Boink!

De eerste maandag van september vieren we hier onze ‘dag van de arbeid’: Labour Day. Tevens is deze dag het symbolische einde van de zomer/het zomerseizoen.

En de “boink” uit de titel is het geluid van de herfst die frontal op de zomer botst. Want dat is wat we eergisteren, op Labour Day, hebben mogen ervaren. Plots geen jurkje met spaghettibandjes meer. En de ramen werden maar op een kiertje open gedaan, meer kwestie van frisse lucht binnen krijgen dan van genieten van het warme weer. Het was killig, en ’s avonds hebben we voor het eerst sinds maanden weer het bedsprei boven op ons laken gelegd om te gaan slapen.

De dag na Labour Day start de school. Dus gisteren was Dario zijn eerste schooldag van zijn laatste jaar middelbaar. Ze moesten maar om 11.35am naar school, want de eerste uren van de dag is het orientatie voor de nieuwe leerlingen die binnen komen stromen in de high school, de 9th graders.

Hij had me gezegd dat hij me ’s middags zou teksten om te laten weten hoe het ging, maar toen ik geen sms ontving, kon ik al raden dat hij het te druk had. Goed teken. En dat werd bevestigd toen ik hem om 2.40pm van school ging halen.

Dit semester heeft hij Calculus and Vectors / Enhanced English  / Business Leadership: Management Fundamentals / Challenge and Change in Society

(meer uitleg over die vakken kan je vinden in mijn blogpost van 6 juli 2011 -klik op de link)

En in al die vakken heeft hij al leuke mensen zitten die hij kent van vorig jaar, of uit Robotics.

Zijn homeroom teacher is Mrs. Seelinger, en dat is een van zijn favoriete leerkrachten, de dame die Engels geeft. Ze was heel blij dat hij toch voor Enhanced English heeft gekozen, ook al levert hem dat veel extra werk op, maar
niets extra voor de studies die hij wil gaan doen. De meeste van de leerlingen in deze groep willen nadien Engels gaan studeren. Het is dus ongewoon dat een Science student in deze groep zit. Maar Dario houdt van de taal
en vond het vorig jaar maar saai, dus kijkt hij uit naar deze cursus die veel diepgaander is. Tijdens Registration Day had de Guidance Counsellor ook gezegd dat het heel toch was dat hij die kans nam, want je mag niet zelf kiezen om dit vak te volgen, je moet gevraagd worden.
Oh ja, tijdens Registration Day vorige week ontdekten we ook dat Dario op de Honour Roll staat. Dat wil zeggen dat je punten boven een bepaald percentage liggen, maar ik ken de details niet. In ieder geval krijgen die leerlingen in de herfst nog een speciale ceremonie waarbij ze een certificaat uitgereikt krijgen. En als hij dit schooljaar ook nog op de Honour Roll staat, dan maak je meer kans op een scholarship (sommigen zeggen dat je die dan automatisch krijgt, maar dat lijkt bij 1 van Dario zijn voorkeuruniversiteiten toch niet het geval te zijn, voor zover ik kan zien).

Robotics heeft donderdag de startvergadering, en ze gaan weer voor het wereldkampioenschap. Dat wordt dit jaar weer in Saint Louis (USA) gehouden. De leraar vroeg of hij er niet over dacht om een 13de jaar te doen (tot een paar jaar geleden hier nog verplicht als je naar de universiteit wou gaan). Want het schooljaar na dit gaan de kampioenschappen door in California. Maar voorlopig is hij niet van plan om een 13de jaar te nemen. Al kiest zijn vriend Will daar wel voor. Dan heb je meer tijd om je punten heel hoog te krijgen, zodat je een grotere scholarship te pakken krijgt en natuurlijk ook kans maakt om binnen te geraken op de zeer competitieve universiteiten. Maar Dario gaat het proberen om het in 1 jaar te doen. Als dat niet lukt, dan zal hij wel een 13de jaar moeten nemen natuurlijk.

Ik weet niet wat er dit schooljaar allemaal nog op ons af gaat komen, met al die infosessies rond Colleges en Universities en zo, met de Promm, het jaarboek,… We zien wel!

 

Advertenties

2 thoughts on “Boink!

 1. Ook hier nog eens van harte gefeliciteerd met jullie jarige job! Wat deed jij 17 jaar geleden rond deze tijd? Was Dario er al? Of was je nog in “barensnood”
  Spannend dit laatste jaar voor Dario! Wie weet wat er nog allemaal op zijn pad komt. Maar die gaat er heus wel komen, hij is slim en gemotiveerd, een uitstekende combi!
  Ook een beetje genieten van zo’n laatste jaar middelbare school zodat hij er toch later dierbare herinneringen aan over houdt!
  Fijne dag!
  Gr. Claudia

  • Ik had al sinds de 6de zwangerschapsmaand hevige ‘oefen’weeen, we waren dus blij dat hij uiteindelijk de 9 maanden gehaald heeft. Maar door al die weeen die ik voordien al had, had ik dus niet eens door dat de bevalling deze keer echt op gang was gekomen. OK, ze waren iets heviger dan voordien, maar dat viel best goed mee. Erwin heeft me dus onder druk naar het ziekenhuis gevoerd ’s morgens, nadat ik nog rustig mijn ontbijt had gegeten. En ’s middags hielden we Dario in onze armen. 🙂 Een zwangerschap die bij momenteel heel lastig is geweest, maar de bevalling ging des te vlotter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s