Het sneeuwt, dus we koken

Deze keer waren de weersvoorspellingen niet erg juist. Ze voorspelden wat sneeuw op vrijdag tegen de avond, 1-5 cm op zaterdag (en ik dacht iets van een 3 cm voor zondag). Gisterenavond bij het slapen gaan was het aan ’t sneeuwen. Van die fijne friezelsneeuw, je kent dat wel. Dat was ook wat ze voorspeld hadden, want er zou blowing snow zijn. (dat is wanneer de sneeuw door de windvlagen over de wegen waait waardoor je soms dus geen 5 meter voor je uit kan zien, je rijdt plots op een witte muur van sneeuw, erg gevaarlijk). Maar deze nacht rond 1 uur werd ik wakker: de sneeuwploeg kwam door de straat gereden. Ik deed niet de moeite om door het raam te gaan kijken, maar vermoedelijk was er dan toch meer sneeuw gevallen dan verwacht. Toen ze om 4 uur nog eens voorbij kwamen wist ik zeker dat er meer sneeuw was dan voorspeld. Lekker uitgeslapen, en toen we om 8 uur opstonden was het nog steeds aan sneeuwen. Nog altijd dunne vlokjes. En het bleef maar sneeuwen. De straten werden ook niet meer geploegd. Dat had immers weinig zin, tegen dat je gedaan hebt kan je opnieuw beginnen.
Zo zag het er rond de middag uit: DSC05672

DSC05671

Net toen we kort na de middag besloten om de sneeuw te gaan ruimen, stopte het met sneeuwen en kwamen de sneeuwploegen door de straat gereden. Joepie! Ik kon dus mijn boodschappen gaan doen. Niet dat we niets meer in huis hadden, maar dit was een weekend waar ik eens niets speciaals moest doen, lekker genieten van het weekend, en met de sneeuw had ik besloten om te gaan koken zodat ik weer allerlei lekkers in de vriezer had. Ik ben dus naar de Longo’s geweest en heb 2 kg stoofvlees meegebracht (Magda, ik volg nog steeds jouw recept!), 1 kg kalfsgehakt en 1 kg varkensgehakt (voor gehaktballetjes en spaghettisaus), kersen op sap (voor bij de krieken), gist (ik ga eens proberen om zelf pistoleekes te maken) en kipfilet, wortelen, selder, prei, citroen, room, krielpatatjes enz. want ik wou eens proberen om Gentse Waterzooi te maken.
De waterzooi is al gelukt:

DSC05675

Manlief is naar de NBA aan ’t kijken, dus ik ga nog verder gaan met het stoofvlees. Het gehakt zal ik morgen wel verwerken.

Ondertussen luister ik op mijn MP3-speler naar ‘C is for Corpse’ aan ’t luisteren. Ik hou wel van Sue Grafton’s alfabet-serie waar Kinsey Millhone, een privé-detective, de hoofdrol in speelt.
cisforcorpse-pb

Advertenties

6 thoughts on “Het sneeuwt, dus we koken

 1. “we hebben uitgeslapen tot 8 uur”
  op zaterdag? Hoe laat sta je dan normaal op? Bij uitslapen denk ik aan elke tijd na 9 of 10 uur, liefst nog later…..

  Maarre…. hier is NOG meer sneeuw gevallen. Niet normaal gewoon.

  • Door de week sta ik op om 6:30AM. Ik hou van een rustige start, want ik weet dat, eenmaal op kantoor, het een rush is tot ik terug naar huis rij.

   Ik heb je foto’s bekeken en het lijkt dat jullie inderdaad heel wat meer sneeuw nog hebben. Zoals gewoonlijk.

 2. Wat leuk dat je weer af en toe wat op je blog schrijft Elke. Ik had je gemist.

  Groet van een stille meelezer uit Nederland die het interessant vindt om het dagelijkse Canadese leven mee te krijgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s