Jumbo in Saint Thomas

Herinneren jullie je nog de verhalen over Jumbo, de olifant? Mijn grootmoeder heeft me er ooit over verteld, over een gigantisch grote olifant die met een circus reisde. Afgelopen zomer ontdekte ik dat die olifant echt bestaan heeft! De olifant werd geboren in 1861. Aanvankelijk woonde hij in de Jardin des Planes in Parijs, nadien verhuisde hij naar de London Zoo. In 1882 werd Jumbo verkocht aan P.T. Barnum van de Barnum & Bailey Circus (aka  “The Greatest Show on Earth”) En zo reisde Jumbo de wereld rond, tot ze in 1885 in Saint Thomas toe kwamen, waar hij domweg aangereden werd door een trein, en ter plekke stierf.

Zijn skelet werd gedoneerd aan het American Museum of Natural History in New York City,
zijn hart werd verkocht aan Cornell University
zijn huid werd gebruikt om hem op te zetten en op die manier kon hij nog jarenlang meereizen met het circus, tot het opgezette dier aan Tufts University geschonken werd (waar het vernietigd werd in een brand in 1975).

Jumbo was ongeveer 4 meter hoog toen hij stierf, en dat moet dus erg imposant geweest zijn.

Momenteel staat er nog een betonnen exemplaar aan de westkant van Saint Thomas (Talbot Street).

Om in Saint Thomas te geraken, neem je de 401 snelweg, richting London. Deze foto is typisch voor een groot deel van die snelweg: plat en groen. 😉

We bezochten in Saint Thomas ook nog Pinafore Park, met de Memory Garden. Niks spectaculairs, maar wel een leuk park als je in de buurt bent. Om je een idee te geven:

Voor de rest heeft Saint Thomas niks te bieden, tenzij je erg van treinen houdt. Het is de ‘railway capital’ van Canada.

Dus reden we door naar een kustdorpje, Port Stanley. Foto’s volgen later.

Advertenties

4 thoughts on “Jumbo in Saint Thomas

  1. Goh wat grappig…..nog nooit werd er zo rap gereageerd op een “bevel” van mij….. Prompt een nieuw bericht!
    Leuk en wat een interessant verhaal over die Jumbo. Ook niet geweten dat ie echt bestond en zeker niet met zulk een tragisch einde….

  2. Nog eentje die nog nooit over Jumbo gehoord heeft! Heerlijk zo’n snelweg,, bij ons zijn ze dan ook wel plat en groen alleen zijn ze niet zo stil. Heerlijk lijkt me dat. Fijn dat jullie zo goed gaat en dat je zoon het zo naar zijn zin heeft op de Uni. Wat zijn zijn toekomstplannen? En gaat het met de hond ook goed?
    gr. Ineke

  3. Jaaaaaaa, ze leven nog! Zonder gekheid, ik weet uit ervaring dat de frequentie van bloggen afneemt als je ergens langer verblijft. Tenzij je zo’n opwindend leven leidt (waarin altijd wel iets raars gebeurt), zoals sommigen van jouw volgers 🙂

  4. Leuk om te lezen dat je hier nog af en toe iets schrijft, ik volg graag jullie belevenissen, wachtend op het moment dat ik ook ooit vanuit Canada zal kunnen bloggen…

    Hoe loopt het met je vrijwilligerswerk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s