Verslag bezoek Toronto Zoo

Zoals je in het vorige bericht kan lezen, zijn we zondag 3 juli naar de Toronto Zoo geweest, samen met Chris en Liliane. Deze dierentuin ligt een stukje buiten Toronto, in Scarborough, in de vallei van de Rouge rivier. Maar liefst 287 hectare groot, is dit de grootste zoo van Canada. Ter vergelijking voor de Belgen: Planckendaele is 42 hectares groot… Hier zitten 16.000 dieren, in Planckendael 1.000. Dus wat we vaak zeggen gaat ook nu weer op: Everything is the same, but much bigger. Alles is hetzelfde (als in Belgie), alleen veel groter.
Het zal je dus niet verbazen dat je hier uren en uren in rond kan lopen, en dan nog niet alles gezien hebt! We zullen dus zeker nog wel eens terug gaan, maar dan in het voor- of najaar, want nu was het eigenlijk ech wel veel te warm. Vandaar ook dat ik niet veel foto’s heb genomen, de meeste dieren lagen lekker te slapen in de schaduw (van hun hol).
Het zou me te ver leiden om in detail al de faciliteiten van de zoo op te gaan noemen, bekijk de website maar via de link bovenaan als je de details wilt kennen. Maar grofweg kunnen we zeggen dat ze zoo opgedeeld is in een aantal geografische regio’s:

Toch hebben we wel heel aktieve dieren gezien, zoals de oerang oetangs die duidelijk hun intelligentie demonstreerde: moeder oerang oetang liep rond met een grote doek rond haar nek. Daarmee ging ze tot aan een kraantje, maakte de doek nat, en ging dan voor een blazende ventilator staan met het doek helemaal over haar! Dat koelde leuk af! Dus haar kleintje kwam mooi naar mama toegelopen om ook mee in die frisse ‘tent’ te komen staan.
Of de black-footed penguins (African Penguins), die waren ook lekker rond aan ’t zwemmen in hun spikspinternieuwe tank.
Ook twee otters waren volop met elkaar aan ’t spelen, een soort pak-me-dan-als-je-kan, en dan slingerden ze rond elkaar heen door het water.
Maar natuurlijk heb ik daar weer geen foto’s van. Was te druk bezig met kijken. Toch heb ik foto’s van passieve dingen, hahaha:

Momenteel zitten er nog een aantal olifanten in de zoo, maar op termijn zullen deze waarschijnlijk verdwijnen. Het hoe en waarom is niet altijd duidelijk. Men zou hen een grotere oppervlakte moeten geven, maar die kostprijs is zo groot ($16,500 miljoen voor het gebouw en dan nog een jaarlijkse operationele kost van $930,000) dat de zoo zich dat niet kan veroorloven. Dus zoeken ze nu een oplossing om de olifanten over te plaatsen naar andere dierentuinen in Noord-Amerika. Sommigen zeggen ook dat de winters hier te zwaar zijn om gezond te zijn voor deze dieren. In ieder geval waren wij er van overtuigd dat de olifanten in de Zoo van Antwerpen echt geen grotere oppervlakte ter beschikking hadden.
Maar hier nog wat plaatjes dus, want volgende keer zijn ze er misschien niet meer:

De stokstaartjes lagen allen op een hoopje te rusten:

Moeder gans was met haar kroost op stap:

En neen, er is niets mis met de kleuren van deze foto. De kameleon was echt zo rood!

De penseelzwijnen lagen ook lekker van hun zondag te genieten:

En verder fotografeerde ik ook nog deze kleurrijke bloemen:

Ik ken niets van planten, dus de namen moet ik je schuldig blijven.

Ik ben nog wat aan ’t experimenteren met de foto’s, dankzij hulp van Resie en Tijn. En hopelijk krijg je dan dus meer blogjes te zien, want ik vind het zo saai zonder foto’s. En ik heb nou juist heel wat foto’s zodat ik jullie kan laten zien van welke dingen ik hier zo ontzettend kan genieten.

Tot slot nog eentje, waarvan het me niet heel duidelijk is of hij nu in de kooi zit, of er buiten. Dit is een ‘Dario’. Ze zijn ongevaarlijk, best heel lief al kunnen ze tijdens de puberteit wel eens een (ochtend)humeur hebben:

Advertenties

One thought on “Verslag bezoek Toronto Zoo

 1. Het is een prachtige dierentuin, wij zijn er vorig jaar geweest. Niet handig na een recente knie-operatie en dan zoveel lopen omdat het ZO groot is.
  Wat de olifanten betreft, er zijn een aantal organisaties flink aan het protesteren tegen het houden van de dieren daar. Misschien maar goed ook, dierenwelzijn gaat voor.
  Denk dat de dierentuin in Antwerpen eerstdaags ook dieren moet gaan afstaan om grotere plekken te creëren voor de dieren. Antwerpen is nog een zoo naar het oude concept, veel dieren in kleine verblijven. Weet niet of jullie ooit in Emmen zijn geweest, het Noorder Dierenpark. Thematisch ingericht, heel mooi en ruim.
  Ach zo blijft er altijd wat te wensen.
  Zo’n Dario zagen wij afgelopen week ook vaker in Hillsburgh voorbij komen. Apart maar leuk soort.
  Hele fijne zondag!
  Tot gauw,
  Claudia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s