Toronto en mijn nieuwe bird feeders

(het bleek niet mogelijk te zijn om op mijn vorige bericht een reactie na te laten, maar dit euvel is ondertussen verholpen)

Op dinsdag 12 april had Dario echt behoefte aan een break, dus is hij niet naar school geweest en zijn we een dagje naar downtown Toronto getrokken met de Go Train.
Een van onze favoriete plekjes daar ligt op de kruising van Queen Street/Bay Street.
Vorig jaar, tijdens onze verkenningsreis in de GTA, zijn we daar gestrand nadat die Ijslandse vulkaan haar kuren kreeg en er voor zorgde dat onze trip met bijna een week verlengd werd. We hadden toen een kamer in het Sheraton hotel (ergens rond de 25ste verdieping) en keken vanuit onze kamer recht op Nathan Philips Square met de nieuwe City Hall / Osgoode Hall / oude city hall. Ik leen hier even wat fotootjes van het internet om aan te tonen welk een prachtig zicht je dan hebt:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze foto maakte ik die dag zelf, een mooi samengaan van de oude en de nieuwe architectuur in de stad. De oude city hall staat helemaal links, met die grote ‘rots’blokken stenen.

Photobucket

Osgoode Hall is het oudste van deze gebouwen en dateert van rond 1830, maar de huidige façade is van rond 1860. Hier vind je het Hof van Beroep, het Hooggerechtshof en het hoofdkwartier van de Law Society.

De oude City Hall dateert van 1899 en was indertijd het grootste gebouw in Toronto.
In 1965 bouwde men de nieuwe City Hall We noemen deze altijd de “UFO landingsbaan”. 😉 Aanvankelijk was het de bedoeling dat de oude City Hall afgebroken ging worden, maar gelukkig waren er voldoende mensen met gezond verstand om dit te voorkomen en tegenwoordig is het beschermd als een ‘National Historic Site”. Tegenwoordig zitten er enkel nog gerechtelijke diensten.

Nathan Philips Square en het nieuwe stadhuis dateren van de jaren 60 van vorige eeuw.

‘s Avonds hadden we met Erwin afgesproken om samen iets te gaan eten in de Pickle Barrel, om daarna samen de trein terug naar Oakville te nemen.

Zaterdag zijn we naar Guelph gereden, naar Wild Birds Unlimited. Dit is een winkeltje met alleen maar vogelspulletjes. Meer nog: enkel maar vogelspulletjes voor vogels in het wild. Je kan er allerlei boeken kopen, maar ook bird feeders en zaad. We kwamen hier terecht na een tip van Claudia (http://duijsensfamily.blogspot.com)
We kochten er een bird feeder (voor de kenners: advanced pole system) met twee voederstations en zaadjes die vooral op kleine en middelgrote vogels gericht zijn. En wat een succes!!! Ondertussen kregen we al op bezoek: massa’s gele vinken, een rode vink, red cardinal en nog een grijzig/zwart vogeltje dat ik nog niet ken.
Ze smossen nogal wat af, en de mussen en de mourning doves komen dan de zaadjes die op de grond vallen oppikken. En zo heeft iedereen zijn plezier. Ook ik!
Photobucket
(de feeder hangt voorlopig nog even aan een tak van een boom omdat we weldra beginnen met het bouwen van een deck en anders moeten we die paal weer uitgraven)

En ja hoor, mister Fluffy woont hier ook nog. Aangezien hij zo lief is om enkel maar gras te eten en van onze bloemen af te blijven, mag hij hier wonen. Hij staat hier links onderaan in beeld.
Photobucket

Advertenties

5 thoughts on “Toronto en mijn nieuwe bird feeders

 1. Blij dat je iets had aan mijn tip! Wij zijn er ook heel content over en verbazen ons dagelijks wat er allemaal op af komt…
  Het grijzige vogeltje zou een “dark-eyed Junco” kunnen zijn. Maar ik heb hier een handig dingetje liggen, klein, uitklapbaar met de vogels van Ontario, in tweevoud. Bij deze beloofd dat jij er eentje krijgt!
  Foto’s van Toronto zijn mooi, denk dat we ook eens moeten gaan spijbelen!
  Tot gauw?!
  Gr. Claudia

  • Oei oei oei, de Belgen en Nederlanders die dit lezen zullen wel grote ogen trekken over dat spijbelen. Maar hier is het een heel gangbare praktijk. Je krijgt als ouder wel telkens een berichtje van de school dat je kind er niet was, maar zolang jij dat ok vindt en de schoolresultaten zijn bevredigend genoeg doet men daar hier niet moeilijk over. Al maken we daar niet echt misbruik van. 😉

   Ik heb een Heel Groot Dik Boek met vogels, maar ik heb het vogeltje nog niet opgezocht. Zo’n klaper is waarschijnlijk wel handiger dan een boek met honderden vogels. En de junco’s die zijn hier ondertussen al verdwenen, terug naar het koude noorden.

 2. Ik wilde nog graag op je laatste blog reageren. Wij hadden ook van die kleine miertjes binnen en iemand raadde Terro aan. Dat werkte werkelijk perfect, ze zijn helemaal weg!

  • Ik heb iets soortgelijks maar van een ander merk. Voorlopig nog niet nodig gehad. Gelukkig! Maar als het niet goed werkt, dan kan ik die Terro ook eens proberen. Bedankt voor de tip.

 3. Vreselijk al die kleine miertjes, hopelijk helpen die verdelgingsmiddelen.
  Wat een mooie foto’s van Toronto en leuk zo’n birdfeeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s