Lente?

We hebben de afgelopen maand denk ik nog 1 keer sneeuw gehad, op een moment dat alle sneeuw haast weggesmolten was. Maar dat werd snel gevolgd door heel wat lente dagen: de zon schijnt, de lucht is mooi blauw, je verwarming draait niet en het is 20 graden in huis. Dus je gaat buiten met een dun truitje aan, en het voelt HEERLIJK! Je stapt in je auto, begint te rijden, en ziet dan op de boordcomputer dat het maar liefst …. 11 graden is. Slik. Verwarring. Euh, boordcomputer kapot? Even naar het nieuws luisteren… Ja hoor, het is warempel 11 graden. In België loop je dan echt nog wel met je jas aan. Hier ben je een rariteit als je dan je jas aan hebt. Ik heb er zelfs al in bermuda zien lopen!
We hebben ook een paar dagen typisch Belgisch weer gehad: grijze lucht en regen. Bweik! Tel daarbij al die smeltende sneeuw en een nog bevroren ondergrond, en je hebt de idee dat je in een moeras woont als je in de tuin stapt. Zomp, zomp, zomp is het geluid dat je hoort bij elke stap die je zet. Gelukkig is ook dat weeral over.
Vandaag brak de zon niet echt door, maar we zijn een frisse neus gaan halen aan Lake Ontario. Gelukkig hadden we een trui en een jas aan, want het waaide fel aan het meer en de temperatuur verraste ons: het was slechts een graad of 2. Fris dus! Maar lekker gewandeld en gerend. Natuurlijk waren we weer vergeten dat daar langs het pad zo’n struik staat met van die bolletjes met een soort van weerhaakjes aan die in de pels van je hond klitten. Op een bepaald moment kon Dusza niet eens meer verder wandelen omdat er zo’n hele tros bolletjes aan haar poot hing, waardoor de lange haren van onder haar buik er in klitte, en ze haar poot nog amper verzet kreeg! Dus even stoppen, snertbolletjes er uit plukken, en thuis met de kam er door om al die restjes er nog uit te doen… Gr, volgende keer beter opletten!

Hier en daar zie je de lente al: een zeldzaam knopje aan een boom, geen sneeuw meer op het gras (maar hier zeggen ze dat je sneeuw mag verwachten tot in april), en in de tuin hebben we een aantal plantjes die hun kopje boven het zand beginnen uit te steken. Ben benieuwd wat dat gaat worden. Als het ding tenminste de kans krijgt om te gaan bloeien, want sinds enkele dagen hebben we ook regelmatig een konijn op bezoek. Dusza rent dus woest door de tuin, op zoek naar de indringer. En het konijn is een brutaaltje hoor: als Dusza buiten komt, dan wipt hij (zij?) rustig 2 meter verder om zich onder een struik te verstoppen. Komt ze dan wat dichter bij die struik, dan wipt hij weer wat verder. En als ze dan nog wat dichter bij komt, dan besluit Fluffy om maar onder de houten omheining door te wippen, op zoek naar veiliger oorden. Ik hoop dus maar dat de brutaliteit van Fluffy niet afgestraft gaat worden, door Dusza die sneller gaat zijn dan Fluffy…

Advertenties

7 thoughts on “Lente?

 1. Heerlijk dat warmere weer.
  Arme Dusza…gek gemaakt door een konijn. Inderdaad maar oppassen dat Fluffy zich niet te zeker voelt en opeens het ‘haasje ‘is ;-}

 2. Ha, ook een bunny in de tuin?
  Zullen we een praatgroep beginnen? Die van ons vindt op dit moment onze viooltjes erg lekker….. Grrr
  Heel vervelend zo’n klitten bollen plant. Weet daar alles van!

 3. Grappig, ik had je blog nog niet gelezen, maar eentje met dezelfde titel geschreven vandaag 🙂 En hier zitten ook een paar brutale konijntjes die niet bang zijn voor honden die blaffen.

 4. Ik weet niet hoe het bij jullie vandaag was, maar hier is 20 centimeter sneeuw gevallen! Foto’s zijn op het blog!
  Ik heb er goed de balen van moet ik zeggen! De lente is nog ver te zoeken, als ie wel in Oakville is, dan laat ik het weten, kom ik hem morgen halen!!!
  Enne misschien is dat al de paashaas in jullie tuin?

 5. Jakkes, dat jullie ná de lente nu toch weer een pak sneeuw gekregen hebben, hopenlijk is alles inmiddels weggedooid!
  Leuk, je eigen paashaasjes in de tuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s