Literacy Test – Missouri – nieuw salon

Donderdag heeft Dario de Ontario Secondary School Literacy Test afgelegd. Deze test wordt jaarlijks in gans de provincie Ontario afgenomen op de derde donderdag van maart. In principe leg je de test af als je in grade 10 (4de middelbaar) zit. Maar als je pas nadien in Ontario terecht kwam, moet je hem dus nadien afleggen. De test duurde bijna een ganse voormiddag.

Het is verplicht om te slagen voor deze test, anders krijg je je OSSD niet (Ontario Secondary School Diploma). Dit diploma is een van de vereisten waaraan je moet voldoen om naar de universiteit te kunnen gaan in Canada. Meer info over welke credits je moet verzamelen naast deze Literacy Test om je OSS te krijgen kan je hier vinden.
Gelukkig zit Dario mooi op schema hiervoor. Meer zelfs: hij gaat veel meer credits verzameld hebben.

Zaterdag zijn we samen met Liliane en Chris naar de laatste Canadese Robotics wedstrijd van Dario zijn club gaan kijken, in het Hersey Centre in Mississauga. En ze hebben hun eer weer goed verdedigd: hun alliantie eindigde als tweede. Daarnaast hebben ze weer een extra medaille gewonnen, namelijk de “Creativity Award”. Ze hadden ook gehoopt om de “Safety Award” binnen te halen, maar die ging helaas aan hun neus voorbij.

Ik heb erg genoten van die wedstrijden. Al was het maar met het kijken naar de ongelooflijke ambiance die aanwezig is bij de jeugd die massaal afzakt naar deze wedstrijden om hun eigen team aan te moedigen, maar ook om te supporteren voor andere teams eenmaal hun team uit de wedstrijd ligt. De sfeer is heel erg amicaal.

Nu volgt er dus nog het grote kampioenschap in Saint Louis, eind april. Ik dacht eerst dat dit in Michigan was, maar het blijkt dat zij dus naar Missouri moeten. Met de bus. Dat is vergelijkbaar met een ritje van de Kempen naar Zuid Frankrijk, ongeveer 1300 km. Dat zal een onvergetelijke trip worden!

Gisterenavond hebben we Dario bij zijn vriend Cody afgezet, en daar hebben we hem deze ochtend weer opgehaald. Cody is een Major League Gamer, dus zij hebben zich een avond lang goed geamuseerd. Eigenlijk is dat ongelooflijk, er zijn maanden dat die gast $2,000 dollar verdient (maar soms zelfs veelvouden daarvan), gewoon door het spelen van computergames.
Nou ja, “gewoon” is wat zacht uitgedrukt, hij is wel heel erg goed. Hij had Dario gevraagd om hun team te komen versterken, maar dat ziet Dario niet zitten omdat je dan eigenlijk een gans seizoen lang slechts 1 game speelt, en dat vindt hij veel te saai. Oef! 😉

Vandaag zijn Erwin en ik nog eens op stap geweest. Eerst naar Hauser, waar we enkele weken geleden een prachtig lederen salon van Natuzzi hadden zien staan.

We hebben de kleine en de grote sofa besteld. In principe een 2-zit en een 3-zit. Maar met hun 2.04m en 2.44m kan je er dus heel makkelijk met 3 en met 4 in zitten. Dat hebben we daarstraks ook nog eens nagekeken in de winkel. In ieder geval kunnen we in geval van nood, als we ooit nog meer volk uitnodigen, onze lederen 2-zit die we in de family room hebben staan nog er bij plaatsen.
We hebben het besteld in de kleur die je op de afbeelding kan zien (heel donderbruin, op het zwarte af). Levering over 3 maanden!

En op die manier krijgt onze formal living room stilaan ook vorm. Nu nog spots laten inbouwen, en een stuk muur bij laten plaatsen voor de boekenkast. Hopelijk krijgt Jan dat nog gedaan voor die tijd. Maar dat zullen we morgen bespreken, net zoals de planning voor het deck dat we nog gaan laten aanbouwen.

Advertenties

10 thoughts on “Literacy Test – Missouri – nieuw salon

 1. Nou dat is wat…. Ron en ik hebben bij precies dezelfde staan kijken. Hij zat zalig!
  Dat is heel wat geld zeg zo gamen. Weet wel van 2 zonen van vrienden, dat al dat gamen op latere leeftijd tot best goede banen kan leiden. Is big business!

 2. Hallo Elke,

  je hebt het druk gehad de afgelopen dagen met je blog! Wel geweldig hoor, dat Dario’s team het zo goed doet bij de Robotics wedstrijden. En nu het volgende blog: Weer over het weer in Canada? (heb je al naar buiten gekeken?)

  • Amai niet! Na een mooi en zonnig weekend, kijk je op zondagavond buiten en plots zie je dat alles… wit is!!!! ’s Morgens is het wit al weer verdwenen, weggevaagd door de regen. En bliksem hebben we deze ochtend ook al gehad… Maar het zou wel 16 graden worden! Van het ene uiterste in het andere dus.

 3. Wauw, ik had geen flauw idee dat gaming echt big business is voor studenten 8).

  Dat bankstel is prachtig! Wauw, jullie woonkamer zal er mooi uitzien! Die kast vind ik trouwens ook erg mooi!

 4. Wat een beauty dat bankstel. Die kleur hadden wij ook in Brazilie. Helaas overleefde die leren bank de reis naar Dubai niet.Goed zeg van Dario, die heeft echt z’n draai wel gevonden daar op school.

 5. Prachtige banken zeg! Jammer dat de levertijd zo lang is. Wat fijn toch dat Dario het zo fantastisch doet met alles en dat jullie alle 3 zo jullie draai gevonden hebben.
  Doodeng dat verhaal over die coyote.

 6. Proficiat voor het mooie resultaat voor Dario zijn team. Dat zal ook wel helpen om volgend jaar een interessante richting in een goede universiteit te versieren.

  • University of Toronto, een van de universiteiten op zijn wenslijstje, kijkt voor de Science richtingen enkel naar de behaalde punten, en niet naar extra curriculaire dingen. Tenminste, zo lang je punten maar hoog genoeg zijn. Als je pas in de 3de ronde geselecteerd wordt, dan kunnen die dingen wel aan bod gaan komen want dan moet jij hen gaan overtuigen waarom ze die paar plaatsjes die ze nog vrij hebben aan jou moeten geven i.p.v. aan iemand anders. Hopelijk hebben we dat niet nodig! Maar in ieder geval leert hij wel veel bij uit deze club, dingen die je ook nadien in je leven kan gebruiken. Altijd handig meegenomen, naast puur het amusement natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s