Niagara-on-the-Lake

Gisteren zijn we naar Niagara-on-the-Lake (N-o-t-L) gereden. Dit is een oud stadje gelegen aan de monding van de Niagara rivier, aan Lake Ontario. Dat is dus de plaats waar al dat water dat van de Niagara watervallen naar beneden komt gedonderd in Lake Ontario stroomt.

De rit over de Niagara Parkway tot aan N-o-t-L is mooi, met een aantal leuke tussenstops waar je ofwel de Niagara rivier kan bewonderen, of de power stations, of de floral clock, het Brock momument, enz. Maar dat deel hadden we al vaker gereden, dus nu rechtstreeks in een ruk van Oakville naar N-o-t-L, een rit van ongeveer een uur (95km).

Het viel erg tegen. Je kon er over de koppen lopen, en daar houd ik al niet van. Verder zie je van heel veel gebouwen ook niet veel omwille van al dat volk en de vele bloembakken die er hangen. Dat kleurt de straten natuurlijk wel mooi, maar neemt het zicht op de gebouwen een beetje weg.
Er staat ook niet echt uitleg bij de gebouwen, dus je weet niet eens wat je ziet of waarom een bepaald gebouw zo gebouwd is. Dario zei ook dat hij Old Oakville leuker vond dan dit. Niet voor herhaling vatbaar dus. Ik heb zelfs niet de moeite gedaan om mijn fototoestel uit mijn tas te halen. Het enige leuke was het bezoekje aan de oude apotheek.
We hebben een hapje gegeten, zijn over Queen street gewandeld, hebben nog een ijsje gegeten, en na exact 2 uur zaten we terug in onze auto op weg naar huis. De rit tot aan de autostrade (QEW) is dan weer wel mooi, door wine country. Ik zag heel wat wijnboerderijen waar we al wijn van gedronken hebben. Een bezoek aan een aantal van deze wijnboerderijen staat op de planning voor de herfst.

Advertenties

2 thoughts on “Niagara-on-the-Lake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s