The same but (not!) much bigger?

Met de lente, komen dus ook de ongemakken. Ik heb me al laten vertellen dat hier venijnig veel muggen zitten. Dat geloof ik graag. We hebben hier heel wat water rondom ons (meer, riviertjes, vijvertjes,…).
Maar daarnaast, en misschien zelfs veel erger, is er hier jaarlijks een invasie van mieren. En haast alles in Noord-Amerika is “the same but much bigger” dan in Belgie. Maar niet de mieren! Neen, het zijn van die piepkleine fijne dunne sprieterige mieren. Geen gaatje zo klein of ze kunnen er nog door. Waardoor die dingen blijkbaar langs alle kanten in je huis verschijnen zodra het weer beter wordt.
We kregen al een voorsmaakje op 11 april, een heel zonnige dag (jaja, de dag nadat de sneeuwfoto’s in het vorige bericht geplaatst werden).
Photobucket
Maar ik heb met gewapend met $70 aan allerlei verdelgingsmiddelen. Deze slag hebben we in ieder geval al gewonnen. Joepie!
(en misschien is er aan deze mieren, hoe klein ook, toch nog iets van “the same but much bigger”: de aantallen waarmee ze op ons terras zaten!)

Ik heb nog een heleboel foto’s opgeladen, o.a. van een uitstapje naar Guelph, van andere lente taferelen in onze tuin en van het leuke Coronation Park dat we hier in Oakville ontdekt hebben. Dat zal dus voor de komende dagen zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s