Toch lente?

Het lijkt wel of mijn blog in het teken van het weer staat. Maar je ziet de lente zo hard zijn best doen om ons te komen verwennen… We hebben nog steeds sneeuw liggen, maar overal in de tuin komen groene kopjes piepen. Geen idee welke planten het zullen worden, daar hebben we bij de aankoop van het huis niet erg op gelet. En een deel van hen zal verdwijnen, want nu de basement af is, zijn we volop bezig met het uitwerken van ons deck. Maandag komt Jan De Klusjesman om alles verder te bespreken en een planning op te stellen.

Ondertussen heerst er grote vreugde in Dario zijn Robotics team. Op de regionale kampioenschappen zijn ze derde geworden. Maar meer trots zijn ze nog op de prestigieuze prijs die ze gewonnen hebben. Deze van “Engineering Inspiration”. Deze prijs hebben ze gekregen omdat ze Wetenschap en Technologie zo goed promoten bij de jeugd.
Gevolg van dit alles: eind april trekken ze een week naar de Verenigde Staten (Saint Louis, Michigan) om daar hun eer te verdedigen bij de International F.I.R.S.T. Robotics Champignonship!
Spijtig genoeg heeft hij hierdoor wel zijn deelname aan de United Nations Debating Club moeten annuleren. Hij zou daar Belgie vertegenwoordigd hebben. Maar ze hadden deze week nog 3 dagen wedstrijd (morgen gaan we met Chris en Liliane supporteren!) en ook het internationale kampioenschap vergt nog heel wat voorbereiding. Dus na overleg met de leerkracht van de debating club begreep deze dat Dario zich terugtrok uit die wedstrijd. Dat is geen teamwedstrijd of zo, enkel individueel en ze hebben nog meer deelnemers. Dus de eer van de school zal zeker ook daar goed verdedigd worden.

Zondag trekken we nog eens naar de Ikea om wat rekken te gaan halen voor in de garage en in de kelder (die nu dus helemaal af is). En we hebben daar ook een prachtige winkel gevonden die Natuzzi verkoopt, de lederen zetels waar we gek van zijn. Dus ook hier in Canada zullen we ons kunnen neervleien in die zetels. Die we dus zondag gaan bestellen.

Verder is er hier nog steeds geen dag dat ik me zit te vervelen. En op het einde van de week vraag ik me dan soms af wat ik allemaal gedaan heb, dat ik zo bezig ben geweest… Hebben jullie dat ook wel eens, dat je dan niet eens meer een lijstje kan reconstrueren? Of dat het zo futiel lijkt wat daar op staat, dat je je afvraagt waarom het een ganse week in beslag genomen heeft?

Advertenties

8 thoughts on “Toch lente?

 1. Wat goed dat Dario’s team zo ver is gekomen, van harte met de prijs! Hopelijk gaan ze het in de US nog beter doen:-)
  Ik heb het ook vaak dat ik een hele dag of dagen bezig ben met maar een ding omdat het gewoon tijd kost en voor je het weet is de tijd voorbij gevlogen en lijkt het of er niets is gedaan.
  Hier is alles nog steeds bedekt met sneeuw:-(

 2. Hoi Elke,
  Bij mij vliegen de dagen, weken en maanden ook voorbij hoor! En inderdaad met niets bijzonders te doen. Soms best frustrerend. Heerlijk dat de basement nu af is, ik zal eens komen kijken wat Jan er van gemaakt heeft. En nu dan de tuin aanpakken, heerlijk!

 3. Hoi Elke,

  Beter laat dan nooit, welcome to North America. We hadden jullie blog een hele tijd geleden al eens gelezen en het wilde toen maar niet lukken om de werkgever van je man te overtuigen om hem als expat naar de US te sturen. Wat geweldig dat jullie zelf besloten hebben om naar Canada te verhuizen. Iets waar ook wij jaren geleden over nagedacht hebben. Wij wonen inmiddels alweer 4 jaar in Naples NY (Finger Lakes gebied) zo’n 2 uur rijden van Annemiek vandaan en zo’n 4 uur rijden van jullie vandaan. We wensen jullie veel geluk en plezier in Canada en als jullie eens in de buurt zijn moeten jullie zeker op bezoek komen.

  Ruud & Suzanne Vullers

 4. Gefeliciteerd voor Dario! Wat een knappe prestatie! Ik gun jullie ook de lente. Hier in NL wordt vandaag de eerste dag met temperaturen boven de 20 graden, en ik kan niet wachten om ervan te genieten.

  • Jacqueline, we zijn hier vandaag opgestaan met een stralende zon, en we krijgen een graad of 12. En geloof me, dit voelt in Canada aan als minstens 18 graden in Belgie! We vliegen dus vol enthousiasme deze dag in!

 5. Super dat Dario’s team het zo goed gedaan heeft! Gefeliciteerd! Jammer dat hij debate dan op moet geven, maar als je alles moet doen wat je leuk vindt blijft er geen tijd meer over om te studeren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s