De winter is begonnen.

Officieel gesproken is hij natuurlijk al langer dan vandaag begonnen, die winter, maar zo voelde het voor ons niet echt aan. Mooie blauwe lucht en temperaturen die vaak nog 10 graden haalden (die dan warmer aanvoelden dan in Belgie), was voor mij toch meer ‘herfst’. Maar vorige week is het beginnen regenen. Ik vond het een typisch Belgisch weertje: grijze lucht, heel de dag gemiezer. En ook Dario en Erwin maakte diezelfde bedenking toen ze thuis kwamen. “Net als vroeger”, hahaha. Maar de temperaturen bleven nog ok.
We hadden al wel eens ‘sneeuw’ gehad: lake effect snow, die niet eens 2 uur is blijven liggen. En voor gisterenavond hadden ze smeltende sneeuw voorspeld. Maar gisterenavond lag er zoweer een halve centimeter sneeuw op het deck, en zelfs deze ochtend kon je nog wat witte plukjes tussen het gras zien liggen. De daken van de mensen zijn trouwens allemaal nog wit. Op de wegen zelf is natuurlijk niks te zien.
Tel daar dan bij dat de temperaturen plots een daling gekregen hebben, en dat we rond de 2 graden zitten en dat de komende 2 weken ook zo zal blijven, en dan heb je dus Winter.

Aangezien het inmiddels ook december is, zullen we eens werk gaan maken van de kerstdecoratie. De dozen staan al boven, ik ga dadelijk wat kleine spulletjes al doen, maar deze namiddag ga ik samen met zoonlief de kerstboom versieren. Ondertussen zullen we warme chocomelk drinken, en natuurlijk gaan we K-Lite opzetten. Dat is een zender die alleen maar kerstmuziek draait. Niet iets om constant op te hebben staan, want ze vallen natuurlijk geregeld in herhaling. Maar we hebben toch al wel enkele leuke liedjes leren kennen die nieuw voor ons waren. Momenteel is dit echt mijn favoriet:
Gene Autry,  met Here Comes Santa Claus
Echt zo’n vrolijk deuntje! Die man heeft trouwens heel wat leuke kerstliedjes gezongen.

Vorige week donderdag, terwijl ik aan het werk was in de bibliotheek, heb ik ein-de-lijk bericht gekregen van de Humane Society over het lot van het raccoontje dat in onze tuin zat tijdens het Thanksgiving weekend. Heel wat telefoontjes en enkele e-mailtjes later dan toch een reactie van hun kant. Moet eerlijk bekennen dat ik eerder die week een beetje een boos mailtje gestuurd had en lang niet zo vriendelijk was gebleven dan in mijn vorige berichten. Maar wat ik vreesde is dus werkelijk zo geweest: het diertje was er te erg aan toe, ze hebben hem een spuitje gegeven om hem uit zijn lijden te verlossen.

Erwin leeft zich ondertussen goed uit in zijn nieuwe job. Het zijn weer terug “the good old days” van hard werken en vele nieuwe uitdagingen, dingen opbouwen, enzoverder. Helemaal zijn ding. Dus ik hoop dat ze hem zo bezig kunnen blijven houden. Maar dat zal de komende jaren nog wel zo zijn, vermoed ik, aangezien hij het eerste digitale ziekenhuis in Noord-Amerika mee moet uitbouwen.

En Dario bolt ook lekker door. Vorig schooljaar maakte hij al kennis met Will, een redelijk flamboyante schoolgenoot van hem. Maar aangezien ze geen gemeenschappelijke lessen hadden, hadden ze elkaar nog niet zo heel goed leren kennen (enkel via een gemeenschappelijke vriend). Dit semester zit hij echter in Enhanced English met Will, en wat hebben die twee kerels zich al goed kunnen uitleven! Dit is het type vriend dat wel eens een vriend voor het leven zou kunnen worden. Ze hebben heel wat gemeenschappelijke interesses, zoals filosofie, geschiedenis, gaming,… (en leven in het algemeen 😉 ). Will is op het einde ook mee beginnen gaan naar de Math Circles van de University of Toronto, en waarschijnlijk gaan ze proberen ook in het volgende semester het programma verder te zetten. Al zal dat voor Dario een hele uitdaging worden omdat zijn lessenpakket voor semester 2 wel erg zwaar zal zijn: Computer Science, Data Management en Fysica. En als ‘ontspanning’  heeft hij er Muziek (gitaar) bij genomen. Maar dit is niet zoals in Belgie zomaar een bijvakje, dit is dus echt een heel serieus vak van 5 keer bijna anderhalf uur per week… Daarnaast is hij ook heel wat uren per week nog bezig met de Robotics club, want ze willen weer goed gaan scoren voor de Wereldkampioenschappen. En in januari wordt het daar helemaal een rush omdat ze tegen dan de exacte opdracht kennen, en ze volop moeten beginnen ontwerpen en bouwen… Dus we zullen wel even zien welke lawine er dan over ons heen gaat komen.

In ieder geval geniet ik ondertussen van die gasten. Ze hebben een hele basement ter beschikking, maar komen liever bij mij in de keuken aan de tafel zitten. Voor een Engels project hebben ze net Hamlet in een modern jasje gestoken door een ontwerp voor een computer game te maken. Alhoewel het niet echt modern is, want ze zijn inspiratie gaan halen uit Hamlet van Shakespeare, maar vooral uit de oudere versies van Hamlet, namelijk de legende van Amleth, uit de 13de eeuw. Ik ben heel erg benieuwd naar de punten die ze voor deze opdracht gaan krijgen, want ik vond het super! Deze week moeten ze de presentatie doen in de klas.

De eekhoorntjes zijn nog volop aan’t knabbelen om hun wintervet op te slaan. Dit is een dagelijks tafereel op ons deck:

Advertenties

4 thoughts on “De winter is begonnen.

 1. Yeah weer een update! Jammer van die racoon, maar je hebt je best gedaan en ik denk dat het dier verder lijden bespaard is gebleven. Al hoor je liever dat ie het gered had….
  Wat mooi dat Dario een goede vriend heeft, dat maakt jou ook gelijk een stuk blijer, dat kan ik me heel goed voorstellen.
  Prachtige foto van de Eekhoorn!
  Mooi stukje weer!
  Groetjes,
  Claudia

 2. klinkt allemaal prima daar bij jullie. Fijn te lezen dat iedereen goed in z’n element is.Jammer an de racoon maar voor het beestje is ’t zo beter. veelplezier met de kerstboom opzetten.

 3. En hier is het inmiddels ook winter 🙂 Leuk die dwarrelende sneeuwvlokjes.
  Wat is het toch fijn dat jullie het alle 3 zo naar jullie zin hebben en genieten van het Canadese leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s