Hillsburgh – Geen vakantie in Ottawa

Gisteren hebben we een leuke dag gehad. We waren in de late voormiddag uitgenodigd bij de familie Duijsens in het heuvelige Hillsburgh. En ook de kersverse immigranten Walter, Elisabeth en Isabel waren bij hen uitgenodigd.

Onderweg van Oakville naar Hillsburgh:


We hebben heerlijk zitten koffie drinken en cake/taart/gebak eten op hun terras. Walter wist ons nog te verrassen met de mededeling dat hij een job heeft gevonden. Beetje spijtig dat hij vooral in de US zal moeten werken, dus Elisabeth en Isabel zullen vaak alleen zitten hier. Maar ach, dat overleven ze ook wel. En wie weet belanden ze straks nog in de USA!

Het was leuk om nu ook eens kennis te maken met Erik en Mees. Besluit: de mannelijke helft van het gezin past goed bij de vrouwelijke helft. Tof gezin!

Het jonge volk heeft zich goed geamuseerd in het zwembad. Ze hadden blijkbaar zoveel lol dat ze niet eens aan tafel wilden komen voor de pizza, dus die hebben ze maar aan het zwembad opgegeten. Het
smaakte lekker bij dit weer, met een fris slaatje er bij.

De uren  vlogen zo voorbij. En het besluit was dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Spijtig  genoeg kregen we een iets minder leuk telefoontje toen we onderweg naar huis waren: Danute liet weten dat ze een job heeft aangenomen voor 4 weken. Ze gaat Engels geven aan internationale studenten aan de University of Toronto. Terwijl  ze had aangeboden om op Dusza te passen, zodat we een paar dagen naar Ottawa  hadden kunnen gaan. Ze wil dit nog steeds wel doen, maar ze vertrekt ’s morgens vroeg en komt pas tegen 3 of 4pm terug thuis. En dat vinden we dus niet zo leuk voor Dusza, want die zit dan al die dagen voor een groot deel van de dag alleen thuis. Dus gaan we onze plannen maar aanpassen, en eens kijken wat we kunnen doen met Dusza er bij. Zal dus telkens iets van de laatste minuut worden, omdat ze dan ook het wer willen afwachten. Immers, lekker gaan wandelen in een mooi
park is fijn, maar als het dan zo warm is als nu, wil ik echt niet Dusza met haar lange dikke vacht meesleuren. Want het is duidelijk dat ze meer moeite heeft om zich aan de hitte aan te passen, dan dat ze dat met de sneeuw heeft.

Ik vind dit vooral spijtig voor Erwin, die het afgelopen jaar zo hard gewerkt heeft en echt wel aan vakantie toe is. Thuis zitten is natuurlijk ook al wel ontspanning, maar je hebt toch meer een vakantie-gevoel als je de deur uit gaat en ergens gaat overnachten.

De temperaturen zijn hier weer een beetje redelijker. Momenteel (11.30am) is het  22 graden. Ze verwachten 29 graden en onweer. Ook de afgelopen nacht heeft het tegen de ochtend aan hard geknald. En het heeft  wat geregend! Als was alles weer droog  tegen dat we opgestaan zijn.

Morgen zal het een graad of 28 worden, en redelijk bewolkt zijn. Dus trekken we naar Toronto om een wandeling te gaan doen in de buurt van University Avenue / Queen’s Park.

Advertenties

8 thoughts on “Hillsburgh – Geen vakantie in Ottawa

  • Dusza is niet gesteriliseerd. Dan mogen ze hier niet naar een hondenhotel of zo. Trouwens, zij houdt ook helemaal niet van de drukte van veel andere honden om haar heen, dus dat zou voor haar ook geen optie zijn.

  • Angelieke, bedankt voor het meedenken, maar onze hond is er eentje “met een handleiding”. Niet de gemakkelijkste en wantrouwend naar vreemden toe. Vandaar dat we hem niet graag ‘zomaar’ bij iemand laten die we niet kennen. De mensen die reeds kennis gemaakt hebben met Dusza kunnen bevestigen dat zij vrij intimiderend kan zijn. 😉

 1. Haha, de volgende keer met Angelieke en Andre ook dit illustere gezelschap bijwonen! Super gezellig zou dat zijn!
  Wij hebben genoten van de zondag en jullie gezelschap.
  Doen we gauw over!
  Gr. Claudia

 2. Herken je gevoel helemaal. Ik ga zelf ook liever niet op vakantie als ik geen fijn gevoel heb om de hondjes achter te laten.
  Zou een vakantie huisje iets zijn met Dusza erbij?
  Of is ze dan te veel van slag.

  • Vakantiehuisje is wel ok. En dat willen we zeker eens doen, volgend jaar of zo. Maar nu willen we niet een ganse week ergens naartoe. En we zijn trouwens ook al rijkelijk laat om hier een leuke cottage te huren aan een betaalbare prijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s