Winter!

“Het kan verkeren”, zei Bredero, en hij had gelijk. Gisteren kregen we hier in de regio van Oakville namelijk… de grootste sneeuwstorm van de afgelopen winter over ons heen!!! Men waarschuwde ons voor de winters in Canada, maar ik denk dat ze iets vergeten te vertellen zijn over de lente.

We wisten vanuit het weerbericht dat er sneeuw aankwam, maar eigenlijk hadden we maar een centimer of 5 verwacht. Niets speciaals dus. Maar de Oakville-Hamilton streek werd dus veel erger getroffen en in de namiddag heb ik in onze tuin maar liefst 17 cm sneeuw gemeten, en toen was het nog aan ’t sneeuwen (en nadien kregen we ook nog ijsregen en hagel). 

’s Morgens opperde Dario nog de mogelijkheid van een snow day (waarbij de school dus officieel sluit),  maar met slechts 5 cm sneeuw was dat natuurlijk wensdromen. Dus ik bracht hem naar school, om te constateren dat de parking, die altijd bijna vol staat, nog half leeg was… Toen ik hem na de middag ging ophalen bleek dat de schoolbussen niet reden, en dan komt er bijna niemand naar de school. Ze waren heel de dag door telkens maar met ongeveer 6 leerlingen in de les (daar waar er op normale dagen 20-25 leerlingen in een klas zitten).

Erwin was op dinsdagavond met de VIA trein naar hun kantoor in Windsor (tegen de Amerikaanse grens, aan Detroit) vertrokken. Deze streek staat bekend om zijn enorme sneeuwstormen. Reeds twee keer had hij gepland naar daar te gaan, maar heeft hij dit omwille van de barre weersomstandigheden moeten annuleren. Nu zat hij dus daar, droog, zonnig en zonder een korreltje sneeuw. Hoe ironisch. Hij keek dus ook zijn ogen uit toen ik hem gisterenavond om 9.11pm aan het station ging ophalen. Ik had hem al wel een mailtje gestuurd, maar hij dacht waarschijnlijk dat ik aan ’t overdrijven was geweest. Niet dus.

Vandaag is alles terug ‘normaal’, zij het wel koud voor de tijd van het jaar. Het vriest ook overdag nog, en pas half volgende week zou daar verbetering in moeten komen. Alles is dus terug wit, geen gras meer te zien. Ik zal mijn plannen  om wat paasdecoratie aan te brengen dus maar een paar dagen opbergen, want ergens vind ik dat niet samen passen, paasdecoratie en sneeuw. Dat is zoals een Kerstman in de Californische zon.

Deze ochtend moest ik al om 5u uit de veren! Dario is vandaag met zijn Robotics club naar de universiteit van Waterloo, waar ze hun eerste wedstrijd van het jaar hebben. Een vuurdoop dus voor hun robot… Vanavond laat komt hij terug thuis (rond 9.30pm), en morgenvroeg vertrekken ze dus weer zo vroeg terug naar ginder, om dat nog eens te herhalen op zaterdag…

Advertenties

13 thoughts on “Winter!

 1. Ja, het was bar en boos! Ik ging gistermiddag rond twee uur de oprit en stoep sneeuwvrij maken. Een rotklus want het was zware sneeuw die ook nog eens aan mijn shovel bleef plakken. Toen ik aan het eind van de oprit was keek ik achterom en toen bleek er alweer een dikke cm te liggen! Dus heb ik mij, al ‘shovelend’ maar weer een weg naar de voordeur gegraven!

 2. Wow zeg, het blijft maar sneeuwen in sommige gedeeltes van Canada… nouja het is of veel sneeuw, of veel regen 😉
  Ja Pasen en sneeuw, dat matched voor je gevoel niet…

  Hier op Vancouver Island is het af en toe al zalig weer. We hebben een ruime porch op het zuiden, zodra de zon er vol op schijnt, is het heerlijk toeven; dus snel een stoel pakken (we hebben nog geen tuinsetje) en genieten! Heb de zon echt gemist! Take care,
  Chantal

 3. Ik had gisteren al verteld dat ook wij bij het ontwaken verrast werden door een flink pak sneeuw. Alleen had ik de tegenwoordigheid van geest om op de website van de schoolbussen te kijken en constateerde dat die niet reden.
  Fijn, op onze hakken omgekeerd en nog een uurtje of wat naar bed. Dat is dan ook wel het enige voordeel van sneeuw in maart.
  Niks “lentigs” of “pasigs” aan……….
  Succes voor Dario! Ben benieuwd hoe het is geweest!
  Gr. Claudia

 4. Oh wat gaaf dat Dario een robot heeft gebouwd, dat heb ik zeker gemist in je vorige post? Is er ook een foto van?

  • Hij is lid van het First Robotics Team, maar hij bouwt de robot niet zelf, dat doen anderen. Hij maakt mee het 3D ontwerp van de robot op computer, en hij schrijft artikels voor sponsors en krantjes en dergelijke, en schrijft de Executive Directory en zo. Hun robot gaat nu dus in een regionale competitie, en als ze winnen, dan is het nog verder binnen Canada, om te eindigen in een finale in Amerika.

   • Goh alles wat daarbij komt kijken vind ik ook nogal wat en evengoed super tof. Ik hoop dat ze de finale halen:-)

 5. Ha ha, pasen en sneeuw, dat klopt voor mijn gevoel ook niet helemaal. Hopelijk is het de pasen stukken beter dan het nu is.
  17 cm sneeuw, ik zou het hier wel willen hebben omdat het in ieder geval nat is, het is hier verschrikkelijk droog terwijl het toch regelmatig zou moeten regenen in het voorjaar. Maar helaas, niets aan te doen.

 6. Bij jullie bibberen, bij ons eventjes genieten van de ontluikende lente (voor hoelang het duurt).
  Groetjes,

  Hilde en co

 7. Oh, wat erg zo’n winterse “toegift”.
  En zeker na onze heerlijke, warme Floridavakantie moet ik daar niet meer aan denken. We vonden de Hollandse 13 gr van vandaag al zo fris!
  Sterkte, hopenlijk smelt alles snel weer weg en wordt het echt lente bij jullie!

 8. Wat kan de natuur rare kuren hebben! Maar dat heeft natuurlijk zijn charmes.
  Ik sta versteld hoe Dario blijkbaar overal al zijn plaatsje gevonden heeft. Hij lijkt het goed naar zijn zin te hebben.

  Groetjes,
  Dimi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s