijn uit ook! Van harte! Je hoeft er weinig aan te doen denk ik, misschien hier een daar een ander kleurtje?;-) Maar verders, heerlijk om in zo’n huis te kunnen intrekken.

 6. Goeie keuze Elke ! 🙂
  En nu hou ik op met felicitaties 😉
  MAAR ik druk deze keer wel op enter !

  groetjes van de eerste Belg die.. 😉

 7. Van harte gefeliciteerd met jullie huis! Gaaf zeg!
  Is het huis in de buurt van jullie huurhuis? Of moet jullie zoon nou nog eens van school switchen? Dus binnenkort nog eens verhuizen, maar dan jullie eigen stek naar jullie zin maken.
  Fijn weekend,
  Gr. Claudia

  • Claudia, Dario mag gewoon op zijn huidige school blijven, maar ik moet er dan wel zelf voor zorgen dat hij daar geraakt. Vind het fijn dat men hem niet nog eens van school laat veranderen, hij heeft tenslotte net al zo’n grote verhuis achter de rug en heeft hier al leuke maten gevonden. ’t Zal van mij heel veel over-en-weer rijden vragen de komende 2 jaar, maar ach, er zijn ergere dingen.

 8. CONGRATULATIONS !! Mooie ruime, moderne en instapklare woning. Als je dit nog naar eigen smaak inricht, zal je je er snel thuis voelen. Wanneer trekken jullie erin ?
  Groetjes,
  Hilde en co

 9. Wat een heerlijk licht en net huis zeg!
  Prachtig, ik hoop dat jullie daar heel gelukkig worden!
  Nu Erwin nog een baan en alles is voor het einde van het jaar helemaal compleet!
  Gefeliciteerd, bofkonten! ;^)

  Groet,
  Louise!

 10. gefeliciteerd met alles! Fijn dat het eindelijk de goed kant op gaat voor jullie….sterkte met de verhuis!

 11. Proficiat met de aankoop van jullie prachtige huis Elke en Erwin !! Dat gaat heel mooi worden met jullie eigen meubeltjes .

 12. Pingback: 2010 in review « You can have Roots and Wings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s