records en een marathon

Deze ochtend om 8u was het al 29 graden, met gevoelstemperatuur 39!!!
Maar blijkbaar hadden we toen al een record gebroken, want om 5am was het reeds 26,6 graden, en dat was nog nooit eerder gebeurd.

Het absolute record van 38.3 graden als warmste temperatuur ooit in Toronto hebben we niet gehaald.
Maar nadat we dus al de warmste 17de juli hadden, mochten we vandaag ook de warmste 21ste juli noteren, met 37,9 graden. Het vorige record was 37,6 op 7 juli 1988.
En de nacht zal geen afkoeling brengen, we blijven hangen boven de 25 graden, zonder wind.

Bij dergelijke records houdt men geen rekening met de gevoelstemperatuur, die vandaag dus naar 49 graden gegaan is. “Gelukkig” koelt het wat af naar 33 graden in de komende dagen, met ook minder luchtvochtigheid. Straks moeten we nog een truitje aan doen!

Gisteren en vandaag zat Erwin in London, ON voor zijn werk. Dus toen zoonlief plots ook plannen had voor de avond en nacht, was ik helemaal alleen thuis. Met Dusza uiteraard!
Dario is gisterennamiddag naar een vriend op Lakeshore vertrokken. Ze kwamen daar met een aantal Star Wars fans samen voor een Star Wars marathon. Dat wil dus zeggen dat ze al de 6 films gingen bekijken! En bij die vriend thuis hebben ze in de basement een heuse bioscoop met 12 relaxzetels, dus daar zaten ze goed. Deze morgen om 7.30am belde hij me, of ik hem kon komen ophalen. Ze waren klaar. Ik geloof dat slechts 3 van de 7 gasten er in geslaagd zijn om de ganse nacht wakker te bllijven. Thuisgekomen is hij in bed gedoken tot 12.30pm.

Advertenties

One thought on “records en een marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s