Santa Claus Parade

In tegenstelling tot de US, waar het overmorgen gevierd wordt, hebben wij hier in Canada Thanksgiving al achter de rug. Dus de gekte rond Kerstmis kan losbarsten. Sommige mensen hebben hun huis al een week of 2 geleden helemaal versierd met lichtjes en ornamenten. “Omdat het nu nog niet zo koud is”, hebben ze wel eens als excuus. Maar waarom steken ze die stekkers dan toch elke avond in? Waarschijnlijk om te testen of de lichtjes nog wel werken. 😉
Zelf vind ik heel de sfeer rond kerst echt wel heerlijk hoor: warmte, gezelligheid, lichtjes, familieavonden, warme  chocomelk, leuke decoraties,… Maar toch hou ik voorlopig mijn principe aan dat ik in november echt nog niets uit de dozen met kerstdecoratie haal. Ter compensatie heb ik al wel leuke kerstservetten gekocht. Maar die zitten nog even in de schuif dus.

Zaterdag was er hier in Oakville de traditionele Santa Claus Parade. Elk zichzelf respecterend dorpje of stad heeft zo’n jaarlijkse parade. Het thema is kerstmis, het begin natuurlijk zoals wel vaker met parades in Noord-Amerika met de brandweer, en de laatste wagen is natuurlijk Santa Claus in hoogst eigen persoon. Maar tussenin heb je dus allerlei groepen uit de community die zich hier komen laten zien, gaande van de diverse high schools, humane society, kerkelijke groepen, scouts, home builders, marching bands, sportclubs, de vrijmetselaars en zo verder.
Onze zoon moest om 7.30am al van de partij zijn, want zij hadden met hun Robotics groep ook een afvaardiging. En hij ging snoep uitdelen aan de kindjes die langs het traject staan. Het is hier trouwens verboden om snoep zomaar weg te smijten, je moet het in de handen van de kinderen leggen.

Nadat ik Dario afgezet had, ben ik Erwin op gaan halen, hebben we nog samen wat gegeten, en gingen we op pad: eerst zijn auto wegbrengen naar een gespecialiseerde garaga die de auto een speciale oliebehandeling geeft om zo het koetswerk beter te beschermen tegen het inwerken van het zout dat hier in de winter gestrooid wordt. En dan op weg naar de Parade die om 9am begon. We hebben geparkeerd op de parking van een van de high schools die vlak bij het parcours ligt. Men vroeg een vrijwillige bijdrage van $5 voor de Salvation  Army, dus dat hebben we met veel plezier betaald.
Ook in de parade zelf worden de goede doelen onder de aandacht gebracht. Zo ging de brandweer rond om speelgoed op te halen om nadien te bedelen aan minderbedeelden in de gemeenschap. Er werden ook van die rode neuzen verkocht voor een of ander goed doel, en de Foodbank ging ook rond want er was vooraf opgeroepen dat je niet bederfbare voeding mee kon brengen om af te geven. We hebben ons trouwens voorgenomen om in de week voor kerstmis een leuk pakketje samen te stellen in de winkel, zodat we een gezin in de streek ook een feestelijke kerstavond kunnen bezorgen wat eten betreft.

Het weer was echt nog schitterend, met een stralende zon. En de sfeer zat er goed in. ‘k Heb heel wat foto’s gemaakt, zodat Dario achteraf ook kon zien wat er allemaal te zien was. Want als je meeloopt, dan zie je niet veel van de rest he. Het is immers een grote stoet, er waren meer dan 50 groepen!

Hier volgen wat sfeerbeelden. En ik start natuurlijk met onze zoon en de wagen van hun club:

Advertenties

11 thoughts on “Santa Claus Parade

   • Ik had deze vraag ook via mail aan Petra gesteld, en dit is het antwoord, voor diegenen die het ook nog niet kenden:

    Die “stroll” (wandeling) vindt plaats in het historische straatje van Vienna. Je kunt dan marshmallows roosteren, Santa bezoeken en veel winkels geven lekkere dingen uit. Er is dus geen parade, maar het is wel de “binnenkomst” van Santa hier.

 1. Leuk zo’n parade! Haha, omdat het 2 weken geleden ook nog niet zo koud was, heb ik mijn lichtjes ook alvast opgehangen aan ons balkon, maar ik heb ze écht nog niet aangehad, pas na sinterklaas!

 2. leuk hoor zo’n parade. Uberhaupt de kerstsfeer. Ben benieuwd wat ik er hier van mee ga krijgen want in Thailand overheerst natuurlijkhet boeddhisme. in onze int supermarkt zie je in elk geval al wel de kerstkransen en het chocolade liggen

 3. Yeah, een update! Mistte je verhalen al! Mooie parade zeg!
  Voor ons de primeur zaterdag omdat Mees meerijdt op een wagen! Ben erg benieuwd!
  Gr. Claudia

 4. Wat een mooi verzorgde parade. Ik ben ook wel van de kerst en kan eigenlijk niet wachten tot Thanskgiving hier voor bij is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s