Een succes!

Gisterenavond was het dan zo ver: onze Open House. Een koppel kon niet wegens andere verplichtingen, een koppel heeft op het einde nog afgemeld wegens ziek (er zijn hier momenteel veel zieken), en een koppel had niets laten weten. De rest kwam allemaal. En het was een succes! Rond 7.30pm kwam de eerste gast, en binnen de 20 minuten was iedereen er. Zo zaten we met 17 volwassenen en 3 kindjes (8-10 jaar) in huis. En pas rond 10.30pm zijn de mensen naar huis beginnen gaan, de laatste sloot de deur een beetje voor middernacht.
Grappig, want sommigen zeiden dat ze eigenlijk van plan waren om even een kwartiertje binnen te wippen. Maar iedereen is dus gebleven, de mensen maakten duidelijk ook kennis met elkaar. En wij genoten. 🙂

In de zomer gaan we dit zeker over doen!

Vandaag was ook weer een leuke dag. Vrijdagochtend belde Danute met de vraag of we al plannen hadden voor zaterdagochtend. Niet dus. Daarom spraken we af bij Cafe Prego aan de Starsky voor een ontbijt. Zij reden naar Davids vader in Burlington, maar zijn grote fan van Starsky (en ik denk dat dat voor zowat iedereen in de regio geldt). Dus daar wilden ze stoppen. En als ze dan toch in Oakville waren, dan moesten ze ons natuurlijk zien.
Dus wij hadden een heel gezellig ontbijt samen met hen.

Nadien zijn we naar Oakville Place gereden, want bij The Bay waren er grote koopjes te doen voor winterkledij. Dario kon nog een reserve winterjas bij gebruiken, en die was nu -60%!
Zelf heb ik een badpak gekocht aan -30% bij Sears, want ik ben van plan om regelmatig terug te gaan zwemmen.
Voor Erwin nog een leuk truitje aan de helft van de prijs, en we waren allen waar gelukkig.
Dan wat gegeten in de foodcourt. Fastfood voor mijn mannen, Thai voor mij (noedelsoep met kip).

Nog even naar huis gereden, en dan vertrekken naar Liliane en Chris in Mississauga. Bij hen waren we uitgenodigd om te komen eten. Ik heb Liliane geleerd hoe je een witte saus kan maken zonder klontertjes. En wij hebben heerlijk gesmuld van rode bietensoep met venkel, gevolgd door witloof met hesp en kaassaus en overheerlijke purree. En als dessert was er nog de lekkerste chocomousse die ik ooit gegeten heb! Ik heb het recept meegekregen van Liliane en natuurlijk heb ik ook direct gevraagd welke chocolade ze gebruikt (Lindt Excellence 70%), want dat maakt natuurlijk voor een groot deel je smaak.
Nog gezellig wat nagebabbeld, en nu zijn we weer thuis.
Morgen wordt een luilekker dagje met niets speciaals op de planning. Erwin moet nog wat werken, want hij gaat half februari een nieuwe rol opnemen. Hij gaat zijn huidige job als verantwoordelijke voor Southwest Ontario blijven doen, 2 dagen per week. Maar daarnaast gaat hij de overige 3 dagen een nieuwe functie als lead opnemen in een nationaal project dat een jaar of 3 gaat lopen. Nu moet hij nog doorgeven welke extra resources hij bij nodig heeft. Hij is in ieder geval heel content bij Deloitte!
En ik ga nog wat strijken terwijl ik naar de radio luister. En als het zonneke schijnt nog een wandelingske maken.

Maandag komen ze het afwerkingsmateriaal voor de basement brengen (laminaat, plafondtegels, spots, vloer, sanitair,….). En vanaf dinsdag moet Dario weer naar school, voor het 2de semester. Maar nu dus in grade 12 i.p.v. grade 11. Ik ben benieuwd, want mijn collega’s in de bib zeggen dat het een zeer ambiteus programma is dat hij gaat volgen, dat hij er zijn tanden in zal moeten zetten. Maar dat was tenslotte de bedoeling. Nu had hij amper iets te doen voor school, en daar leer je ook niet veel van. Liever dus wat minder punten, maar wel een inspanning om deze te behalen.

Advertenties

7 thoughts on “Een succes!

 1. Fijn dat jullie feestje met de buren geslaagd is:-)! Zeker als iedereen langer is gebleven dan ze eigenlijk geplanned hadden.

 2. Allereerst wil ik natuurlijk eens weten wat “Starsky” is. Nog nooit van gehoord, maar klinkt erg interessant!
  Super dat jullie welkomstfeest zo geslaagd was, maar ik had ook niet anders verwacht. Jullie lijken me erg gastvrije mensen, dus dat zal een warm welkom zijn geweest.
  Super die koopjes, ik denk dat ik het platte land eens af moet en naar de stad ga!
  Hele fijne zondag!
  Gr Claudia

  p.s: is Dario deze zomer dan al klaar met school??? En weet hij al wat hij wil gaan doen? Spannend!

 3. Wat fijn dat jullie open house feestje zo’n succes was, leuk dat jullie het in de zomer nog eens gaan doen. Heerlijk al die koopjes, dat is leuk winkelen.

 4. Fijn, zo’n leuke housewarming. Dario is echt in z’n element daar geloof ik he? Ik vind het zo leuk om jullie start daar een beetje te mogen meebeleven.

  Groetjes,

  Monique

 5. Ook hier is de Zwitserse Lindt 70% zeer geliefd! Nog geen chocolademousse ervan gemaakt, maar moet ik beslist eens uitproberen!

  Wat fijn dat jullie Open House zo geslaagd was!! Je zal nu veel dichter bij je buren staan… Reken alvast op veel uitnodigingen! Zo ging het ook in onze vroegere buurt (St.Louis)…

  Ook fijn te lezen dat het zo goed met Dario gaat! Dat is voor jullie, ouders, vast heerlijk om vast te stellen… want geloof me, het doet pijn als je kinderen het in het begin moeilijk hebben (heb ik aan de lijve hier in Zwitserland ondervonden).

  De basement schiet blijkbaar ook lekker op!

  Jullie doen het ginds prima!

  Groetjes,

 6. Wat leuk, zo’n grote opkomst voor jullie House Warming!
  Heb je in ieder geval een gezellige kennismaking gehad, is wel zo fijn om te weten wie er allemaal om je heen woont.
  Zo te lezen wonen jullie al helemaal op jullie plek!

  Groet,
  Louise!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s