Waar ben ik zoal mee bezig?

Het loopt als een trein met mijn stage! Vaak is het zo druk dat ik geen koffie-pauze kan nemen in de voormiddag (15’), en mijn middagpauze van 1 uur duurt meestal ook maar een half uurtje. Of ik heb een uur lunch, maar samen met mijn ‘baas’ M. Tijdens die lunch bespreken we dan de clienten die we gezien hebben. Ze lijkt erg tevreden te zijn, en ik mag nu dus ook gewoon de intakes doen. Communicatie met clienten moet ik niet meer met haar in cc zetten.
Af en toe help ik ook een Project Assistent die in het werk verzuipt. En vandaag heb ik een Employment Counsellor geholpen met een nieuw project waarbij we enkele regionale werkgevers uitnodigen. Zij kunnen dan tegenover een publiek van werkzoekenden uitleggen hoe hun selectieprocedure werkt, welke dingen zij belangrijk vinden, enz.
Vrijdagnamiddag heb ik mijn eerste teamvergadering met alle Settlement Specialisten van onze satellietkantoren.
Ik heb ook al een aantal orientatiesessies mee geleid. Deze houden we wekelijks op maandag voor alle nieuwe studenten. En in de LINC/ESL klassen ben ik toelichting gaan geven over enkele locale evenementen. Dat gaat al een stuk vlotter in een level 4 klas dan in een level 1 klas! Al schrik ik er vaak toch van dat die level 4 studenten beter zijn in zelf spreken, dan in aktief luisteren. Het is dus echt een zoeken van mijn kant uit, en ik heb aan een level 1 leerkracht gevraagd of ik eens een deel van haar lessen mag bijwonen, zodat ik daarvan kan leren.

Morgen ga ik voor de 2de keer naar avondschool. Vorige week moest ik wel even slikken: we zijn met 6 studenten, 4 daarvan zijn al Employment Advisors, eentje is een HR Manager, en ik ben nr. 6. Ik zal dus uit mijn pijp mogen komen! Tussen nu en 4 april moet ik 3 papers schrijven. Dit weekend staat op de planning om daar eens wat opzoekwerk rond te doen; wat is de format van zo’n paper, en hoe pak ik dat aan?
Mijn 2 cursusboeken voor deze lessenreeks zijn ook in huis, een 3de boek krijgen we in de cursus zelf.

Morgenvoormiddag gaat les nr. 3 door van de computertraining voor vrouwen. Deze gaat over het gebruik van e-mail en wordt gegeven door mijn collega. Ik ben er dan om te assisteren met de oefeningen. Vorige week heb ik de les gegeven (we wisselen elkaar af). De les van vorige week ging over het internet. Er was… 1 cursist! Een lief Chinees dametje. Ik heb dus heel mijn lesvoorbereiding overboord gekapt, en haar gevraagd of ze het internet wel eens gebruikte (ja, om de Chinese krant te lezen, hahaha). En wat ze dan eigenlijk graag wil weten over de mogelijkheden van internet, en welke concrete vragen ze had. Zo heb ik haar dus geleerd hoe ze de site van het openbaar vervoer in de regio kan gebruiken, hoe google maps en streetview werkt, waar ze op de hoogte kan blijven van regionaal nieuws. Ze was ook heel enthousiast over de site http://www.howjsay.com Die gebruik ik zelf ook nog regelmatig!
Volgende week geef ik dan weer les nr. 4 over het gebruik van Word (openen, bewaren, formatteren).

Verder zoek ik tussendoor ook nog materiaal voor mijn sessies als Group Leader voor het Newcomers Network. Ben nu vooral bezig rond idioms e.a. typische uitdrukkingen.

Vaak ben ik ’s avonds echt doodop. En mijn huishouden draait vierkant. Gelukkig springt manlief ook mee in. Maar ik geniet echt van wat ik doe. En als je dan zo’n mailtje krijgt van een client die zegt dat zij zich zo welkom voelt in dit land door de hulp die ik hen geboden heb, of van iemand die zegt zich al wat rustiger te voelen omdat hij weet dat hij bij mij terecht kan voor hulp, dan weet je dat je goed bezig bent. Net zoals wanneer je er in slaagt om iemand die het op wilt geven om Engels te leren omdat het zo moeilijk gaat, toch blijft als student omdat je hen terug moed hebt kunnen geven en in zichzelf hebt laten geloven (+ hen gekoppeld hebt aan iemand die al wat verder staat in het taalverwervingsproces en die dezelfde thuistaal heeft als de spartelende student).

Slaapwel!

Advertenties

8 thoughts on “Waar ben ik zoal mee bezig?

  1. Dat klinkt als een heel druk leven, maar als je ervan geniet is dat niet erg. Inderdaad is het heel leuk om dankbare emails te krijgen. Ik geniet daar ook altijd van als iemand, die ik rond heb geleid, die stuurt.

  2. Zo je bent een bezig baasje! Net zo druk als ik! Als er straks nu een leuke baan uit voortvloeit…. Dat zou prachtig voor je zijn toch. Succes met je papers!

  3. Klinkt echt als een heel boeiende job! Lijkt mij iets wat ik zou kunnen doen tot aan mijn pensioen, je krijgt toch veel waardering en appreciatie lijkt mij.
    En moest je nog ergens tijd over hebben, mag je altijd eens enkele mooie foto’s nemen van de omgeving,… en die hier posten 🙂 Zo kunnen we vanop afstand nog een beetje meegenieten van het mooie Canada 🙂

  4. Top! Wat heerlijk om te lezen. Je hebt een goede reden om het huishouden vierkant te maken:-)
    Fijn weekend!

  5. Leuk toch dat het zo lekker gaat. Je houdt je vast goed staande in die cursus. Wel pitting! Maar leuk met zo’n kleine groep. (bij ons in de klas ook maar 6!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s