Toronto Zoo – uitstap naar Claudia – wandeling downtown

We genieten momenteel echt van de vakantie en de rust die dit met zich meebrengt.
Carine, de schilderwerken zijn inmiddels afgelopen. Spijtig genoeg laten de zetels nog even op zich wachten. Foto’s volgen hopelijk einde juli.

Zondag zijn we met Chris en Liliane naar de Toronto Zoo geweest. De opzet is zoals in Planckendael , een dierentuin in de bossen. Mooie zoo, heel erg uitgestrekt. We zijn er bijna 6 uur lang geweest en hebben nog niet alles gezien.
Op bepaalde stukken gaat het erg berg op/berg af, dus Dario heeft op het einde echt wel veel afgezien met zijn knieen. Ik had het al voorzien en had dus pijnstillers bij, maar hij moet leren om tijdig te zeggen dat de pijn opkomt en niet te wachten tot hij haast dubbel plooit en amper nog vooruit geraakt…
We hebben nu al veel dierentuinen bezocht in allerlei landen, maar ik moet zeggen dat ik de Zoo van Antwerpen echt wel een hele leuke, kleine stadszoo vind. En ik vind ook dat Planckendael echt op wereldtop mee kan draaien van de dierentuinen!

Dinsdag zijn we op bezoek geweest bij Claudia in Hillsburgh en haar toffe dochter Myrthe.
Eigenlijk is de weg van hier naar daar heel simpel (al waren er heel wat wegenwerken en moesten we een beetje anders rijden): 1ste straat rechts, 1ste straat links, altijd rechtdoor tot aan de zoveelste verkeerslichten en daar naar links en even verder naar rechts. Dat je er 45 minuten over rijdt zou je zo niet denken he! Maar de rit er naartoe is al een plezier op zich. Ik blijf in herhaling vallen, maar we genieten zo echt zo
erg van het prachtige landschap hier! Op geen 10 minuten van ons huis waanden we ons weer in de Ardennen. Nadien komen we in de Vlaanders terecht, tussen de weien. Vlaamse Ardennen eigenlijk, want we hebben ondertussen wel heuvels en kijken een groot stuk van de route op de Niagara Escarpment, en zien Rattlesnake Point heel lang aan de linkerkant liggen. En zodra we aan die laatste lichten naar links gaan, en nog meer nadien rechts in Claudia haar straat, zitten we weer in de Ardennen.
(waarom zijn we nu eigenlijk naar Canada verhuisd? We hadden toch evengoed gewoon naar de Ardennen kunnen gaan? Of in De Pinte blijven wonen, waar we aan de Vlaamse Ardennen zaten? 😉 )

We werden zeer gastvrij onthaald met lekker eten en het onontbeerlijke Delfts blauwe Blond Amsterdam servies. Het was echt een namiddagje genieten, de eerste ik-moet-nu-niet-dringend-nog-dit-en-dat-doen
dagje in weken! (behalve de weekends, want die probeerde ik echt voor uitstapjes en bezoekjes te houden). Heerlijk, en voor herhaling vatbaar! Ze wonen daar echt in een stukje paradijs, zo midden in de natuur.

Woensdag heb ik weer een wandeling gemaakt aan het meer. Met een bezoek aan een huisje van de Oakville Historical Society.  De foto’s zijn gemaakt (van alles waar ik hier over schrijf vandaag), maar ik moet mijn
computerspullen nog terug verhuizen naar mijn bureau, waar ook mijn externe harde schijfen alle kabeltjes en zo liggen.
In ieder geval ga ik met Dario deze vakantie een aantal van hun historische wandelingen in Oakville doen.  Je kan ze onder leiding van een gids doen, maar ook op je eigen tempo.

En gisteren trokken Dario en ik met de Go train downtown, waar we ook nog een begeleide wandeling gemaakt hebben in de downtown/Yonge area.
Bijna 2 uur lang wandelden we door Toronto. Vaak langs dingen die we al kenden, maar we hebben ook weer nieuwe dingen leren kennen. Leuk! We hadden 2 gidsen, beiden studentes die dit als zomerjob doen. En aanvankelijk leek het of we slechts met ons 2-tjes waren, maar vlak voor vertrek kwam er nog een Chinese jongedame bij. Zij was als11-jarige hier geweest met haar ouders, en kwam nu 10 jaar later op haar eentje hier op vakantie om alles nog eens terug te zien.
Dario zijn knieen moesten ook deze keer weer laten weten dat ze niet graag wandelen. Maar aangezien hij in de loop van het jaar zelden de pijnstillers neemt, hebben we er vrede mee dat het in de vakantie maar wat vaker genomen wordt. Hij wil de wandelingen niet opgeven, en we hebben ons voorgenomen om 1 keer per week naar Toronto te gaan wandelen, telkens om een ander stadsdeel te ontdekken.

Advertenties

6 thoughts on “Toronto Zoo – uitstap naar Claudia – wandeling downtown

 1. Ook wij vonden jullie bezoek ontzettend leuk en hopen dat we het gauw kunnen herhalen. Alleen dan minder moe van onze kant (Pip die ons vroeg uit de veren gooit) en minder druk (Pip die steeds eten wilt)
  Maar ook Myrthe vond het heel leuk en heeft een gezellig middag met Dario gehad.
  tot gauw, geniet lekker verder,
  Claudia en de beestenboel!

  • Ik vind het wel geweldig hoe goed jullie voor Pip zorgen hoor! Die heeft maar geluk dat hij gevonden werd door Myrthe. Het is niet eenvoudig om zo’n jong beestje in leven te houden, en het ziet er naar uit dat het toch goed gaat?

 2. Goed idee om toerist te spelen in jullie eigen stad! Wij hebbe een aantal jaren geleden een heel weekend de toerist uitgehangen in Amsterdam, omdat we het graag beter wilden leren kennen, en nog doen we regelmatig een stukje verkennen. Zo leuk en ook zo verrassend, als je dicht bij huis zo’n mooie dingen tegenkomt.

  Wat leuk dat je Planckendael noemt, daar zijn we jaren geleden ook eens geweest, en je hebt helemaal gelijk: het is er prachtig! De Zoo in Antwerpenis nietmijn favoriet, ik vind Artis persoonlijk mooier als stadse dierentuin. Maar de Zoo in Berlijn vind ik helemaal verschrikkelijk, de dierenverblijven zijn er oud, klein en soms aftands, dat was in Antwerpen beslist niet zo. Kortom: wij zijn ook fan van mooie dierentuinen!

  • In Artis ben ik nog niet geweest. Wel in Gaiapark en Apenheul. Ook leuk. Maar zo las je vroeger ook wel eens dat bv. de London Zoo zo mooi was, terwijl ik dat dan weer de meest saaie zoo vind die ik ooit ben tegengekomen. Zowel in Planckendael als in de Zoo van Antwerpen heeft men de afgelopen jaren weer veel veranderd. Dus misschien nog eens een tip voor een uitstap!

 3. Leuk, een nieuwe bijdrage en jullie leren veel over jullie omgeving. De Washington Zoo met zijn panda’s en heel parkachtige omgeving vind ik schitterend, maar ik heb al heel wat dierentuinen gezien en ze hebben allemaal iets moois.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s