Dario: 17 jaar!

Vandaag maar liefst 2 berichten! Maar ik kan het natuurlijk niet maken om niet over de verjaardag van ons kipje te schrijven. Vorig jaar waren we nog maar net hier, en viel zijn eerste schooldag op zijn verjaadag. Door al de drukte en de beperkte keuken die we maar hadden in onze huurwoning was het er niet van gekomen om onze traditie in stand te houden:
elk jaar bak ik zelf een taart, versier die, en op de ochtend van zijn verjaardag eten we verjaardagstaart als ontbijt. Moet kunnen!
Vroeger werden die taarten versierd met boerderijdieren, of dinosauriers en zo. Maar als tiener is dat natuurlijk allemaal niet meer zo cool. LOL Sindsdien houden we het basic.
Dit jaar had ik eens gekozen voor de koekjestaart, uit een van de kookboeken van Piet Huysentruyt.
En ze was heel erg lekker!

17 jaar al weer… Wat vliegt de tijd toch snel. En hoe hard is hij veranderd op dat jaar tijd. Vorig jaar was hij toch nog meer kind dan jongeman, maar dat is ondertussen heel erg veranderd. We zijn heel trots op onze zoon, en we hopen dat niet alleen zijn 17de verjaardag een fantastische dag mag zijn, maar dat heel zijn 17de levensjaar een super jaar mag zijn!

De jarige -recht uit bed, in pijama- bij het uitblazen van de kaarsjes deze ochtend:

(sorry voor de kleuren, het was nog donker buiten, ik kan je verzekeren dat ons licht er in het echt niet zo oranje uit ziet, hahaha!)

Advertenties

18 thoughts on “Dario: 17 jaar!

 1. Koekjestaart? Met biscuitjes? Boter, suiker en hagelslag en koffie?
  Staat hier in de koelkast!! Van het weekend nog gemaakt voor een sweet sixteen party voor een vriendin van Myrthe.
  Die Canadezen zijn dol op dat mierzoete spul!

  Fijne dag!

  • Ja, zo eentje. Maar op 250 gram boter gebruik ik maar 4 eetlepels poedersuiker. Helemaal niet zo zoet dus. (al blijft het nog een bom omwille van de roomboter)

 2. van harte gefeliciteerd met je jarige ‘kipje’ . Haha, mijn ‘haantje’ is vandaag ook jarig, alleen werd hij geen 17 🙂
  Kan het zijn dat jouw koekjestaart hetzelfde is als een Nederlandse arretjescake?

 3. van harte gefeliciteerd Dario, ’n hele fijne verjaardag gewenst en die taart ziet er absoluut lekker uit. dat is nog eens een ontbijtje -_-

  off topic: oimdat weblog er al een tijdje uitligt blog ik voorlopig verder op mijn andere site. zie link.

 4. Gefeliciteerd, Dario! Maarre, als dit zijn 17de verjaardag was, dan gaat hij z’n 18de levensjaar in hoor! (Sorry, ik kon het niet laten…)
  Mmm, die taart ziet er lekker uit!

 5. Ben weer bijgelezen.

  Niets dan goed nieuws, dus : Dario 17 jaar, jullie 19 jaar getrouwd, de TOEFL test met brio afgelegd, meer dan 1 jaar in Canada… Proficiat met dit alles!!!!

  Het gaat jullie daar heel goed, lees ik! Doe zo voort, zou ik zeggen 😉

  Lieve groet vanuit Zwitserland.

  Hilde

 6. Elke, prachtig initiatief dat je nam om Petra te helpen. Heb een bijdrage geleverd. Ik kan echter om de een of andere reden niet reageren op die website… Wilde dat gewoon even melden voor het geval er nog anderen willen reageren.

  Hoop dat alle bijdragen hen toch een beetje vooruit helpen…

  Lieve groet,

  • Hilde, geen idee hoe het komt dat je niet kan reageren. Maar hartelijk bedankt voor je steun!!! Ik ben zo blij dat we dit doen, het geeft me een goed gevoel dat we mensen in nood die het echt verdienen kunnen helpen, en het doet me zo’n deugd om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt. Sommigen met beperktere mogelijkheden, anderen met grote middelen. We hebben bedragen tussen de 5 – 250 euro/dollar mogen ontvangen. Echt geweldig! Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s